Omnia oven, campingoven voor op het gasstel of kampvuur Review - Kampeermeneer.nl

Omnia oven, campingoven voor op het gasstel of kampvuur Review

Omnia oven, campingoven voor op het gasstel of kampvuur Review
Omnia oven, campingoven voor op het gasstel of kampvuur Review
4.4 (88.57%) 14 votes

Een oven voor op de camping zonder meteen een heel bakbeest mee te moeten slepen. Dat is wat ik zocht, een soort wonderpan zoals mijn oma die ook had. De Omnia oven is precies dat. Een oven voor op de camping die je op je gasstel, primus of zelfs boven het kampvuur kunt gebruiken om zelf brood te bakken maar ook hartige taarten, pizza of gewoon de afbakbroodjes klaar te maken. Volg je mij op Facebook of Instagram dan heb je de Omnia al vaker voorbij zien komen. We hebben de Omnia oven nu één zomer gebruikt en ik ben echt fan van deze campingoven geworden.

KAMPEERTIPS UITRUSTING  Omnia oven, campingoven voor op het gasstel of kampvuur Review

Hoe werkt de Omnia campingoven?

De Omnia oven is gemaakt van aluminium en ongeveer 25 centimeter in doorsnee met in het midden een gat. Je kunt de oven op ieder gastfornuis, primusje, petroleumbrander, een kampvuur of thuis op het elektrische fornuis gebruiken. Je zet de basis met het gat op het gasstel en doet de deksel er overheen. De hete lucht trekt door het gat naar boven tegen de deksel aan en verwart zo de oven.

Wat is het verschil tussen de Omnia oven en de wonderpan?

Mijn oma had vroeg een wonderpan, een oventje waarin ze op het gasfornuis heerlijke cakes bakte. De Omnia oven is eigenlijk precies gelijk aan die wonderpan maar dan geoptimaliseerd voor outdoor gebruik. Hij wordt sneller warm en is iets compacter dan de traditionele wonderpan.

KAMPEERTIPS UITRUSTING  Omnia oven, campingoven voor op het gasstel of kampvuur Review
Pizza, hartige taart, broodjes wij bakken alles in de Omnia oven

Wij hebben de Omnia pas één zomer maar hij heeft een vast plekje in de vouwwagen gekregen. We hebben er deze zomer een heerlijke hartige taart in gebakken, zelf pizzaatjes mee gemaakt, gevuld stokbrood en heel veel afbakbroodjes mee afgebakken. Je bent niet meer afhankelijk van een tijd waarop je de broodjes op de camping kunt afhalen, eet minder eenzijdig én vooral ook erg lekker.

Het is wel even wennen aan deze wonderpan

Hoewel ik eigenlijk vanaf het eerste moment enthousiast was over al die lekkere dingen die er uit deze rode rakker kwamen was het wel even wennen. Het is in het begin even zoeken naar op welke stand je het gas moet zetten voor een optimaal resultaat. De eerste keer dat we een hartige taart bakten stond het gas op de laagste stand maar hierdoor duurde het wel erg lang voordat deze klaar was. Voor ons bleek de beste stand uiteindelijk met het gas net niet helemaal open. Verder wordt de pan echt ontzettend heet. Gebruik dus altijd een theedoek of pannenlap om hem te openen. De hitte was zelfs zo dat de kunststof buisjes in ons gasfornuisje smolten waardoor we de pannendragers van de pitten niet meer los kunnen maken.

Lees ook:  2 jaar Kampeermeneer! Dus ik trakteer op een Omnia

KAMPEERTIPS UITRUSTING  Omnia oven, campingoven voor op het gasstel of kampvuur ReviewOok handig als je je eigen brood moet bakken vanwege allergieën

Als je allergisch bent voor bepaalde producten die veel in brood zitten zoals tarwe of zelfs koemelk dan kan kamperen in het buitenland of zelfs Nederland een uitdaging zijn. Het is dan dus erg fijn als je zelf je eigen brood kunt bakken. De Omnia oven is voor dit soort gevallen ook een uitkomst.

KAMPEERTIPS UITRUSTING  Omnia oven, campingoven voor op het gasstel of kampvuur Review

De gelvorm en het rooster maken de Omnia pas echt handig.

Bij de Omnia oven zijn allerlei accessoires te verkrijgen. Er is een gelvorm die precies in de campingoven past. Deze is vooral handig voor hartige taarten of cake. Want zonder is het wel erg lastig om je baksel uit de wonderpan te krijgen. Het roostertje dat je in de pan kunt leggen hebben we ook veel gebruikt. Vooral voor het opwarmen van de afbakbroodjes en de pizza waren deze een uitkomst omdat ze anders te snel verbranden. Het kookboek met Omnia oven recepten hebben we weinig gebruikt. Hoewel de recepten best leuk zijn kun je in de Duitse Facebookgroep Backen en Kochen wie zuhause! veel meer recepten vinden.

De Omnia oven is verkrijgbaar bij een aantal kampeerwinkels in Nederland en kost €38,95 zonder accessoires.

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en af en toe een leuke winactie.

Share

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Comments

  1. […] drie winnaars van de Omnia oven winactie zijn bekend! Check dus snel of jij één van de gelukkigen bent die voortaan op de […]

  2. […] in. Wil je een vrouw die van koken houdt echt blij maken dan moet je deze Omnia cadeau doen. Deze campingoven of wonderpan maakt het mogelijk om op het gasfornuis hartige taarten of broodjes te bakken. Super […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *