Goed slapen op de camping is soms best lastig. Luchtbedden zijn vaak koud, slaapmatjes te dun of je wordt wakker omdat je er vanaf bent gerold. De Redwood Stretch limousine is een slaapmat van het huismerk van Vrijbuiter van 10 cm dik waarop je zou moeten slapen als een roosje. We testten de Stretch Limousine samen met nog 6 andere slaapmatten in de slaapmatten test en dat beviel best goed.

UPDATE: Deze slaapmat is helaas niet langer leverbaar door het faillissement van de Vrijbuiter. Door de recente prijsdaling van de Exped Megamat. Is dit de huidige aanrader vanuit de slaapmatten test. 

Beoordeling slaapmat Redwood Stretch Limousine 10:

Prijs:
Slaapcomfort:
Uitrollen/opblazen:
Inpakken:
Gemiddelde

KAMPEERPRAAT  Review: Slaapmat Redwood Stretch Limousine 10

Hoe slaapt de Redwood Stretch Limousine?

Eerst het belangrijkste. ‘Hoe slaapt de slaapmat?’ Nou eigenlijk erg goed. De breedte is breed genoeg om er niet af te glijden en door de dikte en de vulling heb je het idee dat je gewoon op een bedmatras ligt.  Waar je bij andere zelfopblaasbare slaapmatten nog weleens ziet dat er bobbels van de luchttunnels zichtbaar en voelbaar zijn heeft de Redwood Stretch Limousine dat helemaal niet. De bovenkant van het matras is helemaal vlak en voelt er zacht aan. De boxmatras voelt stevig aan en ook als je op je zij ligt voel je geen grond onder je. Door middel van het ventiel kun je de hardheid van het matras aanpassen.KAMPEERPRAAT  Review: Slaapmat Redwood Stretch Limousine 10

Uitrollen en opblazen binnen 5 minuten

Een zelfopblazende slaapmat moet zichzelf opblazen als je het mij vraagt en dat doet de stretch limousine perfect.  In 4:31 minuten had de mat zichzelf opgeblazen. Daarna hoefde ik nog maar 6 keer te blazen om hem echt goed hard te maken. De ventielen van het slaapmatje zijn groot wat waarschijnlijk helpt bij het snelle opblazen. De Redwood komt in een simpele opbergzak. Deze voelt erg dun en niet heel sterk aan en mist jammer genoeg een schouderband.

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

KAMPEERPRAAT  Review: Slaapmat Redwood Stretch Limousine 10

Inpakken van de slaapmat kost wat kracht

Het oprollen van de Redwood Stretch Limousine kost wat meer kracht dan bij andere slaapmatten. Maar wanneer je tijdens het oprollen je knie op de mat houdt kun je hem compact oprollen. Het zelfoopblazende matje glijdt dan soepel de opbergzak in. Eénmaal in de zak valt op dat de ventielen wel een beetje uitsteken. Dit kan de zak kwetsbaar maken.

Technische specificaties Redwood Stretch Limousine

Redwood Outdoor
Stretch Limousine 10
Dikte:10 cm
Lengte:198 cm
Breedte:78 cm
Gewicht:3800 gram
Pakmaat:79 x 26 cm
R-waarde:Onbekend
Vulling:Geperforeerd
HD foam
Prijs:149.99

Eindoordeel: Review slaapmat Redwood Stretch Limousine

Zoals je in deze review hebt kunnen lezen ligt de Redwood Stretch Limousine erg lekker door zijn 10 cm dikte, de evenwichtige vulling en vlakke zachte bovenkant. Hij blaast zichzelf razendsnel op zonder veel hulp. Het oprollen kost wat meer kracht maar hij glijdt daarna geruisloos in de opbergzak.

De Redwood Stretch Limousine was alleen te koop online en in de winkels van Vrijbuiter.

Plussen
+ Blaast zichzelf erg snel op
+ Bovenkant is erg vlak
+ Antislip onderkant
+ Bovengemiddeld ligcomfort
+ Ook in tweepersoonsversie beschikbaar
Minnen
– Relatief grote pakmaat
– Oprollen is relatief veel kracht voor nodig
– Ventielen steken uit de zak

Bekijk de volledige slaapmatten test. Andere slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn:
Nomad Dreamzon XW 10
Exped Megamat 10
Bardani Summat 3D 10
Obelink Sleepwell 10
Human Comfort Talmont
De Waard Linde 10

Volg kampeermeneer ook op facebook, twitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen, tips en een slaapmat reviews en testen.

Rating: 4.0/5. From 15 votes.
Please wait...
Deel dit artikel:

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

6 reacties