Kun je met de Bardani Summat 10 uitgerust wakker worden op de camping?  Dat is wat ik in deze slaapmat review onderzocht. Want lekker slapen op de camping op een zelfopblazend slaapmatje is soms best een uitdaging. Wakker worden naast je matje, een stijve rug of rillend van de kou die omhoog komt door de mat. Met de Bardani Summat 3D 10 moet dat tot het verleden behoren. Dus ik onderworp het samen met 6 andere slaapmatten aan de slaapmatten test.

Review: Bardani Summat 3D 10

Prijs:
Slaapcomfort:
Uitrollen/opblazen:
Inpakken:
Gemiddelde
 

Hoe ligt de slaapmat  van Bardani Summat 3D 10?

Laten we maar meteen met het belangrijkste eigenschap beginnen. Hoe slaapt de Bardani Summat? De Summat 3D 10 is 10 centimeter dik en 76 centimeter breed. Door het boxmodel en de breedte lig je erg stabiel en glijdt je niet snel van je mat af. De bovenkant van het matras is van zacht en warm materiaal gemaakt. Opgeblazen zie je de horizontale luchtkamers lopen net als bij de Nomad Dreamzone XW 10 en De Waard Linde. Als je er echter op ligt voelt het als een glad geheel aan en voelt het zowel je lichaam als je ledematen als een vlak geheel. Door de anitslip onderkant blijft hij goed op zijn plek liggen. Als slaapmat is hij voor zijn primaire doel dus meer dan geslaagd.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


 Uitrollen en opblazen van de slaapmat vraagt om een beetje geduld

Uit de zak glijdt het slaapmatje zonder problemen. De twee bijgeleverde elastieken houden de mat bij elkaar. De Bardani Summat heeft dezelfde twee ventielen als de Obelink Sleepwell. Deze ventielen moeten het zelfopblazende slaapmatje tot ongeveer 90% zelf laten opblazen. Dat doet de Bardani ook maar daar doet hij met 11:41 minuten  en 16 x zelf blazen net als de Obelink langer over dan de gemiddelde slaapmat.

Inpakken en oprollen van het boxmatras

Het oprollen van de slaapmat kost gemiddelde kracht en is goed te doen de “Knijp en knie methode’ waarmee je met de handen oprolt en je knie er opzet om het opnieuw opblazen tegen te gaan.  Zoals al aangegeven is de zak van de Bardani Summat ruim en met de elastieken er omheen past hij er zonder duwen makkelijk in.

Bardani Summat 3D 10 duo is dat handig voor 2 personen? 

Ik krijg vaak de vraag of je nu voor een tweepersoons Bardani Summat 3D 10 duo of voor 2 x een 1 persoons Bardani moet kiezen. In de blog “Moet ik een één- of een tweepersoons versie kopen?” leg ik uitgebreid de voor én nadelen uit.

De korte versie? De tweepersoons duo versie is comfortabeler, goedkoper en heeft een kleinere pakmaat. 2 x de éénpersoons slaapmat is breder, flexibeler en kun je met de Universal Mat Coupler mooi aan elkaar verbinden zonder kier. 

Technische specificaties

Bardani 
The Summat
Dikte: 10 cm
Lengte:198 cm
Breedte:76 cm
Gewicht:3300 gram
Pakmaat: 79 x 26 cm
R-waarde: Onbekend
Vulling:Synthetisch
Prijs:149.99

Eindoordeel: Slaapmat Bardani Summat 3D 10

De Bardani Summat slaapt prima. De 10 centimeter dikke slaapmat slaapt goed en biedt voldoende stevigheid voor de rug zonder de ondergrond te voelen. Het uitrollen gaat op zich goed alleen duurt die langer dan gemiddeld. Qua materiaal voelt dit sterk aan en inpakken gaat zonder problemen. Een prima slaapmat dus.

De Bardani Summat 3D 10 is zowel online te koop als in de kampeerwinkel.

Plussen
+ Prima slaapcomfort
+ Antislip onderkant
+ Ruime opbergzak
+ Buizen zichtbaar maar niet voelbaar
+ Ook in tweepersoonsversie beschikbaar
Minnen
– Relatief grote pakmaat
– Opblazen duurt langer dan gemiddeld

Bekijk de volledige slaapmatten test. Andere slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn:
Nomad Dreamzon XW 10
Exped Megamat 10
Obelink Sleepwell 10
Redwood Stretch Limousine 10 (Testwinnaar)
Human Comfort Gentilly 10 EW

Er zijn natuurlijk nog meer soorten slaapmatten dan enkel boxmatrassen. Welke slaapmat je dus nodig hebt is afhankelijk van hoe je kampeert. Ik help je in deze blog op weg naar de meest geschikte slaapmat voor jou. 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

3 reacties