Alle campings met privé sanitair in Luxemburg op een rij

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Campings met privé sanitair in Luxemburg zijn sinds een aantal jaren in opkomst. Ze zijn in Luxemburg nog niet zo populair als in ons eigen land maar er komen er steeds meer bij.  Omdat ik naar aanleiding van mijn overzicht van campings met privé sanitair in Nederland ook vragen kreeg over deze campings in Luxemburg heb ik ze hier voor je op een rij gezet. Het zijn er nog niet zoveel maar we blijven de lijst aanvullen. 

prive sanitair op camping

Privé sanitair op camping de Boshoek

Wat is privé sanitair? 

Je kunt natuurlijk met je eigen Porta Potti en zwarte campingdouche en zo Zelfvoorzienend kamperen maar een kampeerplek met privé sanitair is nog makkelijker. Privé sanitair betekent kamperen met een eigen badkamer achter jouw kampeerplek. Deze is helemaal alleen voor jouw gezin of kampeergezelschap. 

Douche, wc, bad, afwasmachine? 

Hoe het privé sanitair precies is ingedeeld verschilt per camping. In de meeste gevallen is het minimaal een eigen wastafel en wc met vaak ook nog een douche. Zo heb je eigenlijk een privé badkamer op de camping. In sommige gevallen betekent privé sanitair echter dat er in het toiletgebouw een apart blok voor jouw wordt vrijgehouden. Je moet dan dus nog steeds lopen. Wel goed om dit vooraf dus even te controleren. 

Wordt jouw privé sanitair ook schoongemaakt?

Ook dit verschilt per camping en hangt vaak ook af van hoelang je blijft. In de meeste gevallen ben je zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak van jouw eigen sanitair gedurende jouw verblijf. Maar er zijn ook campings met eigen sanitair waar het wekelijks of zelfs dagelijks schoongemaakt wordt. Goed om dit ook even na te lezen of na te vragen. 

kampeerplek met eigen sanitair

Kampeerplek met eigen sanitair

Campings met privé sanitair in Luxemburg

In Nederland waren we een jaar of 10 geleden één van de eerste landen in Europa waar je een camping met privé sanitair kon vinden. In Luxemburg is een camping met privé sanitair nog een unicum. De lijst hieronder blijven we aanvullen dus ken je een camping in Luxemburg die nog niet op de lijst staat dan kun je deze via dit formulier toevoegen. 

Deze campings hebben privé sanitair:

Ken je nog een camping met privé sanitair in Luxemburg?

Deze lijst is vast nog niet compleet en er komen steeds meer campings met privé sanitair bij in Luxemburg. Dus ken je een camping in Luxemburg die nog niet op de  lijst staat dan kun je deze via dit formulier toevoegen. Dan zal ik het overzicht blijven aanvullen. 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

6 reacties

Laat jouw reactie achter