Thermacell aan, muggen weg!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Soms kom je van die uitvindingen tegen die echt een uitkomst lijken. Toen ik eerder een blog schreef met anti muggen tips kreeg ik van een bevriend Engels echtpaar als tip de Thermacell te gebruiken. Dit apparaat zou als  een tierelier werken tegen muggen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vond het, het proberen waard  om van de muggenbeten af te komen en dat was het zeker.

Wat is de Thermacell?

De Thermacell is een apparaat ter grootte van een grote zaklamp. Het werkt op kleine gifcapsules die je er aan de onderkant zo inschuift. Daarnaast heeft het een geursponsje dat een geur afgeeft welke voor ons mensen niet te ruiken is. Met de draaiknop zet je het apparaat aan. Door de ontsteking een paar keer in te drukken gaat hij aan en verwarmt het warmhoudplaatje het sponsje dat daardoor de niet ruikbare geur gaat afgeven.  Ik heb er met mijn neus boven gehangen en dan voel je een beetje warmte, maar ik rook echt niets.

De gascapsule gaat ongeveer 12 uur mee. De geurkussentjes ongeveer een uur of 4, dus één kussentje per twee avonden buiten zitten. Daarna werd het toch te koud.

Afschrikwekkende werking?

Na een zomer lang proberen kan ik niet anders zeggen dan ‘Ja’ hij werkt. Je zou haast kunnen zeggen dat het bij je hebben van de Thermacell een afschrikwekkende werking heeft op muggen. Want hoewel we thuis in juli echt last hadden van een muggenplaag waren die verdwenen vanaf het moment dat de Thermacell op de mat viel. Ook op verschillende campings hoefden we de citronella kaarsjes niet eens aan te doen want de muggen leken verdwenen. Maar gelukkig hadden we een lange zomer en kwamen de muggen terug zodat we dit anti muggen apparaat eindelijk op de camping konden testen.

De Thermacell getest

We hebben de Thermacell in het bos, op de camping en thuis binnenshuis en in de tuin getest en eigenlijk was het effect overal hetzelfde. Binnen een paar minuten nadat het apparaat aanging waren de muggen vertrokken. Opvallend was dat het niet alleen muggen waren, maar ook gewone vliegen waren in geen velden of wegen meer te bekennen. Het klinkt ongelooflijk maar een paar minuten nadat je het apparaat uitzet zie je de muggen gewoon weer naar je toe vliegen.

Je kunt de Thermacell gewoon op tafel leggen en in een straal van zo’n vier en halve meter rondom het anti muggen apparaat zagen we tot onze verbazing geen muggen meer.  We hebben er geen wandelingen mee gemaakt maar hij schijnt zelfs te werken als je hem gewoon aan je riem hebt hangen tijdens het wandelen. Zelf vind ik hem daar wel een beetje aan de grote kant voor.

Lees ook:  WiFi, mifi, Starlink of hotspot op de camping? Wat werkt wel?

Praktische zaken

Wil je geen muggen meer in je buurt? Dan is de Thermacell echt een goede keuze. Het apparaat is makkelijk te gebruiken en het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat het doet wat het zegt. Muggen verjagen! Voor een boswandeling zou ik hem niet meenemen omdat ik hem te groot vindt maar ga je echt survivallen dan kan ik me voorstellen dat je hem zo aan je riem hangt.

Wat ik het grootste nadeel vind is dat hij iedere 12 uur nagevuld moet worden en dat de gasvullingen niet goedkoop zijn, zo’n 8 euro per stuk. Hij werkt supergoed dus wij nemen hem voortaan dus mee in onze campinguitrusting, maar ik ga wel spaarzaam om met wanneer we hem gebruiken.

Waar te koop?

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

 • Zijn de gas flessen voor termacell muggen jager en de pads (hoeveel kost dit) los verkrijgbaar en waar is het te bestellen?
  Al vast bedankt

 • Thermacell

  • 10.0
   Kwaliteit:
  • 10.0
   Gebruiksgemak:
  • 10.0
   Pakmaat:

  Bijzonder goed apparaat. Gebruiken het al jaren in Finland bekend om de muggenparades. Zeer tevreden.
  Goed en praktisch. Gebruiken het al jaren in Finland

 • Thermacell, nog steeds tevreden over werking/nieuwe pads?
  N.a.v. het artikel over Thermacell ben ik reviews gaan lezen. Nu blijkt de laatste 2 jaren veel enthousiaste gebruikers van het eerste uur zwaar teleurgesteld te zijn door een nieuw soort (witte) pads, die nauwelijks werken. Heb je ook die ervaring?
  Je schrijft ook over muggenstekkers die je thuis gebruikt. Sta je daar nog achter en wat is de naam ervan?
  Alvast bedankt voor de info.

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending