4 x camping blogs die je moet volgen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een camping blog? Yep, kamperen is leuk en er over schrijven ook. Dat is waarom ik mijn kampeerblog Kampeermeneer begonnen ben. Om mijn kampeerplezier met jullie te delen en voor jullie kamperen nog leuker en makkelijker te maken. Toen ik startte, kende ik eigenlijk zelf maar één ander kampeerblog. Inmiddels ken ik er veel meer die ik met plezier lees. Als je Kampeermeneer leest dan vind je andere camping blogs waarschijnlijk ook leuk. Daarom vijf keer een kampeerblog dat je moet volgen.

kampeerblog-expeditiekram1. Camping blog: Expeditie Kram

Op het blog van Gracia en Liv laten zij zien hoe mooi Nederland is maar nemen ze af en toe ook een stapje over de grens. Ze kamperen daarvoor met hun kleine tent op hele mooie plekjes, die het liefst midden in de natuur liggen. Die plaatsen weten ze ontzettend mooi vast te leggen. De natuurfoto’s zijn dan ook mijn favoriete deel van hun blog. De vormgeving van het kampeerblog is heel strak waardoor de foto’s heel mooi uitkomen. Voor natuurkampeerders zeker een aanrader.

kampeerblog-ilovekamperen2. Camping blog: I love kamperen

Dit is het enige kampeerblog dat ik al wel eens las voordat ik met Kampeermeneer begon. Karin schrijft op I love kamperen veel persoonlijke kampeerverhalen en ervaringen. Dat varieert van campingreviews tot het kampvuurfestival. Wat ik erg leuk vind is dat ze sinds begin dit jaar ook af en toe filmpjes opneemt om een sfeerimpressie te geven of bijvoorbeeld te laten zien hoe snel een opblaasbare tent staat. Zeker de moeite van het volgen waard.

kampeerblog-caravanity3. Caravan blog: Caravanity

Wil je weten hoe je een caravan pimpt? Volg dan Femke en de andere bloggers op Caravanity want zij zijn echt dé pro’s op dat gebied. Ik ben geen caravan kampeerder, maar wel een interieurliefhebber en de foto’s van omgetoverde caravans die ik voorbij zie komen op Caravanity daar word ik blij van. Daarnaast vind je er veel pimp inspiratie en handige tips.

kampeerblog-kampeermeneer4. Als laatste kampeerblog Kampeermeneer natuurlijk

Als je Kampeermeneer nog niet volgt dan zou je dat echt moeten gaan doen. Op Kampeermeneer laat ik je mijn favoriete campings in Nederland en daarbuiten zien. Daarnaast geef ik op mijn camping blog handige tips over bijvoorbeeld het onderhoud van je tent, hoe je de auto veilig inpakt en over kamperen met kinderen. Er zijn nog zoveel ideeën die ik met jullie wil delen dus stay tuned en volg Kampeermeneer ook op Facebook, Twitter en Instagram.

Welk kampeerblog of reisblog volg jij? 

Genoeg leuke camping inspiratie om je volgende kampeertrip te plannen of om voorpret op te doen. Maar je favoriete blog blijft Kampeermeneer natuurlijk, toch?. Laatste tip! Naast echte campingblogs volg ik ook menig reisblog zoals Reishonger omdat ik daar ook veel regio-inspiratie uit haal. 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

 • Leuke en vooral handige lijst ! vooral in deze dagen en tijden is dat wel even zoeken hoe en wat deze zomer !
  1 ding wat ibij de Lidl wat coole stuff te verzamelen en een goed boek lezen voor mijn tent haha!

 • Leeftijd en ongemakken
  Op 65 jaar aangekomen, kan ik er niet meer omheen dat een stahoogte tent noodzakelijk is. Iets in het evenwichtsorgaan dwingt me voorzichtig overeind te komen uit mijn slaapzak. Van nu af aan niet meer die 1,4 meter hoge tenten, nee …het moet wel licht zijn…door één persoon op te zetten. Voorlopig moet het maar met een Obelink Texel…daarin kan ik me staand omkleden, op andere manieren gast dat niet meer zo lekker.
  Stoelhoogte is nu ook geen probleem meer. Gewicht nieuwe aanwinst.. ongeveer 7 kg..moet alles alleen doen…
  Al met al is het vijftig jaar goed gegaan..

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending