Hoera 5 jaar Kampeermeneer, dit heeft het mij gebracht

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Bizar gewoon, Kampeermeneer bestaat vandaag precies 5 jaar! Als ik heel eerlijk ben had ik vijf jaar geleden niet verwacht dat het zo groot zou worden en zelfs niet dat het nu nog zou bestaan. Tijd voor een korte terugblik op wat die 5 jaar mij hebben gebracht.

kampeerblog kampeermeneer

Hoe het ooit begon… met een weddenschap

Ruim vijf jaar  geleden, begon ik als docent les te geven op de Hogeschool. Eén van de vakken die ik gaf was contentmarketing. Studenten moesten een weblog beginnen en verkeer en volgers genereren. Eén van de klassen daagde mij uit. “Als wij dat kunnen, dan u ook!” Ik moest er even over nadenken maar nam de uitdaging, om een kratje bier, aan om ook een blog te beginnen en na 8 weken zouden we kijken wie de meeste bezoekers had gehad.

Na een avondje brainstormen was het idee van Kampeermeneer geboren. Een mooie combi tussen mijn hobby’s kamperen en schrijven. En juist voor tent, vouwwagen en natuurkampeerders was er nog niet zoiets. Na 8 weken waren de eerste artikelen geschreven en stond de teller op ruim 5000 bezoekers. Ik had gewonnen van mijn studenten en omdat een kratje door mijn collega’s toch als niet helemaal passend werd gezien, trakteerden de studenten mij op Tony Chocolonely, die we gezamenlijk hebben opgegeten.

Kampeermeneer was geboren, ik had er plezier in gekregen en besloot de website voort te zetten, nu 5 jaar later, is Kampeermeneer enorm gegroeid, afgelopen jaar bezochten 2 miljoen kampeerders onze website. Het heeft mij het één en ander gekost maar ook veel gebracht.

“Sinds een aantal maanden ben ik bij toeval op je site terecht gekomen en sindsdien kom ik er maar niet vanaf 😉 zo blij word ik ervan.” – Ingrid

Blij met zoveel enthousiasme van lezers

Nog iedere dag krijg ik mailtjes, reacties en berichtjes op social media  van kampeerders en beginnende kampeerders die mij bedanken voor een kampeertip of campingtip. Het zijn er soms zoveel dat ik niet iedereen op tijd kan beantwoorden.  Voor mij zijn deze berichtjes belangrijk  omdat ze mijn weer herinneren aan waarvoor ik het doe. De meeste bezoekers laten namelijk niets weten. Wat natuurlijk ook niet hoeft maar het maakt je soms wel onzeker.

Lees ook:  Jeuhhh “We zijn er bijna” begint weer! Waarom ik ga kijken...

Want naast dat positieve berichten krijg ik ook weleens nare dingen naar mijn hoofd geslingerd of te maken met nare woordenwisselingen in de comments onder een social media post.  Techniek op de website die niet meewerkt etc. Als ik dan weer eens tot diep in de nacht heb zitten ploeteren om iets gefixt te krijgen en op het punt sta om te zeggen “Ik stop er (even) mee!” Dan zijn het juist die enthousiaste en lieve berichten van jullie die ervoor zorgen dat ik weer aan een niet artikel begin. Blijf ze dus vooral sturen.

urban outdoor

Meer kamperen….

Door Kampeermeneer ben ik steeds meer gaan kamperen. Omdat het mijn hobby is vind ik dat alleen maar leuk. Daarom zijn we destijds ook overgestapt van een tent naar een vouwwagen. Die hadden we anders niet gekocht en ik ben er nu heel blij mee. Nu de kinderen iets ouder worden merk ik wel dat het door scouting, tennis en kinderfeestjes die ze niet willen missen iets lastiger wordt om veel weekenden te gaan kamperen. Maar gelukkig blijft er nog genoeg ruimte over.

bloggersweekend

Een groep vaste kampeervrienden

Sinds twee jaar ben ik niet meer het enige gezicht op Kampeermeneer. We hebben inmiddels 5 vaste kampeerbloggers en af en toe een gastblogger. Ieder heeft zijn eigen manier van kamperen en schrijven. Hoewel ik dit in het begin best eng vond. Ben ik zo blij dat deze kanjers nu meeschrijven op Kampeermeneer. De onderwerpen zijn diverser, er is meer kampeerinspiratie voor jullie als lezers en zelf vind ik het ook gewoon gezellig.  Ik kan nu sparren, we kamperen samen tijdens het jaarlijkse Kampeermeneer weekend en we vragen elkaar om advies en campingtips. Zonder hen was Kampeermeneer minder levend.

website kampeermeneer

Een hoop kennis over websites, social media en techniek

Ik dacht als marketeer best wat af te weten van websites, social media en hoe je het beste voor het web kon schrijven. Ik kwam er echter achter dat ik in het verleden veel uitbesteed had en nu moest ik het allemaal zelf doen. Want het schrijven voor Kampeermeneer is één ding maar een website functioneel houden, bruikbaar en snel is iets anders. Inmiddels weet ik wat TTFB, DMARC, Structured data en andere termen betekenen en kan ik mijn studenten een hoop meer uit eerste hand meegeven. Als dingen niet werken is dat soms frustrerend maar als je het daarna dan weer zelf hebt gefixt geeft dat een heerlijk gevoel

Lees ook:  Tadaahhh... dit zijn de nieuwe bloggers van Kampeermeneer

Bijzondere plekken… in Nederland

Een veelgehoorde vraag is waarom ik meestal alleen maar in Nederland kampeer. Het antwoord daarop is driezijdig.  Ten eerste heeft Nederland gewoon ontzettend veel moois te bieden en is best divers voor het kleine gebied dat ze beslaat. We zijn al op veel bijzondere plekken terecht gekomen. Anderzijds heb ikzelf door een oogafwijking geen rijbewijs waardoor mijn vrouw alles alleen moet rijden en dat is Noord Spanje echt een eind. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren wat gezondheidsproblemen  gehad waardoor we liever dicht bij huis bleven. Het is dus niet dat ik denk dat die mooie plekjes er niet zijn buiten Nederland.

Is het dan alleen maar rozengeur…

Hoewel ik een optimist ben zitten er aan het runnen van Kampeermeneer ook wel wat dingen die me soms minder liggen.  Zo heb ik nooit meer echt écht vakantie als ik kampeer. Tussendoor test ik nog een slaapmat, maak ik foto’s van de camping of de omgeving en maak ik daar aantekeningen van voor een volgend artikel. Ook mijn gezin is het wel eens zat om foto’s te maken of om wéér een weekend naar een camping te moeten. Ik probeer het weleens om gewoon een weekend niets te doen op de camping, maar dat lukt gewoon niet meer. Het zit inmiddels in mij.  Ook alle techniek, dingen die eerst wel werkten en daarna ineens niet meer, dat is soms best frustrerend en kost best veel tijd. Gelukkig vallen die dingen in het niets bij al het moois dat het heeft gebracht.

campingmok

We jarig is trakteert

Om te vieren dat Kampeermeneer vijf jaar bestaat trakteren we de komende weken. We hebben een aantal winacties waarin je exclusieve Kampeermeneer campingmokken, een Omnia oven en Storm lamp kunt winnen. Hou onze website, facebook en Instagram in de gaten.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

24 reacties

 • Gefeliciteerd!

  • 10.0
   Kwaliteit:
  • 10.0
   Gebruiksgemak:
  • 10.0
   Pakmaat:

  Gefeliciteerd
  Wat een leuke blog, over het het ontstaan vanuit een weddenschap. Als trouwe kampeerder geniet ik van de positiviteit die van jouw blogs afspat! Ga vooral door , Gr Door

  • Hallo kampeermeneer tjerk,
   Wij zijn net zulke grote kampeerders als jij maar wij genieten telkens weer van d3 verhalen en tips die we krijgen. Zo willen wij graag een verrekijker kopen die jullie aangekruist hebben. Gefeliciteerd dat je het al 5 jaar op deze manier doet. Ga lekker hiermee door. Chapeau

 • Gefeliciteerd
  Gefeliciteerd met jullie 5jarige jubileum ? blijf aub doorgaan, wij zijn ontzettend blij met de tips en verhalen⛺
  Veel liefs, gezondheid en kampeermomenten
  MevrStolk

 • Gefeliciteerd met je 5 jarig bestaan! Super tof dat je Als leraar zo sportief was om de weddenschap aan te gaan met je leerlingen. Ik beleef veel plezier aan je belevenissen dus ga vooral lekker door ?

 • Gefeliciteerd
  Super leuk om te lezen hoe het is begonnen en het uitgeroeid is tot een voor mij een onmisbaar platform echt al veel info van je site gehaald en leuke campings.

  Tip als je weet dat de kinderen moeten sporten of een feestje hebben kampeer in de buurt. Komend voorjaar ga ik hier ook mee beginnen en zo kan m’n zoon toch elk weekend sporten en zien we een andere omgeving al is het maar 15 km verderop. Lang leven campspace plekken en logeren bij de boer.

  • 10.0
   Kwaliteit:
  • 10.0
   Gebruiksgemak:
  • 10.0
   Pakmaat:

  hieperdepiep
  Gefeliciteerd! Ik lees jullie artikelen graag. jullie kiezen (vaak) precies de campings die ik leuk vind en info over nieuwe gadgets leveren altijd mooie verjaardagskado’s op!
  Ik hoop dat jullie nog lang inspiratie geven voor mooie kampeeravonturen!

 • Zoveel kampeerinspiratie!
  Wat een heerlijke website over alles wat met kamperen te maken heeft. Sinds twee weken een Volkswagen Ventje en al veel campings van de site op mijn lijstje!

  • tjerk gefeliciteerd met het 5 jarig bestaan. Zelf kampeer ik al bijna 55 jaar en blijf ervan genieten. Een keer een ANWB rondreis gemaakt met het gezin van huisje naar huisje en op de terugweg moesten we in een hotel in Denemarken. We misten het kamperen zo erg dat we in de avond daar in de omgeving over een camping wandelde. Grappig hoor.

 • Gefeliciteerd en ga zo door!
  Wat leuk om te lezen over het ontstaan van Kampeermeneer! We halen veel inspiratie en goede ideeën uit je blogs. Bedank daarvoor en ik zou zeggen, op naar het volgende lustrum.

  • 10.0
   Kwaliteit:
  • 10.0
   Gebruiksgemak:
  • 10.0
   Pakmaat:

  Enjoy
  Elke x weer genieten van alle : info, foto’s, enz enz, als ik na een dag werken thuiskom en mijn laptop open en de binnen gekomen mails bekijk is kampeermeneer de eerste die ik open, ff genieten en krijg vaak gelijk het ‘kampeer-gevoel’ en ga weer een tripje plannen

 • Gefeliciteerd!
  Sinds een poosje veel te vinden op je blog, en ik vind het een hele leuke, enthousiasmerende en handige site! Dank! En proost 😉

 • Cobb ipv uit eten
  Allereerst van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum, ik heb jullie nog maar pas ontdekt maar vind het echt nuttig en superleuk om de tips en trics te lezen en vooraleer te passen. Zo ook het volgende. Het is best fris nu met de Pasen, maar we zijn toch gaan kamperen. Normaal pakken we dan ook weleens een terrasje of lekker uit eten bij een lokaal restaurantje maar een of ander virusje werkt hier niet aan mee dit jaar. Dus bedachten we dat we die centjes maar eens in een Cobb bbq moesten investeren. Van een enthousiaste vriend had ik gehoord van de Cobb en daarna ging ik natuurlijk op internet kijken en stuite ik op de Kampeermeneer.nl, nu was ik helemaal om en dus wij naar de plaatselijke Welkoop in Hattem om daar een Cobb aan te schaffen. Gisteren hebben we hem geprobeerd met eigengemaakte saté het was echt heerlijk en de Cobb was fantastisch, vanavond gaan we de biercankip proberen. Dus bedankt kampeermeneer voor de goede uitleg en het overtuigen van deze aanschaf. Ga nog jaren door want ik vind het heerlijk om het hele jaar door in vakantiesfeer te komen en dat zorgen jullie voor. Hartelijk dank, groet Adrie

 • Gefeliciteerd met het 5 jarig jubileum. Ik volg al weer een jaar of 3. Steeds weer leuk om artikelen te lezen en goeie tips op te doen. En elk artikel is ook altijd leuk geschreven. Daarom nu extra leuk om te lezen hoe het begonnen is. Ik hoop nog een poosje van jullie website te kunnen genieten.

 • Van harte van een stille volger!
  Jeuh van harte gefeliciteerd, geweldig hoe wegen kunnen lopen zonder dat je ze zelf compleet had uitgestippeld! Ik ben zo’n stille volger en door je zinnetje dat het soms ook onzeker kan maken expres nu dus een reactie want ik volg met super veel plezier! Bedankt voor de afgelopen jaren en op naar nog meer kampeer-plezier!

 • Gefeliciteerd!
  Beste Tjeerd,

  Van harte gefeliciteerd met 5jaar campeermeneer!
  Ik word altijd blij als ik je artikelen lees en de zin om te gaan camperen wordt weer aangewakkerd.

  Dank je wel en groet, Sjoerd

 • Proficiat met het jubileum

  • 10.0
   Kwaliteit:
  • 10.0
   Gebruiksgemak:
  • 10.0
   Pakmaat:

  Altijd informatief
  Ik lees al een aantal jaar mee en heb ook al genoeg tips kunnen toepassen.

 • Gefeliciteerd en bedankt voor 5 jaar kampeermeneer.
  Wat enorm leuk om het verhaal achter kampeermeneer te lezen. Even authentiek geschreven als altijd en dat maakt dat ik zoveel waarde hecht aan jullie mooie platform. Bedankt daarvoor.
  Nog veel geluk en vooral ook goede gezondheid voor jullie allen!

 • Proficiat!

  • 10.0
   Kwaliteit:
  • 10.0
   Gebruiksgemak:
  • 10.0
   Pakmaat:

  Leuk om te lezen wat 5 jaar KampeerMeneer jou persoonlijk heeft gebracht, ondanks alle ups en downs waarover je schrijft in je verhaal.
  Veel geluk en wijsheid gewenst!

 • Gefeliciteerd
  Ik lees sinds kort je website/blog. Ben razend enthousiast!
  Ga vooral ermee door. Zelf kamperend met een bardani airspace 310. En net vorige week een nieuw kooktoestel gekocht na het lezen van je site.

 • Gefeliciteerd
  Jeetje 5 jaar pas! Ik ben ook heel blij met de site en reageer niet altijd. Soms gewoon te weinig tijd. Heel erg eigenlijk. Maar ga alsjeblieft door en stop nooit. De laatste jaren gaan wij steeds naar hetzelfde nooit gedacht dat wij dit zouden doen. Maar alles voor de kinderen he. Dus weinig te vertellen. Maar zal eroo letten of ik toch nog iets leuks kan melden. En anders complimenten van een van je stille genieters. Geen bericht goed bericht, zeg maar

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending