Wees lief voor mijn Vrijbuiter

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kampeerwinkel Vrijbuiter heeft een bijzonder plaatsje in mijn kampeerhart. Het faillissement afgelopen zomer van Vrijbuiter daar werd ik dus ook gewoon echt een beetje verdrietig van. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder. Vrijbuiter Goude en Zaandam zijn overgenomen en gewoon weer open maar er is meer nieuws.

Vrijbuiter overgenomen door Vervat uit Rotterdam 

Voor als je onder een steen hebt gelegen of gewoon de hele tijd in je tent of caravan hebt gezeten kort de facts. Na het faillissement in augustus 2018 zijn de vestigingen van Vrijbuiter in Gouda en Zaandam al redelijk snel overgenomen door Vervat, een grote kampeerwinkel uit Rotterdam. Zij hebben ook de webwinkel overgenomen welke inmiddels, met een aangepast productaanbod, weer online is.

Noordelijke en zuidelijke Vrijbuiter fans stonden voor een dichte deur
De vestigingen van Vrijbuiter in Roermond en Roden werden echter gesloten. Voor veel kampeerders en de natuurlijk ook voor de medewerkers kwam dat behoorlijk rauw op hun dak. Vaak kwamen klanten al jaren bij Vrijbuiter en dan raak je verknocht aan zo’n plek. Daarnaast zijn er gewoon geen andere kampeerzaken van een dergelijk formaat in de omgeving.

kampeerwinkel

Mooie herinneringen aan Vrijbuiter

Vooral de vestiging in Roden waar het voor Vrijbuiter allemaal begon kent veel fans. Zelf heb ik ook veel mooie herinneringen. Met mijn ouders kwam ik al bij Vrijbuiter Roden. Het voelde als een dagje uit. Tentjes en slaapmatjes testen, even het vakantie- of Vrijbuitergevoel opsnuiven voordat je echt wegging. Meteen ook een teken dat je verslaafd bent aan kamperen.

Ik kocht er later mijn eerste backpack en reisuitrusting voor mijn wereldreis. Deze heb ik trouwens nu meer dan 20 jaar later nog steeds. Warme herinneringen en het deed mijn kampeerhart dan ook pijn om zo’n merk ten onder te zien gaan.

Goed nieuws: Vrijbuiter Roermond gaat weer open

Voor Zuidoost Nederland is er goed nieuws want vanaf het voorjaar gaat de vestiging van Vrijbuiter in Roermond weer open. Op dezelfde plaats waar de oude winkel gevestigd was. Kampeerders in Limburg en omstreken moeten nog even geduld hebben maar de inkopen voor het nieuwe kampeerseizoen kunnen weer gewoon in de buurt gedaan worden. Inmiddels is in 2023 de winkel toch weer gesloten.

Lees ook:  Eindelijk 'We zijn er bijna!' in 2021 weer op TV

Vervat wordt Vrijbuiter

Nog een nieuwtje want ook de Megastore van Vervat in Rotterdam wordt in aanloop naar het kampeerseizoen omgedoopt tot een Vrijbuiter vestiging. Zo zijn er dus straks weer vier vestigingen van Vrijbuiter.

kampeerwinkels 1

Ook hoop voor Vrijbuiter en/of nieuwe Mega kampeerwinkel in Noord Nederland

Er zijn natuurlijk al een hoop kampeerwinkels in Nederland, maar juist in het Noorden zijn de grote kampeerwinkel dun gezaaid, zeker nu Vrijbuiter uit Roden vertrokken is. Het lijkt er echter op dat dat niet zo zal blijven. Want de oude eigenaren van Vrijbuiter starten in het voorjaar een nieuwe kampeerwinkel in Roden namelijk de Kampeerhal Roden.

Naast Kampeerhal Roden ook nieuwe Vrijbuiter in het Noorden?

Behalve Kampeerhal Roden wil ook Vervat als nieuwe eigenaar wel weer een vestiging in het Noorden beginnen, zo maakten ze bekend. Daarbij wordt meteen aangegeven dat dit niet per sé direct in Roden hoeft te zijn. In 2019 gaan ze echter wel onderzoeken waar de nieuwe Vrijbuiter winkel in Noordoost Nederland zou kunnen passen.

Wees alsjeblieft lief voor mijn Vrijbuiter

Het doet mij ontzettend goed om te zien dat zelfs een faillissement mijn kampeermerk Vrijbuiter waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb niet eronder kan krijgen. Dat Vervat met overgave het Vrijbuitermerk weer nieuw leven in blaast, vind ik ontzettend fijn om te zien. Eerlijk is eerlijk ik ben nog niet weer in een Vrijbuiter vestiging geweest na de heropening, maar ik hoop dat met de snelle wederopstanding het Vrijbuitergevoel behouden blijft. Wees alsjeblieft lief op dat merk wat zoveel kampeerders ook liefhebben.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

6 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending