Review Exped Megamat 10 LXW slaapmat - Kampeermeneer.nl

Exped Megamat 10 LXW, 10 cm dik en écht lekker slapen – Review

Exped Megamat 10 LXW, 10 cm dik en écht lekker slapen - Review
Exped Megamat 10 LXW, 10 cm dik en écht lekker slapen – Review
4.4 (88%) 10 votes

De Exped Megamat 10 LXW, een slaapmat waarmee je wél echt lekker slaapt op de camping. Tenminste dat is wat er beloofd wordt. Een  lekker slaapmatje vinden is echter een uitdaging. Vooral bij self inflatable matjes lig ik vaak de halve nacht te woelen omdat ik er afrol, hij toch niet dik genoeg blijkt of er veel kou doortrekt. Inmiddels heeft mijn halve familie het Exped Megamat 10 camping matras geprobeerd en allemaal en allemaal waren ze unaniem in hun oordeel.

KAMPEERTIPS UITRUSTING Exped Megamat 10 LXW, 10 cm dik en écht lekker slapen - Review

Een slaapmatje van 10 centimeter dik dat voelt luxe

Laten we met het belangrijkste beginnen. Hoe slaapt de Exped Megamat 10 LXW? Het slaapmatje, eigenlijk doet camping matras of slaapmat meer recht aan de Megamat, want met een dikte van 10 cm voelt hij echt aan als een matras.

Het camping matras heeft een vlakke bovenkant en rechte hoeken. Geen ribbels zoals je bij een luchtbed voelt. Hierdoor slaapt het meer als een matras dan een slaapmatje. Dat gecombineerd met de breedte van 77 cm zorgt ervoor dat je ’s nachts niet naast de slaapmat wakker wordt.

Mijn zoontje werd ’s nachts vaak naast zijn slaapmatje wakker en wij dus ook. De twee nachten dat hij op de Exped Megamat heeft geslapen is hij niet wakker geweest.

Door het isolatiemateriaal dat in de slaapmat verwerkt is zou hij tot temperaturen van -48 graden voldoende isolatie moeten bieden. De koudste nacht die ik er op heb doorgebracht was rond het vriespunt en ik heb het inderdaad niet koud gehad.

Zelfs mijn vader met reuma is fan

De dikte van de slaapmat is meer dan het dubbele van gewone slaapmatjes die ik op de camping gewend ben, en dat merk je. Je voelt dat je wat verder van de grond ligt. De stevigheid kun je met zo’n dik camping matras veel beter regelen dan bij een dunner slaapmatje.

Zelf hou ik wel van een beetje een hard matras maar mijn vader met reuma heeft liever een wat zachter matras. Bij een gewoon slaapmatje voel je dan al snel de grond er doorheen bij de Exped Megamat heb je daar geen last van. Hij heeft er tijdens ons mannenweekend vlotkamperen heerlijk op geslapen!

Uitrollen, pompen en slapen binnen 5 minuten is je camping matras klaar

De Exped Megamat 10 is geen totaal self-inflatable  slaapmat, het laatste deel moet je met de bijgeleverde pomp oppompen. Dat viel mij in eerste instantie een beetje tegen.

Lees ook:  Vignet Oostenrijk, alles wat je moet weten over het tol vignet: Update 2018

Ik verwachtte dat het een kwestie van camping matras uitrollen en klaar. Nadat het matras uitgerold is laat ik hem één minuut liggen waarna hij ongeveer voor de helft uit zichzelf is opgeblazen.

Daarna sluit je de kleine bijgeleverde hand/voetpomp aan op het ventiel en pomp je, door in de pomp te knijpen of er op te stappen, in een kleine twee minuten de slaapmat op tot de gewenste hardheid. Dat gaat eigenlijk heel makkelijk.  In vijf minuten is jouw camping matras klaar om te slapen.

KAMPEERTIPS UITRUSTING Exped Megamat 10 LXW, 10 cm dik en écht lekker slapen - Review

Leeg laten lopen van je slaapmat is zo gepiept

Hoewel je zou verwachten dat het leeg laten lopen van zo’n groot camping matras een stuk langzamer gaat dan bij een klein slaapmatje is dat echt niet zo. Op de Exped Megamat 10 zit een speciaal extra groot leegloopventiel. Het is een kwestie van ventiel open en oprollen maar, zo klaar.

De bijgeleverde tas is helemaal open te ritsen waardoor de slaapmat zo in de tas schuift. Voor het pompje is er een apart vakje. Opgerold is de zak 75 x 25 centimeter. Best groot, dat maakt dat de Megamat 10 het meest geschikt is voor kampeerders die comfort belangrijker vinden dan ruimte.

Prijs:
Slaapcomfort:
Uitrollen/opblazen:
Inpakken:
Gemiddelde
 

Eindoordeel review Exped Megamat 10 LXW

We hebben er met vier verschillende personen in de leeftijd van 6 tot 66 een nacht op geslapen en allemaal waren we het er over eens. De Exped Megamat 10 is geen slaapmatje maar een camping matras dat echt ontzettend comfortabel slaapt.

Door de dikte van de slaapmat en de breedte van het matras slaap je warm en comfortabel. Zelfs onze reumapatiënt kwam niet minder stijf dan thuis uit zijn bed. Praktisch gezien moest ik even wennen aan het feit dat de mat zichzelf niet opblaast maar binnen drie minuten is het matras slaapklaar en dat is wat mij betreft snel zat.

Het leegloopventiel en de makkelijke opbergzak zorgen ervoor dat je snel kunt inpakken als de vakantie weer afgelopen is. Wat mij betreft is de Exped Megamat 10 LXW een camping matras waar je heerlijk op kunt slapen op de camping of thuis prima aan logees kunt geven.

De Exped Megamat is als éénpersoons en tweepersoonsversie te koop bij kampeerwinkels en online.

Bekijk de volledige slaapmatten test. Andere slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn:
Nomad Dreamzon XW 10
Exped Megamat 10
Bardani Summat 3D 10
Obelink Sleepwell 10
Redwood Stretch Limousine 10 (Best getest)
Human Comfort Talmont
De Waard Linde 10

Lees ook:  Tolpoorten in Frankrijk gaan eindelijk weg! Yes!

Volg kampeermeneer ook op facebook, twitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen, tips en een slaapmat reviews en testen.

Share

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Comments

 1. Gezien je de Human Comfort Talmont ook getest hebt, ben ik beniewd of je tussen deze twee veel verschil ervaart? Ik ben een buikslaper en vind een luchtbed niet fijn liggen door de ribbels/hobbels, iets als dit lijkt me wel ideaal.

  • Dag Lola, Ik heb ze inderdaad beide getest en qua slaapcomfort zijn ze vergelijkbaar. De Talmont had een groter self-inflatable vermogen waardoor je maar beperkt bij moet blazen. Bij de talmont doe je dat bij blazen met de mond bij de Megamat het je daar een handig pompje voor. Bij het opruimen is het juist het tegenovergestelde. De Megamat rol je makkelijker en sneller op en leeg dan de Talmont.

   • Dank voor je vlotte reactie! Fijn om te weten dat ze qua slaapcomfort vergelijkbaar zijn, dan ga ik denk voor de Talmont. Na een lange dag aankomen en alleen zelf wat lucht hoeven bijblazen lijkt me wel prettig, dan doe ik liever ’s ochtends bij vertrek wat meer ‘moeite’.
    Fijne website overigens! Ik vond hem toevallig door je review, maar kom hier zeker terug.

 2. […] testte ook het Exped Megamat 10 camping […]

 3. […] slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn: – Nomad Dreamzon XW 10 – Exped Megamat 10 – Bardani Summat 3D 10 – Redwood Stretch Limousine 10 (Best getest) – Human […]

 4. […] De Exped Megamat 10 LXW  is de lichtste maar ook de duurste slaapmat uit de test. Het lig comfort is goed. Hij slaapt stabiel  en voelt zacht aan. De luchtbuizen zijn een klein beetje zichtbaar en door de armen ook een beetje voelbaar. Qua opblaas en oprol gemak scoort de slaapmat gemiddeld. Wel voel je bij de Exped dat net als bij de Nomad en De Waard matten het materiaal allemaal net wat degelijker is.  Mooie bijkomstigheid is dat de Exped slaapmat de enige is met een handige schouder draagtas.  Lees de volledige review… […]

 5. De megamat is inderdaad een super goed matras! Het matras kan zichzelf overigens voor 80% opblazen. Als het matras lange tijd opgerold is geweest zal dit misschien een paar uur duren. Als hij korte tihd opgerold is geweest dan zal de mat in kortere tijd zichzelf kunnen vullen. Dus…. mat uitrollen en … relax…. en als je naar bed gaat het laatste beetje bijpompen en dan….. heerlijk slapen! Weltrusten.

 6. […] slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn: – Nomad Dreamzon XW 10 – Exped Megamat 10 – Obelink Sleepwell 10 – Redwood Stretch Limousine 10 (Best getest) – Human […]

 7. […] slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn: – Nomad Dreamzon XW 10 – Exped Megamat 10 – Bardani Summat 3D 10 – Obelink Sleepwell 10 – Redwood Stretch Limousine 10 […]

 8. […] ervoor dat iedereen een fantastische nachtrust heeft op de camping. Ik testte hem eerder in deze uitgebreide review. en slaap  er sindsdien heerlijk […]

 9. […] mannen als vrouwen een fantastische nachtrust op de camping hebben . Ik testte hem eerder in deze uitgebreide review. en slaap  er sindsdien heerlijk […]

 10. […] niet langer leverbaar door het faillissement van de Vrijbuiter. Door de recente prijsdaling van de Exped Megamat. Is dit de huidige aanrader vanuit de slaapmatten […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *