De 10 grootste én mooiste kampeerwinkels van Nederland

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Waar vind je een echt grote kampeerwinkel? Wat is de mooiste kampeerwinkel van Nederland?  Vragen die ik regelmatig van lezers krijg. Dus heb ik de grootste kampeerzaken van Nederland op een rij gezet, want er is weinig leuker dan lekker struinen tussen de kampeerspullen en tenten. Toch?

Dagje kampeerwinkelen?

Ik had al een overzicht met alle kampeerwinkels van Nederland maar een echt grote kampeerwinkel is toch het allerleukste. Wij maken er geregeld gewoon een dagje uit van. Lekker shoppen, kampeergadgets spotten, even lekker lunchen in het restaurant en dan nog even alle tenten of vouwwagens bewonderen. Hoewel ik moet toegeven dat ik tegenwoordig ook veel online koop, gaat er eigenlijk niets boven een dagje kampeerwinkelen. Het liefst in een écht grote kampeerwinkel zoals de 10 hieronder. 

     grote kampeerwinkel Obelink

1. Obelink in Winterswijk | 72.500 m2

Met stip op één staat Obelink. De grootste kampeerwinkel van Nederland met 72.500 m2 oppervlakte aan kampeerspullen, tenten, caravans en campers. Even winkelen bij Obelink is er niet bij, je bent hier al snel een hele ochtend of middag kwijt. Veel kampeerders maken er dan ook een dagje uit van, inclusief een bezoekje aan het restaurant.

Obelink is in 1959 opgericht door Jan Obelink en is niet alleen de grootste kampeerwinkel van Nederland maar ook van Europa. De winkel is zes dagen per week open en af en toe een koopzondag. De webshop van deze kampeerzaak heeft een nog groter aanbod dan de winkel en verstuurt naar heel Europa en meestal binnen 24 uur.

Aantal winkels: 1
Flagshipstore(s): Winterswijk – Gelderland
Totale oppervlakte: 72.500 m2
Opgericht: 1959

Bezoek Obelink >>

 

Kampeerwinkel De Wit

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

2. De Wit in Schijndel | 70.000 m2

De grootste kampeerwinkel van het Zuiden vind je in Schijndel bij De Wit. Deze megastore startte klein in 1948, maar telt inmiddels 70.000 m2, verdeeld over drie verdiepingen. Er is een restaurant en een snackbar/koffiecorner inclusief speelplaats Kinderland voor kinderen.

Het assortiment is groot. Je vindt er veel kampeerartikelen van hun eigen merk Bardani, maar ook andere kampeermerken zijn ruim vertegenwoordigd. Daarnaast is De Wit één van de weinige grote kampeerwinkel waar veel vouwwagens zijn uitgestald. Ook hebben ze een eigen atelier waar je bijvoorbeeld jouw (voor)tent of vouwwagen kunt laten repareren.  De Wit is zes dagen per week geopend met op vrijdag een koopavond. Regelmatig is er een koopzondag. Ook De Wit heeft een webshop met een behoorlijk aanbod.

Lees ook:  Pasen = Nationaal kampeer in je tuin weekend. Doe je mee?

Aantal winkels: 1
Flagshipstore(s): Schijndel – Noord-Brabant
Totale oppervlakte: 70.000 m2
Opgericht: 1948

Bezoek De Wit >>

 

Kampeerwinkel Vrijbuiter

3. Vrijbuiter | Ongeveer 40.000 m2

Vrijbuiter is in 1985 gestart met een kampeerwinkel in Roden. Inmiddels is het aantal winkels uitgegroeid naar drie in Gouda en Zaandam. De kampeerzaak in Roden gaat inmiddels door het leven onder de naam Kampeerhal Roden. Het assortiment van de Vrijbuiter bestaat uit veel kampeerartikelen, outdoor artikelen, kleding en tenten. In iedere winkel is een koffiecorner waar je even over je aankopen kunt nadenken.

Alle Vrijbuiter kampeerzaken zijn 7 dagen per week geopend en bieden gezamenlijk ongeveer 40.000 m2 aan kampeerinspiratie. Ook de webshop heeft een groot aanbod aan kampeerartikelen.

Aantal winkels: 2
Flagshipstore(s): Gouda, Zaandam
Totale oppervlakte: Ongeveer 32.000 m2
Opgericht: 1985

Bezoek Vrijbuiter >>

 

Kampeerzaak Bever

4. Bever | 1000 – 4000 m2 per winkel

Verspreid over Nederland vind je 40 Bever outdoorwinkels. In 1977 opgericht door Fred van Olphen om zich te richten op lichtgewicht outdoor artikelen. Nu 45 jaar later doen ze dat nog altijd. Vooral gericht op lichtgewicht kampeerders voor wandel-, berg- en fietsvakanties.

De grootste ‘kampeerwinkel’ van Bever is die in Houten. Daar hebben ze ieder jaar een uitgebreide tentenshow met meer dan 100 opgezette tenten op 4000 m2. Daarnaast vind je in iedere Beverwinkel kwalitatief hoogwaardige slaapzakken, slaapmatten en andere kampeerartikelen. Op de webshop bieden ze veelal een nog groter aanbod dan in welke Bever winkel dan ook.  De openingstijden van de Bever winkels verschillen per filiaal.

Aantal winkels: 40
Flagshipstore(s): Houten, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag
Totale oppervlakte: 1000 – 4000 m2 per winkel
Opgericht: 1977

Bezoek een Bever winkel >>

 

outdoorwinkel Decathlon

5. Decathlon | 1000 – 5000 m2 per winkel

Inmiddels kunnen we ook niet meer om Decathlon heen als kampeerwinkel. De van oorsprong Franse winkelketen (Opgericht in 1976) verkoopt voor bijna iedere sport, sportartikelen. In het voorjaar en de zomer, en op de webshop het hele jaar, vind je in hun 22 Nederlandse winkels ook een uitgebreid assortiment kampeerspullen en eigen Decathlon tenten.

De grootte van de kampeerafdeling verschilt per winkel. De grootste Decathlon winkels in Nederland van tussen de 4000 en 5000 m2 zijn die in Best, Utrecht Mall, Breda, Arnhem en Enschede. Bij deze filialen staan tijdens het kampeerseizoen ook bijna alle tenten uitgestald. De openingstijden verschillen per filiaal.  

Aantal winkels:  22
Flagshipstore(s): Best, Arnhem, Utrecht Mall, Enschede
Totale oppervlakte: 1000 – 5000 m2 per winkel
Opgericht: 1976

Bezoek een Decathlon winkel >>

 

kampeerwinkel Bax

6. Bax totaalrecreatie Bergeijk | 25.000 m2

Naast De Wit hebben ze in Brabant nog een grote kampeerwinkel, namelijk Bax Totaalrecreatie in Bergeijk. Deze kampeerzaak, in 1969 opgericht door Jos en Mien Bax, heeft een uitgebreid assortiment van 25.000 m2 aan kampeerartikelen waaronder veel grote en kleinere tenten van onder andere het eigen kwaliteitsmerk Falco. Ze hebben dan ook een eigen naaiatelier waar je jouw (voor)tent kunt laten repareren in het laagseizoen.

Lees ook:  10 x zo overleef je een dagje slecht weer op de camping

Naast kampeerspullen is ongeveer een derde van de winkel ook ingeruimd voor tuin- en barbecue accessoires. Ze zijn zes dagen per week geopend en houden regelmatig koopzondagen.

Aantal winkels: 1
Flagshipstore(s): Bergeijk = Noord-Brabant
Totale oppervlakte: 25.000 m2
Opgericht: 1969

Bezoek de Bax winkel >>

 

Kampeerzaak Stassar

7. Stassar in Brunssum | 22.000 m2

De grootste kampeerzaak van Limburg vind je in Brunssum. Bij Stassar bieden ze op twee verdiepingen een groot aanbod van kampeer- en tuinartikelen. Ze hebben een behoorlijke tentenafdeling waar zowel kleine als familietenten binnen zijn opgezet. Ook hier hebben ze een tenten atelier waar je voor reparaties terecht kunt. Ze hebben eigenlijk bijna alles, maar heel overzichtelijk vind ik het er persoonlijk niet. De winkel is zes dagen per week open en heeft regelmatig een koopzondag. In 2024 verhuist Stassar naar Heerlen daarom is de huidige locatie nu enkel op afspraak te bezoeken. 

Aantal winkels: 1
Flagshipstore(s): Brunssum – Noord Limburg
Totale oppervlakte: 22.000 m2
Opgericht: 1965

Bezoek Stassar >>

 

Kampeerwinkel Kampeerhal Roden

8. Kampeerhal Roden | 20.000 m2

Kampeerhal Roden heette tot 2019 De Vrijbuiter. Na een faillissement hebben de oprichters uit 1985 de koppen bij elkaar gestoken en de winkel nieuw leven ingeblazen en met succes. Want er staat nu weer een mooie kampeerwinkel van 20.000 m2 met vooral een kampeerassortiment voor Noord-Nederland.

Er zijn verschillende verdiepingen, waaronder één met veel opgezette trekkerstenten, familietenten en voortenten. Prima plek om je te oriënteren voor je volgende kampeervakantie.

Aantal winkels: 1
Flagshipstore(s):Roden – Drenthe
Totale oppervlakte: 20.000 m2
Opgericht: 2019

Bezoek Kampeerhal Roden >>

 

kampeerwinkel kampeerwereld hendriks

9. Kampeerwereld Hendriks in Ermelo | 10.000 m2

De grootste kampeerwinkel op de Veluwe vind je in Ermelo. Kampeerwereld Hendriks heeft 10.000 m2 aan kampeerartikelen en tenten. Het assortiment is uitgebreid en de medewerkers weten echt waar ze het over hebben. Daarnaast hangt er altijd een fijne gemoedelijke sfeer in deze kampeerzaak.

Deze kampeerwinkel is in 1965 begonnen als een naaiatelier voor op maat gemaakte (voor)tenten. Voor reparaties aan je tent ben je hier nog steeds aan het juiste adres. Hun atelier staat zeer goed bekend. Naast de fysieke winkel hebben ze tegenwoordig ook een uitgebreide webshop.

Aantal winkels: 1
Flagshipstore(s): Ermelo – Gelderland
Totale oppervlakte: 10.000 m2
Opgericht: 1965

Bezoek Kampeerwereld >>

 

kampeerwinkel karsten

10. Karsten Travelstore in Zwaag | 10.000 m2

Karsten kent iedereen van de bekende en kwalitatief sterke oppompbare Karsten tenten. Niet iedereen weet dat Karsten ook haar eigen Karsten Travelstore heeft in Zwaag, Noord-Holland. In de Karsten Travelstore vind je niet alleen hun eigen tenten, maar ook een groot aanbod aan kwaliteitskampeerartikelen en vele andere merken tenten.

Ze zijn gevestigd in een relatief nieuw pand nadat in 2018 het oude pand afbrandde. In het nieuwe pand is veel sfeer verspreid over twee verdiepingen en kun je ook een hoop spullen meteen uitproberen. Favoriet bij onze kinderen is het grote aquarium de ‘Vissenmuur’.  Ook Karsten heeft een uitgebreide website met wellicht een nog groter assortiment.

Aantal winkels: 1
Flagshipstore(s): Zwaag – Noord-Holland
Totale oppervlakte: 10.000 m2
Opgericht: 1974

Bezoek Karsten Travelstore >>

 

Wat is de mooiste kampeerwinkel? 

De grootste kampeerwinkel is ongetwijfeld Obelink. Dan blijft de vraag: wat is de mooiste? Ik vind het lastig kiezen. ‘Wat is de mooiste kampeerwinkel van Nederland?’ Persoonlijk vind ik De Wit en Obelink echt mooie zaken, maar eigenlijk bijna te groot. Ik vind er echter wel vaak veel nieuwigheden. De iets kleinere zaken zoals Vrijbuiter Gouda, Kampeerwereld Hendriks, Karsten Travelstore en Bever Houten daar loop ik ook met meer plezier rond. Omdat het knusser voelt.  

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending