Goed slapen op de camping is soms best lastig. Luchtbedden zijn vaak koud, slaapmatjes te dun of je wordt wakker omdat je er vanaf bent gerold. De Redwood Stretch limousine is een slaapmat van het huismerk van Vrijbuiter van 10 cm dik waarop je zou moeten slapen als een roosje. We testten de Stretch Limousine samen met nog 6 andere slaapmatten in de slaapmatten test en dat beviel best goed.

Beoordeling slaapmat Redwood Stretch Limousine 10:

Prijs:
Slaapcomfort:
Uitrollen/opblazen:
Inpakken:
Average

Hoe slaapt de Redwood Stretch Limousine?

Eerst het belangrijkste. ‘Hoe slaapt de slaapmat?’ Nou eigenlijk erg goed. De breedte is breed genoeg om er niet af te glijden en door de dikte en de vulling heb je het idee dat je gewoon op een bedmatras ligt.  Waar je bij andere zelfopblaasbare slaapmatten nog weleens ziet dat er bobbels van de luchttunnels zichtbaar en voelbaar zijn heeft de Redwood Stretch Limousine dat helemaal niet. De bovenkant van het matras is helemaal vlak en voelt er zacht aan. De boxmatras voelt stevig aan en ook als je op je zij ligt voel je geen grond onder je. Door middel van het ventiel kun je de hardheid van het matras aanpassen.

Uitrollen en opblazen binnen 5 minuten

Een zelfopblazende slaapmat moet zichzelf opblazen als je het mij vraagt en dat doet de stretch limousine perfect.  In 4:31 minuten had de mat zichzelf opgeblazen. Daarna hoefde ik nog maar 6 keer te blazen om hem echt goed hard te maken. De ventielen van het slaapmatje zijn groot wat waarschijnlijk helpt bij het snelle opblazen. De Redwood komt in een simpele opbergzak. Deze voelt erg dun en niet heel sterk aan en mist jammer genoeg een schouderband.

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Inpakken van de slaapmat kost wat kracht

Het oprollen van de Redwood Stretch Limousine kost wat meer kracht dan bij andere slaapmatten. Maar wanneer je tijdens het oprollen je knie op de mat houdt kun je hem compact oprollen. Het zelfoopblazende matje glijdt dan soepel de opbergzak in. Eénmaal in de zak valt op dat de ventielen wel een beetje uitsteken. Dit kan de zak kwetsbaar maken.

Redwood Stretch Limousine duo is dat handig voor 2 personen? 

Ik krijg vaak de vraag of je nu voor een tweepersoons Redwood Stretch Limousine 10 duo of voor 2 x een 1 persoons slaapmat moet kiezen. In de blog “Moet ik een één- of een tweepersoons versie kopen?” leg ik uitgebreid de voor én nadelen uit.

De korte versie? De tweepersoons Stretch Limousine is comfortabeler, goedkoper en heeft een kleinere pakmaat. 2 x de éénpersoons slaapmat is breder, flexibeler en kun je met de Universal Mat Coupler mooi aan elkaar verbinden zonder kier. 

Technische specificaties Redwood Stretch Limousine

Redwood Outdoor
Stretch Limousine 10
Dikte: 10 cm
Lengte:198 cm
Breedte:78 cm
Gewicht:3800 gram
Pakmaat: 79 x 26 cm
R-waarde: Onbekend
Vulling:Geperforeerd
HD foam
Prijs:149.99

Eindoordeel: Review slaapmat Redwood Stretch Limousine

Zoals je in deze review hebt kunnen lezen ligt de Redwood Stretch Limousine erg lekker door zijn 10 cm dikte, de evenwichtige vulling en vlakke zachte bovenkant. Hij blaast zichzelf razendsnel op zonder veel hulp. Het oprollen kost wat meer kracht maar hij glijdt daarna geruisloos in de opbergzak.

De Redwood Stretch Limousine was alleen te koop online bij Wehkamp en in de winkels van Vrijbuiter.

Plussen
+ Blaast zichzelf erg snel op
+ Bovenkant is erg vlak
+ Antislip onderkant
+ Bovengemiddeld ligcomfort
+ Ook in tweepersoonsversie beschikbaar
Minnen
– Relatief grote pakmaat
– Oprollen is relatief veel kracht voor nodig
– Ventielen steken uit de zak

Bekijk de volledige slaapmatten test. Andere slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn:
Nomad Dreamzon XW 10
Exped Megamat 10
Bardani Summat 3D 10
Obelink Sleepwell 10
Human Comfort Gentilly 10 EW
De Waard Linde 10

Er zijn natuurlijk nog meer soorten slaapmatten dan enkel boxmatrassen. Welke slaapmat je dus nodig hebt is afhankelijk van hoe je kampeert. Ik help je in deze blog op weg naar de meest geschikte slaapmat voor jou. 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

9 reacties

  • De Redwood Outdoor mat is ook een van de weinige matten die geen uitgeholde luchtbanen heeft, dus een massief blok schuim is! Daarom blaast hij snel op, en relatief harder in vergelijking met de meeste, maar dat maakt hem dus ook groter en zwaarder 🙂

  • Dag,

    Ik zag de net op de website van de Vrijbuiter dat de Redwood weer te koop is. Ik heb een seizoensplek en heb nu een luchtbed met matrastopper maar ik lig niet lekker. Vanwege opslag is een matras geen optie vandaar dat ik naar slaapmatjes kijk. Zou je deze ook aanraden bij regelmatig gebruik? En dan bedoel ik bijna alle weekenden in de komende zes maanden ?.

    Groetjes Jeannette