10 x zo overleef je een dagje slecht weer op de camping

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Slecht weer op de camping, één of twee dagen regen vind ik het meestal wel gezellig en knus. Regen op het tentdoek en lekker bij elkaar kruipen. Wel is het altijd even zoeken. Wat doe je op de camping op een dag dat het enkel regent? Iedere vakantie hebben we er toch wel een paar regendagen tussen zitten. We blijven meestal automatisch wat langer in bed liggen met zijn allen maar op een gegeven moment moet er dan een plan komen. Welke spelletjes, activiteiten gaan we vandaag doen?

Regen op de camping valt altijd mee? 

Een regendag op de camping is totaal anders dan een dag regen thuis. Het grote voordeel is namelijk dat je er op de camping vaak pas achter komt dat een regendag vaak niet meer is dan een paar buitjes, maar dat je verder prima buiten de tent of caravan kunt zijn.  

Je kunt echter pech hebben én een dag treffen dat het de hele dag pijpenstelen regent, er storm op de camping is of zelfs onweer. Voor die dagen maken we vaak aan het begin van de dag een plan met een paar van de onderstaande activiteiten. Dan overleven we niet alleen de regendag maar wordt hij vaak ook nog leuk.

1. Bordspellen

Ik ben een echte boardgamegeek. Mij kun je eigenlijk altijd voor een leuk bordspel wakker maken. In de vakantie gaat dan ook altijd een hele doos met bordspellen mee. Alhambra, Ticket to Ride, good old Rummikub, Triominos en voor de lange avonden Carcassonne en Agricola of  andere reisspelletjes. Het is heerlijk om met een kop warme thee of choco en de regen dat op het doek klettert lekker op te gaan in zo’n spel. Zelfs voor kinderen vanaf een jaar of 3 zijn er al leuke bordspellen te vinden zoals het Pluk van de Pettenflatspel en de super mooie spellen van Haba. Echt een aanrader.

patience

2. Ieder buitje een spelletje kaarten

Het meest ideale reisspel om mee te nemen naar de camping is natuurlijk een spel kaarten. In één dek kaarten zitten namelijk tientallen spellen. Onze favorieten zijn de jaarlijks terugkerende competitie jokeren, onze oudste zoon word ontzettend fanatiek van een potje pesten en op een rust momentje speel ik ook nog wel eens een spelletje patience. De meeste kaartspellen duren niet zo lang dus als je snel even een bui moet overbruggen pakken we snel dat pak kaarten erbij.

Lees ook:  Kinderslaapzak review van de vrolijke Outwell Butterfly

3. Plassen stampen

Je kunt natuurlijk ook van het slechte weer een deugt maken en lekker naar buiten gaan. De meeste kinderen vinden het heerlijk om in de plassen te spelen en te stampen. Doe wel even goede laarzen en een regenbroek aan want dan blijven ze zelf en de kleren redelijk droog. Dat scheelt een bibberend kind én kleren drogen in de tent. De regen is dus eigenlijk best leuk.

4. Ga er op uit

In plaats van binnen te blijven zitten kun je natuurlijk ook gewoon lekker er op uit gaan. Als je je uitjes een beetje goed kiest kun je de hele dag binnen zijn. Pak Tripadvisor erbij zet de straal om het maximaal te rijden kilometers en de opties stromen binnen. Musea, grotten, kastelen en oké hoewel ik er gillend gek word ook binnenspeeltuinen kunnen met slecht weer en regen echt een uitkomst zijn.

review paella braai

5. Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken maken een dag regen meteen een stukje leuker voor kinderen, maar ook ikzelf smul er lekker van.  Normaliter vind ik het altijd een beetje lang duren om voor de hele bups pannenkoeken te bakken. Op een regendag heb ik toch alle tijd en kun je ze prima als ontbijt, lunch of diner op het menu zetten.  Zijn je kinderen al iets groter is het natuurlijk ook superleuk om het samen te  doen en pannenkoeken met rare smaakjes of in mooie vormen te proberen te bakken.

6. Bonte middag op de camping

Wil je er echt een feest van maken? Dan is het tijd voor een Bonte middag. Als het vroeger regende maakte mijn vader van het tentraam een camping televisie. Hij ging er achter staan en speelde hele afleveringen van Sesamstraat na. Alle kindjes van het veld zaten bij ons in de tent en hadden een reuzelol. Dat kun je natuurlijk zelf ook doen. Eerst zelf een dansje, toneelstukje, goocheltruc of lied instuderen en daarna één voor één voordragen. Het slechte weer ben je dan snel vergeten en ondanks de regen het je op de camping een topmiddag.

7. Leesuurtje

Een lekker leesdagje. Jonge kinderen houden dit niet de hele dag vol maar onze oudste kan met gemak een dagje lezend in boeken en Duckies doorbrengen.  Zelf vind ik het ook heerlijk om bij het geluid van de regen mezelf te verliezen in een boek. Voor de kleintjes kun je een voorleesmarathon houden, waar ze zelf de boekjes mogen kiezen. Dat houden ze meestal wel een uurtje vol, zeker als je van tevoren samen met ze een hut bouwt van de kussens of de campingstoelen en handdoeken, zo gezellig.

Lees ook:  Kamperen als alleenstaande ouder: 15 tips van de experts

8. Slecht weer fröbelen

Slecht weer is natuurlijk  het ultieme moment om lekker te gaan knutselen. Wat papier, oude Wc-rolletjes, melkkannen, frisdrankflessen daar kun je allerlei leuke dingen mee maken natuurlijk. Tijdens de regen kun je ook prima even fröbelen aan de tent, caravan of vouwwagen. De rits repareren, een lampje vervangen dat soort kleine dingen.

9. Begin een campingbios

Vroeger zetten we voor iedere vakantie wat gedownloade films op de IPad voor slecht weer dagen. Tegenwoordig kun je thuis of via de camping wifi ook via Netflix films downloaden. Ideaal voor regendagen. We maken dan onze eigen campingbios in de vouwwagenbak. Lekker knus en supergezellig.

10. Vrijen in de regen

Kinderen naar het animatieteam, harde regen op het tentdoek, pak je kans. Als je toch al lekker knus bij elkaar zit kun je het gemakkelijk nog wat gezelliger maken. Je hoeft je geen zorgen om de buren te maken want die horen door de regen toch niets. Dat is nog eens van de regen een deugd maken of is dit een ondeugd?

Slecht weer, op de camping is er genoeg te doen

Ook bij regen of slecht weer hoef je je op de camping dus echt niet te vervelen. Hoe buienrader in de gaten op je smartphone en wordt het te nat piep dan naar binnen voor één van de bovenstaande activiteiten. Wat doen jullie op de camping als het regent?

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending