Camping Beek en Hei, man wat ligt deze camping op de Veluwe toch mooi! Kinderen kunnen er heerlijk spelen, in het bos of op het kinderveld. Binnen 10 minuten fietsen sta je midden op de Hoge Veluwe. Eigenlijk zijn dat al genoeg redenen om er eens te gaan kamperen maar er zijn nog meer.

Foto: Camping Bos en Hei

Foto: Camping Bos en Hei

Camping Beek en Hei is gemoedelijk en vrij

Als we de snelweg afslaan en richting camping Beek en Hei rijden dan komen we steeds verder het bos in. De bomen vormen een poort over de weg en een deken van rust valt over mij heen. Ik krijg er meteen een vakantiegevoel van ook al zijn we slechts 45 minuten van huis.  De camping is niet per sé een kindercamping of natuurcamping of plek voor echte rustzoekers maar een mix van deze drie waardoor er een gemoedelijke sfeer hangt.

Apart kinderveld en vrij kamperen in het bos

Voor kinderen is het heerlijk spelen op camping Beek en Hei. Er zijn verschillende speeltuintjes. Bij de receptie maar ook een grote midden op het speciale kinderveld én midden op de bosveldjes zijn speeltoestellen. Wij stonden op een bosveldje (Waar je trouwens wel gewoon stroom hebt maar neem wel een lange kabel mee.) met speeltuin zodat we vanonder de luifel Teun konden zien spelen.  Dit was trouwens de eerste camping waar hij ook zelf met campingvriendjes op pad ging, hij was toen pas vier, best spannend maar de camping is zo overzichtelijk dat we het wel aandurfden.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Foto: Camping Bos en Hei

Foto: Camping Bos en Hei

Op pad met de boswachter over de Veluwe vanaf camping Beek en Hei

Op de camping is geen groot animatieteam aanwezig dat je kinderen van ’s ochtends tot ’s avonds bezighoudt. Dat hoeft ook niet want in het bos en de speeltuinen is genoeg te beleven. Wel worden er bijna dagelijks activiteiten georganiseerd. Bij zonsondergang wild spotten met de boswachter, een huifkartocht, pannenkoeken eten of gewoon lekker knutselen. De kinderen organiseren ook zelf voetbal of frisbee toernooitjes dus vervelen hoeven ze zich niet. Een andere bijzondere ervaring is een nachtwandeling over de hei met de boswachter. Dat deze we hier in de buurt ook eens toen we op Landgoedcamping Westerwolde verbleven, één van de andere natuurcampings op de Veluwe

camping-beek-en-hei-veluwe

De Veluwe is zoooo mooi

Wij vonden  het dorpje Otterlo, waar de camping aan grenst, niet zo’n heel speciaal. Het ligt wel  op maar vijf minuten fietsen van de camping en er is een supermarkt. De omgeving is verder echt schitterend. Bij de receptie kun je verschillende fiets- en wandelroutes over de Veluwe krijgen die door bos, over hei en langs zandafgravingen leiden. Daar kun je ook nog eens gaan zwemmen. Het Openluchtmuseum, Burgers Zoo, en het Kröler Müler museum liggen allemaal  op fietsafstand en zijn zeker een bezoekje waard. Vanuit hier ben je ook in drie kwartier in Utrecht voor bijvoorbeeld een bezoekje aan het Nijntje museum. 

Praktische zaken

Qua sanitair is alles niet nieuw maar ziet er prima uit en wordt goed schoon gehouden. Wat handig is voor gezinnen is dat er een gezinsdouche is waar je dus lekker veel ruimte hebt. Bij de receptie kun je ’s ochtends verse broodjes halen. Wees er echter wel vroeg bij want wij hebben een paar keer meegemaakt dat ze om 9:00 al op waren.  Camping Beek en Hei is het hele jaar geopend dus ook in de lente en herfst kun je van de Veluwe genieten die dan misschien wel op zijn mooist is. Wil je kamperen op het natuurkampeerterrein dan moet je in het bezit zijn van het Groene boekje of deze ter plekke aanschaffen.

Wij vonden camping Beek en Hei een gemoedelijke kindvriendelijke plek om de schitterende Veluwe te mogen ontdekken. En neem dus vooral je fietsen mee of huur ze op de camping want dan zie je er het meeste van.

Like Kampeermeneer op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste kampeernieuws, de mooiste campings en verleng het kampeerseizoen tot het hele jaar.

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter