Wie is Kampeermeneer?

Ik ben Tjerk, een kampeermeneer. Ik hou van in slaap vallen met de tikkende regen op mijn tent, campings met een kampvuursfeer, ontdekken, het gevoel van voldoening nadat het me toch weer gelukt is alle rotzooi in de auto te proppen en spelletjes bij kaarslicht voor het slapen gaan. Kampeermeneer vertelt kampeerverhalen, geeft handige tips om het kamperen  makkelijker te maken en  zoekt de gaafste campings voor je uit.

Waarom ik zo graag kampeer?

Kletsnat wakker worden omdat je tent lek is, nog maar twee meter zicht door (je gelooft het niet) een lieveheersbeestjesplaag,  20 centimeter water uit je voortent hozen na een stortbui of Frans Bauer fans als campingbuur, die dat dan ook nog graag met de hele camping delen. Na ruim 30 jaar kamperen heb ik al veel meegemaakt waardoor een ander de tent misschien maar een jaartje op zolder zou laten liggen. Niet bij ons. Want kamperen is heerlijk. Lekker buiten zijn, weg van de sleur en de drukte, een gevoel van vrijheid en samenzijn met familie of vrienden.


Mijn perfecte camping

kampeermeneerAls ik even wegdroom naar mijn perfecte camping dan zie ik: Een niet al te grote camping in de natuur met geen rechttoe rechtaan plaatsen maar een beetje een georganiseerde chaos. Een veldje met gezellige mensen en met in het midden een speeltuintje waar mijn twee kinderen zich lekker kunnen uitleven. Als ik een keer geen zin heb om op twee pitjes te koken kan ik bij het campingrestaurant terecht voor een lekker hapje eten en overdag zwemmen in een meer of een beekje in de buurt. 

Tent, vouwwagen, sleurhut of bus?

Meestal kampeer ik niet alleen. Vroeger ging ik met mijn ouders en twee zussen mee. Toen mijn vriendin en ik elkaar net kenden was onze eerste relatietest een paar weken backpacken door Andalusië en Marokko. In de rugzak zat uiteraard een klein koepeltje en een primus.

Inmiddels is ons gezin met twee kinderen uitgebreid en zijn we evenveel tenten verder. Echte tentkampeerders? Eigenlijk wel, hoewel het gemak en de ruimte van onze vouwwagen ook erg fijn is. De vrijheid van een kleine camperbus  kan mij af en toe ook een beetje jaloers maken. Het andere deel van ons gezin lijkt af en toe juist te vallen voor de charme en het comfort van een sfeervolle glampingspot. We zullen zien welke kant we op groeien.


Een online kampeermagazine?

Kampeermeneer is er om kampeerverhalen en -tips met jullie te delen, je mooie campingplekjes te laten zien en omdat ik het gewoon lekker vind om te schrijven over het buitenleven.  Heb je een vraag? Stuur me dan een bericht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste kampeerverhalen, tips en sfeercampings volg Kampeermeneer dan op facebook, twitter of instagram of schrijf je in voor het digitale e-mail Kampeermeneer Magazine.

 Samenwerken? Dat kan! Bekijk de mogelijkheden