Slapen op een zelfopblaasbaar matje of luchtbed is niet altijd even comfortabel. Ze staan er om bekend koud, dun en smal te zijn. De Nomad Dreamzone XW 10 is dat alles niet. Door zijn breedte, dikte en vulling slaap je warm en comfortabel op de camping is de belofte. In deze review nemen we de slaapmat onder de loep als onderdeel van de uitgebreide slapen op de camping test.

Review Nomad Dreamzone XW 10 slaapmat

Prijs:
Slaapcomfort:
Uitrollen/opblazen:
Inpakken:
Gemiddelde
 

KAMPEERTIPS UITRUSTING  Review: Slaapmat Nomad Dreamzone XW10, zelfopblazend matras

Hoe slaapt de Nomad Dreamzone XW 10?

Laten we bij het belangrijkste beginnen: ‘Hoe ligt de zelfopblazende slaapmat?’ Erg lekker! De mat is 10 centimeter dik en 77 centimeter breed en ligt daardoor stabiel en je hoeft niet bang te zijn er vanaf te rollen. De vulling van schuim en lucht maakt dat je door middel van de ventielen en bij blazen zelf de stevigheid in kunt stellen net als bij een luchtbed en dat je door de isolatie lekker warm ligt. De bovenkant voelt door de stretch bovenzijde lekker zacht en warm aan maar is niet helemaal vlak. Je ziet de horizontale luchtbanen een klein beetje. Als je op de Dreamzone XW 10 ligt voelt je lichaam deze echter niet maar je armen wel een klein beetje. Vervelend is het niet.

KAMPEERTIPS UITRUSTING  Review: Slaapmat Nomad Dreamzone XW10, zelfopblazend matras

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Uitrollen en opblazen daar heb je geduld voor nodig

De slaapmat glijdt makkelijk uit de tas zonder dat je hoeft te duwen of trekken. Wanneer je daarna de twee ventielen open zet begint de mat zichzelf op te blazen. Dit duurt relatief gezien langer dan bij veel andere slaapmatten. In zijn totaliteit was het slaapmatras na 11:47 minuten opgeblazen waarna ik zelf ook nog 17 keer moest blazen om het matje helemaal hard te krijgen.

Het materiaal van de Nomad Dreamzone XW 10 voelt zacht aan maar ook erg stevig aan. Zo ook de ventielen dat werkt net wat fijner dan bij veel andere slaapmatten.

KAMPEERTIPS UITRUSTING  Review: Slaapmat Nomad Dreamzone XW10, zelfopblazend matras

Inpakken en oprollen van de Nomad Dreamzone XW 10 gaat erg rap en zonder moeite

Als de Nomad Dreamzone XW 10 ergens goed in is dan is het oprollen. 😉 Hij heeft een relatief kleine pakmaat en het oprollen gaat erg makkelijk. Door de twee snelventielen loopt de lucht er snel uit en hoef je maar erg weinig druk te zetten. Daarna glijdt de mat soepel in de stevige zak welke helaas geen schouderband heeft.

Door zijn kleine pakmaat en relatief lichte gewicht van 2650 gram is de Nomad Dreamzone XW 10 perfect geschikt voor kampeerders die trekken maar toch erg lekker willen slapen.

Technische gegevens

Nomad
Dreamzone XW 10
Dikte:10 cm
Lengte:197 cm
Breedte:77 cm
Gewicht:2650 gram
Pakmaat:79 x 20 cm
R-waarde:11
Vulling:Foam
Prijs:199.99

Eindoordeel: review slaapmat Nomad Dreamzone XW 10

De Nomad Dreamzone XW 10 slaapmat ligt lekker en stabiel en de 10 cm dikte zorgen voor een goede slaapcomfort.  Het uitrollen en zelfopblazen duurt langer dan gemiddeld maar inpakken gaat daarentegen juist erg makkelijk en zonder veel kracht. Door zijn relatief kleine afmetingen en lage gewicht is deze slaapmat erg geschikt voor kampeerders die trekken want hij past nog prima aan de zijkant van een rugzak.

Zowel online als bij de kampeerwinkel te koop.

Plussen
+ Ligt goed
+ Voelbare kwaliteit
+ Lichtgewicht en kleine pakmaat
+ Oprollen gaat snel en zonder kracht
+ Ook als tweepersoons slaapmat  te koop
Minnen
– Geen antislip onderkant
– Opblazen duurt langer dan gemiddeld

Bekijk de volledige slaapmatten test. Andere slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn:
Exped Megamat 10
Bardani Summat 3D 10
Obelink Sleepwell 10
Redwood Stretch Limousine 10 (Best getest)
Human Comfort Talmont
De Waard Linde 10

Rating: 4.3/5. From 14 votes.
Please wait...

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

7 reacties