Slapen op een De Waard, nee niet op een De Waard tent maar op de Linde 10. Is de slaapmat van De Waard net zo duurzaam als de tenten en vooral ligt het self inflatable matje lekker?  Slapen op de camping is soms een uitdaging  maar met deze slaapmat van 10 centimeter dik moet slapen op de camping net zo fijn zijn als thuis. In deze test onderzoek ik of dat ook echt het geval is.

Review: De Waard Linde 10

 

Prijs:
Slaapcomfort:
Uitrollen/opblazen:
Inpakken:
Gemiddelde
 

Hoe slaapt de De Waard Linde 10?

Laten we bij het belangrijkste beginnen: ‘Hoe slaapt de self inflatable slaapmat?’ Eigenlijk erg goed! De mat is 10 centimeter dik en 77 centimeter breed  waardoor het veel meer als een een matras aanvoelt dan als een slaapmatje.  De vulling van schuim en lucht maakt dat je door middel van de ventielen zelf de stevigheid in kunt stellen net als bij een luchtbed en dat je door de isolatie lekker warm ligt. De bovenkant van de De Waard Linde 10 slaapmat voelt erg zacht aan maar je ziet de horizontale luchtbanen zwel zitten waardoor hij er niet vlak uitziet. Als je er éénmaal op ligt voel je dat niet meer. Alleen als je er met je handen overheen gaat voel je een lichte bolling.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Uitrollen en opblazen binnen 7 minuten

Om de slaapmat  zitten een soort van sjorbandjes met klitterband deze gaan er minder makkelijk af dan de elastieken van andere slaapmatten. Echter zorgt dit er wel voor dat de mat klein opgerold kan worden. Hij glijdt dan ook makkelijk uit de ruime opbergzak.

De De Waard Linde blaast zichzelf voor ongeveer 90% op in 6:34 minuten waarna ik nog 11 keer zelf moest blazen om de boxmatras helemaal strak te krijgen. Dit is een gemiddelde opblaastijd. Opvallend is dat de Linde dezelfde fijne stevige snelventielen heeft als de Nomad Dreamzone maar dat de mat wel bijna twee keer zo snel opgeblazen is.

 

Inpakken en oprollen van de self inflatable slaapmat

Oprollen en leeg laten lopen van de Linde 10 gaat erg makkelijk. Door dezelfde snelventielen als de Nomad Dreamzone loopt het matras snel leeg zonder dat er veer druk op hoeft te worden uitgeoefend waardoor dat ook prima door kinderen gedaan kan worden.  Door de eerder genoemde klitterband sjorbandjes is de slaapmat makkelijk compact op te bergen en in de ruime zak te schuiven.

De Waard Linde heeft duidelijk de kleinste pakmaat van alle slaapmatten in de slaapmatten test. Ook het gewicht hoort samen met de Nomad Dreamzone en de Exped Megamat tot de lichtste. Hierdoor is de mat ook geschikt om mee te trekken. Zelfs aan de zijkant van je rugzak past dit 10 centimeter dikke matras nog.

De Waard Linde duo is dat handig voor 2 personen? 

Ik krijg vaak de vraag of je nu voor een tweepersoons De Linde 10 duo of voor 2 x een 1 persoons De Waard moet kiezen. In de blog “Moet ik een één- of een tweepersoons versie kopen?” leg ik uitgebreid de voor én nadelen uit.

De korte versie? De tweepersoons Linde is comfortabeler, goedkoper en heeft een kleinere pakmaat. 2 x de éénpersoons slaapmat is breder, flexibeler en kun je met de Universal Mat Coupler mooi aan elkaar verbinden zonder kier. 

Technische specificaties

De Waard
De Linde 10
Dikte: 10 cm
Lengte:198 cm
Breedte:77 cm
Gewicht:2600 gram
Pakmaat: 79 x 20 cm
R-waarde: Onbekend
Vulling:Gerperforeerd
HD foam
Prijs:€199,-

Eindoordeel: Slaapmat De Waard Linde

De De Waard Linde is een fijne slaapmat van 10 centimeter dik. Die qua slaapcomfort het goed doet. Omdat de slaapmat de kleinste pakmaat heeft en ook relatief licht van gewicht is zeer geschikt om mee te trekken. Door het makkelijke oprollen ook goed geschikt voor kinderen die dat zelf willen doen. De slaapmat heeft een gemiddelde opblaastijd. Alles bij elkaar gewoon een goede slaapmat.

De De Waard Linde 10 is zowel online als in kampeerwinkels te koop.

Plussen
+ Prima slaapcomfort
+ Stevige ventielen
+ Opgeblazen in minder dan 7 min.
+ Handige sjorbanden
+ Kleinste pakmaat
+ Ook als tweepersoons slaapmat verkrijgbaar
Minnen
– Niet helemaal vlakke bovenkant
– Geen schouderband aan zak

Bekijk de volledige slaapmatten test. Andere slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn:
Nomad Dreamzon XW 10
Exped Megamat 10
Bardani Summat 3D 10
Obelink Sleepwell 10
Redwood Stretch Limousine 10 (Testwinnaar)
Human Comfort Gentilly 10 EW

Er zijn natuurlijk nog meer soorten slaapmatten dan enkel boxmatrassen. Welke slaapmat je dus nodig hebt is afhankelijk van hoe je kampeert. Ik help je in deze blog op weg naar de meest geschikte slaapmat voor jou. 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

1 reactie

  • De slaapmat is idd fijn en comfortabel maar… het ventiel is heel erg slecht ! Ongelooflijk dat bij een matras van deze prijs het ventiel en niet te repareren is (volgens de Vrijbuiter en dat denk ik ook) en niet apart besteld kan worden. Ventiel zit kneitervast en functioneert niet !Uiteindelijk dit ventiel als stop gebruikt waardoor we weer verder kunnen.