Self inflating slaapmatten van 10 cm. Ik ben er fan van. De Redwood Stretch Limousine 10  heb ik al eens getest en kwam toen als beste uit de slaapmatten test. In de tussentijd is er een nieuwe versie van deze slaapmat, dus leek het me goed om ook deze opnieuw aan een review te onderwerpen.

redwoord slaapmat 1

Waarom ik van een boxmatras hou?

De Redwood Stretch Limousine 10 II is een boxmatras, net als haar voorganger. Wat mij betreft het fijnste soort slaapmatten voor kampeerders die comfort belangrijk vinden. Een boxmatras slaapt namelijk net zo lekker als een matras thuis, omdat je heel vlak ligt en geen ondergrond voelt.  Bovendien is het uitrollen en oprollen een stuk makkelijker dan met bijvoorbeeld een luchtbed.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


stretch limousine slaapmat 1

Wat is er nieuw aan deze versie van de Stretch Limousine?

De nieuwe versie van de Redwood Stretch Limousine 10 heeft een aantal aanpassingen ten opzichte van zijn voorloper. Het meest in het oog springend zijn het nieuwe uiterlijk, de vulling én vooral het nieuwe ventiel.

stretch limousine best getest

Hoe slaapt de Redwood Stretch Limousine 10 II?

Maar laten we beginnen met het belangrijkste. ‘Ligt de slaapmat lekker?’ Daar kan ik volmondig ja op antwoorden. De slaapmat is lekker breed, 78 cm en door de 10 cm dikte voel je niets van de ondergrond. Wat daarnaast erg fijn is aan het ligoppervlak, de bovenkant, is dat deze helemaal vlak is. Je voelt geen bobbels van luchtbanen. Het voelt eigenlijk gewoon zoals je matras thuis ook aanvoelt.  Omdat de vulling van deze nieuwe versie van het Redwood Stretch Limousine II boxmatras is aangepast, is de hardheid van je matras beter te regelen. Door lucht uit het ventiel te laten lopen kun je het matras een beetje zachter laten worden.

Uitrollen en opblazen binnen 3 minuten

Eén van de voordelen van self inflatable slaapmatten is dat je je geen ongeluk staat te pompen. Je rolt de mat uit, zet het ventiel in de juiste stand en kunt gewoon wachten. Ik heb het getimed. De Redwood Stretch Limousine 10 blaast zichzelf op in 2 minuten en 51 seconden. Een stuk sneller dan zijn voorganger. De eerste keren duurt het iets langer, maar deze tijd kreeg ik na 5 keer oprollen en opblazen.

Als je hem dan echt hard wilt hebben, moet je zelf nog wel een keer of vier bij-blazen. Hiervoor is geen pomp meegeleverd om te voorkomen dat er vochtige lucht uit jouw longen in de slaapmat komt, maar met vier keer blazen is dat sowieso te verwaarlozen.

slaapmat ventiel

Nieuw ventiel

Het ventiel is misschien wel de grootste verbetering ten opzichte van de oude Redwood. In plaats van twee ventielen heeft de Stretch Limousine 10 nu één ventiel. Dit is een flipventiel. Je kunt hem omdraaien door er tegenaan te duwen. In de ene stand blaast hij zichzelf op, in de andere stand loopt de mat leeg. Dit werkt erg makkelijk. Groot voordeel is ook dat het ventiel niet meer zo ver uitsteekt, waardoor het minder kwetsbaar is en niet door de hoes heen steekt.

redwoord stretch limousine10 nieuw

slaapmat oprollen

Oprollen doe je met je knieën

Het oprollen van de Redwood Stretch Limousine kost net als bij andere boxmatrassen een beetje kracht. De makkelijkste manier is door je knieën op het deel te zetten dat je oprolt en dan telkens te verzetten nadat je een stuk hebt opgerold.

De slaapmat wordt geleverd met een simpele draagzak, zonder schouderband. De zak past precies om de mat. Je moet de mat daardoor wel behoorlijk strak oprollen. De pakmaat van 78 x 24 cm is daardoor vegelijkbaar met andere slaapmatten van dit type.

Apart hoeslaken op maat

De slaapmat is ook met extra hoeslaken te verkrijgen Tijdens het slapen is dat erg fijn. Het voelt daardoor nog meer een gewoon bed. Aan deze hoeslaken zit in het midden een band met gesp die je om het boxmatras heen kunt spannen. Dit voorkomt dat de slaapmat kromtrekt. Hetzelfde effect heb je ook met een gewoon éénpersoonshhoeslaken of een twijfelaar hoeslaken voor de duo versie. Deze zitten dan wel iets minder strak. 

Stretch Limousine 10 of 12?

Naast een Redwood Stretch Limousine 10 is er ook een Stretch Limousine 12.  Precies dezelfde slaapmat, maar dan twee centimeter dikker.  Persoonlijk voel ik het verschil met mijn dik 84 kilo echt niet en zou ik dus voor de 10 centimeter dikke versie kiezen omdat deze goedkoper is en een kleinere pakmaat heeft. Maar ik hoor van zwaarder gebouwde kampeerders dat zij toch fijner liggen op een 12 centimeter dikke mat.

Redwood Stretch Limousine duo II is dat handig voor 2 personen? 

Ik krijg vaak de vraag of je nu voor een tweepersoons Redwood Stretch Limousine 10 duo of voor 2 x een eenpersoonsslaapmat moet kiezen. In de blog “Moet ik een één- of een tweepersoons versie kopen?” leg ik uitgebreid de voor- én nadelen uit van beide opties.

De korte versie? De tweepersoons Stretch Limousine is comfortabeler, goedkoper en heeft een kleinere pakmaat. Maar 2 x de eenpersoonsslaapmat is breder, flexibeler en kun je met de Universal Mat Coupler mooi aan elkaar verbinden zonder kier. Juist omdat we hem thuis ook als logeerbed gebruiken, vind ik persoonlijk twee eenpersoonsmatten handiger.

redwood stretch limousine slaapmat

Technische specificaties Redwood Stretch Limousine

Redwood Outdoor
Stretch Limousine 10
Dikte: 10 cm
Lengte:198 cm
Breedte:78 cm
Gewicht:3800 gram
Pakmaat: 78 x 24 cm
R-waarde: Onbekend
Vulling:Geperforeerd
HD foam
Prijs:149.99

Beoordeling slaapmat Redwood Stretch Limousine 10

Prijs:
Slaapcomfort:
Uitrollen/opblazen:
Inpakken:
Gemiddelde
.

Plussen
+ Blaast op binnen 3 minuten
+ Handig ventiel
+ Past goed in zak
+ Bovenkant is erg vlak
+ Antislip onderkant
+ Bovengemiddeld ligcomfort
+ Ook in 12 cm uitvoering
+ Ook in tweepersoonsversie beschikbaar
Minnen
– Relatief grote pakmaat
– Zak heeft geen hengsels

Eindoordeel: slaapmat Redwood Stretch Limousine 10 II

Hoewel de Redwood Stretch Limousine 10 II in de eerdere test al goed scoorde, is deze vernieuwde versie toch echt nog een verbetering. Het opblazen en oprollen gaat sneller dan eerder door het nieuwe ventiel, dat ook minder kwetsbaar is. Hij ligt nog net zo lekker, maar is wel iets beter te reguleren. De voorganger was relatief hard, deze nieuwe Stretch Limousine kun je beter zacht of hard opblazen naar wens. Mooi bijkomend voordeel is dat hij met zijn huidige prijs tussen de 60 en 100 euro goedkoper is dan vergelijkbare slaapmatten van andere merken. Daarmee blijft de Redwood de slaapmatten testwinnaar.

Bekijk de volledige slaapmatten test. Andere slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn:
Nomad Dreamzon XW 10
Exped Megamat 10
Bardani Summat 3D 10
Obelink Sleepwell 10
Human Comfort Gentilly 10 EW
De Waard Linde 10

Er zijn natuurlijk nog meer soorten slaapmatten dan enkel boxmatrassen. Welke slaapmat je dus nodig hebt is afhankelijk van hoe je kampeert. Ik help je in deze blog op weg naar de meest geschikte slaapmat voor jou. 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

12 reacties

 • Welke hoes hoort bij de 10mm Redwood matrassen? Je schrijft dat hij incusief hoes te krijgen is, maar zie deze nergens? Wij gaan voor 2 aparte met koppelstuk dit jaar dankzij uw recensie 🙂

  • Goede vraag, er is geen R-Waarde bekend maar matten met eenzelfde dikte en hetzelfde materiaal hebben een R waarde van tussen de 7 en 9. OP de mat zelf heb ik geslapen bij een nacht met -2 inmiddels en zonder enige kou te voelen.

 • Beste Kampeer Meneer,

  Ik heb twee jaar geleden op advies van je review, twee Redwood Limousin 10 slaapmatten gekocht bij de vrijbuiter. Na 1 jaar was 1 van de twee matjes poreus en niet te repareren. Gelukkig wel een nieuwe gekregen. 2de matje is afgelopen vakantie poreus geworden maar krijg geen nieuwe aangezien de garantie van 2 jaar verlopen is. Ik zelf vind dit een grote ontwerp/productie fout en zou verwachten dat dit nog buiten de garantie termijn vergoed zou moeten worden, volgens mij is dit ook zo geregeld in de wet.

  Maar. de duurzaamheid van Redwood Limousin 10 is dus uitermate teleurstellend zeker gezien de prijs.

  Groet Marcel

  • Dag Marcel,

   Dit is ontzettend vervelend maar het lijkt erop dat er bij een aantal van de oude matten inderdaad iets niet juist is gegaan. Omdat het bij mijn eigen mat niet is gebeurd ga ik er vanuit dat het met een deel van de matten het geval is. Ik heb Vrijbuiter hier naar gevraagd en ze gaven mij aan dat ze graag willen dat mensen met dit probleem contact opnemen met de klantenservice en de poreuse mat daar ook achterlaten voor onderzoek. Wel verveldn als net de garantietermijn is verlopen. Deze nieuwe mat is ook van een ander materiaal gemaakt dus ik hoop dat die het beter volhoudt.

  • Goedemiddag, ik heb exact hetzelfde; en de eerste reactie van Vrijbuiter is dat ze niets voor mij kunnen betekenen aangezien “de garantie na 2 jaar net voorbij is” (wat overigens onjuist is in NL consumentenrecht). Ik poog met Vrijbuiter eruit te komen, maar ik raad aan om bij de reviews van de redwood producten deze negatieve ervaringen over duurzaamheid te vermelden.