waterlodge. Dus besloot ik er met de kinderen een feest van maken. Met de trein naar Utrecht naar het nieuwe Nijntje museum. Wat een fantastische plek is dat!
Wij zijn naar het Nijntje museum geweest! Mama was een weekendje glampen met vriendinnen in eenKinderen zijn de baas in het Nijntje museum
Het Nijntje museum heette vroeger het Dick Bruna Huis en is afgelopen februari na een enorme verbouwing heropend. Man, wat hebben ze er voor die kleintjes iets moois van gemaakt. Dit is een museum waar de kinderen de baas zijn. Er is geen vaste route die je moet volgen, je mag er rennen, overal mag je aanzitten of beter overal mag je opklimmen.
Is het een museum of een binnenspeeltuin?
Nijntje museum reviews waren er nog niet zoveel dus draag ik mijn steentje bij. Het Nijntje museum is niet extreem groot, maar de kinderen kunnen zich er makkelijk een paar uur vermaken. Verspreid over twee verdiepingen zijn zes grote ruimtes. In het huis van Nijntje kunnen ze zelf een eitje bakken of de bloemetjes in de tuin bespuiten. In de dierentuin kun je in de kooi van de leeuw kruipen of door op een knop te drukken de papegaai je laten napraten.
Onze kids hebben lang in de timmerschuur van Boris Beer gespeeld. Bijna overal mogen ze op- of doorklimmen. Er is zoveel te ontdekken. De favoriete ruimte van mijn kinderen was het verkeersplein. Ze hebben zich daar als politieagent en klaar-over verkleed, zelf de bus en de spoorbomen bediend en rondgescheurd op allerlei fietsjes. Natuurlijk is alles helemaal in Dick Bruna stijl gemaakt. Ontzettend herkenbaar voor klein en groot.
Even knutselen met Dick Bruna.
Zijn je kinderen toe aan even rustig zitten dan is er een grote knutselruimte annex theater waar zowel voorstellingen als workshops gehouden worden. Wij deden mee aan het Dick Bruna fantasiedieren tekenen. Na het spelen en rennen was het tekenen een welkome afwisseling. Ook voor papa.
Toch is het Nijntje museum ook echt een museum
Als ouder voel je je soms een beetje verloren. Daarom heeft het museum langs de kanten overal bankjes neergezet zodat je rustig kunt toekijken hoe je kind opgaat in de spelende massa.
Toch is er als je goed zoekt in iedere ruimte ook echt wat te leren voor ouders. Pffew toch een echt Nijntje MUSEUM. Er staan vitrines waarin de ontwikkeling van het werk van Dick Bruna te zien is, laten schilderijen zien hoe Dick Bruna zich liet inspireren door kunstenaars als Mondriaan en Matisse en hangt in zijn atelier de indrukwekkende verzameling van alle Nijntje boekjes ooit door Dick Bruna gemaakt.
Voor welke leeftijd is het Nijntje museum?
Het museum is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 2 en zes jaar. Dat is ook de grootste groep die er rondloopt. Onze jongste is 20 maanden en heeft ook echt genoten. Iets jonger kan denk ik ook wel maar het is wel handig als ze al goed kunnen lopen. Onze oudste is 6 jaar en hoewel hij het een super museum vond, merkte je wel dat het voor hem na twee uur spelen wel klaar was.
Praktische zaken Nijntje museum Utrecht
Eigenlijk vond ik alles erg goed geregeld. Er zijn gratis kluisjes bij de entree waar je jassen en tassen in kwijt kunt. De kinderwagen mag je gewoon mee naar binnen nemen. Er is een lift om naar de tweede verdieping te komen. De verschoningsruimtes zijn ruim en wel in trek dus we moesten even wachten.
Voor de borstvoedende moeders is er zelfs een kolf / borstvoedingsruimte en eigen eten en drinken mag je gewoon op de picknickplek opeten. Het enige wat is een beetje eng vond was dat er op de bovenverdieping geen hekjes of iets dergelijks voor de trappen zaten zodat je goed moet opletten op je kleintje. Maar alles bij elkaar helemaal ingespeeld op kleine kinderen.
Hoe lang duurt een bezoek aan het Nijntje museum?
Je mag je bezoek nadat je eenmaal binnen bent bij het Nijntje museum net zo lang maken als je zelf wilt. Als je alles wilt zien en doen op alle verdiepingen dan ben je op zijn minst 2 uur kwijt. Maar als je kinderen zelf lekker aan het spelen zijn zoals mijn kinderen dan kunnen ze zich er ook wel 3,5 uur vermaken.
Op loopafstand van het station,wij namen de bus
Het Nijntje museum Utrecht ligt tegenover het Centraal museum. Het is ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station. Dat hebben we op de heenweg dus ook gedaan. Toch viel de afstand ons een beetje tegen dus de terugweg hebben we de bus genomen. Die stopt bijna voor de deur van het museum en rijdt je in een minuut of zeven terug naar het station.
Het is sowieso aan te raden om met het openbaar vervoer te komen want parkeren in de buurt is behoorlijk prijzig. Bij het Nijntje museum parkeren kan echter wel. Het makkelijkste gaat dat bij parkeergarage Springweg.
Het Nijntje museum werkt met een blokkenschema
Om er voor te zorgen dat de kinderen genoeg speelruimte hebben en het niet te druk wordt, werkt het Nijntje museum met een blokkenschema. Per blok van anderhalf uur kunnen er 150 mensen naar binnen. Het is dus handig, vooral in de vakantie en in het weekend om vooraf online een ticket te bestellen.
Wat kost het Nijntje museum?
Hoe duur het Nijntje museum is? Kinderen tussen de 2 en 12 jaar betalen €9, pubers en volwassenen €5. Wij hadden een kind van 1 en een volwassene en kind met een museumkaart en konden dus gratis naar binnen.
Nijntje Museum review
Wat mij en vooral wat de kinderen betreft is het Nijntje museum Utrecht echt een aanrader. Man, wat kun je daar lekker spelend leren! Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke uitjes met kinderen in Utrecht. Wat zijn jullie favoriete kindermusea?
reageer