kampeergadgets

Deze 8 kampeergadgets maakten mij afgelopen zomer blij

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Soms heb je ven die camping gadgets waar je gewoon blij van wordt. De ene keer is dat een high tech nieuwigheidje wat het kamperen comfortabeler maakt. Toch zijn kampeergadgets meestal juist de hele voor de hand liggende dingen waarvan je denkt waarom heb ik dat niet eerder gekocht. Ik had afgelopen zomer behoorlijk wat van dat soort momenten met deze 7 camping gadgets van 2018.

hotkamper cocoonCamping gadget 1: onze Holly

Onze nummer één kampeergadget van 2018 was  wederom onze Cocoon. Jullie hebben de zoektocht naar een geschikte vouwwagen dit vorig voorjaar kunnen volgen. Vorig jaar vonden we uiteindelijk onze Holtkamper Cocoon XL. De ultieme camping gadget voor ons.

Inmiddels hebben onze camping gadget 😉  (Ze heeft de naam Holly gekregen) ruim 20 keer in- én uitgeklapt. Ik moest even over een drempel heen om een vouwwagen te kopen maar het heeft kamperen voor ons gezin zoveel makkelijker gemaakt.

In- en uitklappen kost tussaen de 15 en 30 minuten afhankelijk van hoelang we ergens hebben gestaan. Het slapen is comfortabeler en warmer maar de grootste winst is de vrijheid. De drempel om te gaan kamperen is veel lager omdat we alleen eten en kleren in de auto hoeven te zetten en we kunnen vertrekken.

Natuurlijk zijn er ook een paar dingen die tegenvallen. Zo vind ik het over het algemeen nog best lang duren voordat de Cocoon ’s ochtends droog is. Wordt het witte doek best snel vies en vind ik de luifel net niet diep genoeg. Want hoewel het misschien dan niet echt een camping gadget is, ik onze Holly echt niet meer willen missen.

OSPrey Washbag Roll On beste reis toilettas

Camping gadet 2. De handigste reis toilettas voor op de camping

Een reis toilettas is echt een uitkomst. Ik zou niet meer zonder kunnen. Alles zit vast je kunt hem makkelijk ophangen, hij wordt niet meer nat én er kan superveel in. Handig cadeautje ook vooral deze en deze

camping gadget

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Camping gadget 3: Lafuma California Campingtafel

Het grappige is dat we deze campingtafel al een jaar of negen gebruiken maar ik ben hem eigenlijk deze zomer pas echt gaan waarderen. De tafel is erg stabiel en de poten zijn individueel te stellen zodat hij altijd recht en stabiel staat. Wij gebruikten onze Lafuma California tafel eigenlijk altijd alleen als eettafel.

Lees ook:  Morakniv Rookie, is dat hét perfecte kinderzakmes?

We hebben hem dit jaar voor het eerst ook veel op een lage stand gebruikt. Zo is hij ook een stuk gezelliger als borreltafel of als eettafel voor de kinderen. Ach je moet het blijkbaar eerst een keer per ongelijk gedaan hebben om de mogelijkheden te zien.

omnia oven

Camping gadget 4: Omnia oven

Deze zomer ging de Omnia oven voor de tweede keer mee in de vouwwagen in. Deze campingoven of wonderpan maakt het mogelijk om op het gasfornuis hartige taarten of broodjes te bakken. Superhandig want het aantal mogelijkheden voor gerechten op de camping wordt veel groter. Daarnaast vonden wij het ook erg handig dat we niet meer hoefden te wachten totdat het winkeltje of de bakker op de camping openging voor broodjes. Soms is dat pas om 9:00 en dan hebben wij al jengelende kinderen van de honger. De Omnia oven gaat als favoriet camping gadget volgend jaar dus zeker weer mee. Lees ook onze uitgebreide review

la siesta volcano hangmat 1

Camping gadget 5: La Siesta Volcano

Niet echt een kampeergadget maar wel erg lekker. Omdat we nu een vouwwagen hebben hoeven we iets minder kieskeurig te zijn in hoeveel we meenemen. Daarom ging deze keer onze vrolijke La Siesta Volcano hangmat mee. Heerlijk om in te luieren en te lezen en door de zachte stof voelt hij super zacht aan. We hadden niet op alle campings goede hangmatbomen om hem aan op te hangen maar daar heb ik een oplossing voor gevonden die ik je in een andere blog zal geven.

camping pannenset outwell

Camping gadget 6: Outwell Feast L camping pannenset

Klinkt misschien een beetje burgerlijk een campingpannenset tussen de lijst met kampeergadgets maar de Outwell Feast L set waar ik eerder al over schreef is echt een uitkomst voor ons. Ze zijn groot genoeg om voor een gezin van vier lekker in te koken. Hebben een een antiaanbaklaag waar je u tegen zegt én ook nog erg comfortabel in het gebruik. Wat mij betreft dus wel de naam kampeergadget waardig.

worteldoek als grondzeil

Camping gadget 7: Worteldoek als kampeergadget

Nog zo’n product waarvan ik nooit had gedacht dat ik zou zeggen dat het tot de kampeergadgets zou behoren. Toch hebben we het wortel doek nu een heel kampeerseizoen gebruikt als grondzeil onder de vouwwagen en ik ben daar erg tevreden mee. Wij gebruikten altijd van dat dunnen plastic dat je na gebruik weg kon gooien. Dit worteldoek heb ik een heel seizoen hergebruikt en kan volgend seizoen nog prima nog een tijdje mee. Het kuipzeil van de tent blijft grotendeels schoon, het worteldoek is zwart en droogt in de zon dus snel op en dik genoeg om makkelijk op te vouwen. Ik blijf dit worteldoek gebruiken. In de voortent gebruik ik geen tenttapijt maar juist een buitenkleed

Lees ook:  Mijn 8 favoriete kampeerinnovaties op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

kampeergadgets

Camping gadget 8: WakaWaka

Zelf vind ik dit een super camping gadget. Hij is handig., deze zaklamp laadt zichzelf op met behulp van zonne-energie en de WakaWaka Power+ kan makkelijk je telefoon of andere reis gadgets opladen. Hij ziet er mooi uit, door de opvallende kleur ben je hem ook niet snel kwijt. Het echt mooie is dat je met deze camping gadget niet één man maar twee mensen blij maakt. Voor iedere verkochte lamp wordt er namelijk ook één gegeven aan een gezin in een ontwikkelingsland. Mooi meegenomen toch? Trouwens ook erg leuk ook cadeau te geven of te krijgen.

Wat zijn jouw camping gadgets van 2018?

Zoals je ziet hier geen high tech kampeergadgets,  of je moet onze review van de Biolite Camping stove toch nog eens lezen, maar wel kampeerspullen die het kamperen voor ons echt makkelijker en leuker hebben gemaakt. Wat zijn jouw camping gadgets van 2018? Heb jij ook een eigen kampeer gadget ontdekt of misschien wel een hele rits gadgets? Ik ben benieuwd?

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

7 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending