Kamperen in de tuin: We maken er een feestje van!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Hoe maak je een zonnige zomerse dag thuis nog beter? Maak er een staycation van, Samen met je kinderen kamperen natuurlijk! Afgelopen weekend was het heerlijk weer. We stonden niet op de camping, maar ik kon mijn kampeerkriebels niet bedwingen. Dus zette ik de tent op in de tuin. In deze blog: Hoe wij kamperen in de tuin tot een feestje voor de kinderen en voor deze kampeermeneer hebben gemaakt!

Zodra ik ons kleine koepeltje van zolder haalde, kwamen alle mooie vakantieherinneringen terug. We kochten de tent voor onze eerste vakantie samen in Spanje en Marokko. Nu 10 jaar later staan onze twee kids te springen om diezelfde tent uit te proberen. Wat een geluk dat je dat soort momenten met elkaar mag delen.

Samen de tent op zetten, toch?

Vooraf had ik bedacht om van het opzetten van de tent een vader-zoon bondingmomentje te maken, want ik kan mij nog herinneren hoe trots ik was toen ik op mijn zevende voor het eerst zelf een tent had opgezet. Daar dacht mijn zoon echter anders over. Die had na een jaar zijn skates weer gevonden en opeens kon hij het. En tja dat was toch net even leuker dan een tent opzetten. Ik mocht het dus alleen doen.  kamperen-in-eigen-tuin

Des te eerder je de tent op zet, des te langer het feest

Nu we de grote tunneltent gewend zijn, verbaasde me het weer hoe klein zo’n koepeltje is als het opgerold is en hoe snel het staat. Binnen 10 minuten heb je een fijne speelplek. Dat is nog eens wat anders dan een uur ploeteren om een tent op te zetten. Toen de tent éénmaal stond, duurde het maar even voordat de kinderen de tent veroverd hadden. De oudste maakte er met een matje en een grote stapel Duckies zijn leeshol van. De jongste heeft haar halve inboedel naar binnen gesjouwd, het is een waar poppenpaleis geworden. Samen hebben ze de hele middag heerlijk gespeeld. Het loont dus de moeite om dit vroeg op de dag te doen!

Kamperen in de tuin betekent een knalrood picknickkleed

Om het vakantiegevoel nog even vast te houden, hebben we lekker gepicknickt voor de tent. Een kleurig kleed op het gras, allemaal een eigen bordje en we hebben het onszelf lekker makkelijk gemaakt door pizza’s te halen. De kinderen smikkelden hun pizza’s op en met iedere hap werd het picknickkleed een beetje roder. Het voordeel van thuis kamperen is dat de wasmachine meteen aan kan, zonder munt. 😉 Nu eten wij eigenlijk altijd in de tuin met lekker weer, maar zo voor de tent in het gras, het geeft toch nog net dat extra beetje kampeergevoel.

Lees ook:  Het eiland Møn Denemarken: 6 x doen met kinderen

Er zijn nog zoveel meer leuke dingen die je tijdens een staycation in je eigen tuin kunt doen. Het internet staat vol met originele tips voor een staycation. tips voor een staycation. 

kamperen-in-tuin

Je ziet je huis weer eens van een andere kant.

Bang in de tent

Onze oudste van zes vind alleen slapen in een tent nog een beetje spannend. De belofte dat ik er ’s avonds gezellig bij zou kruipen, was echter voldoende om in slaap te kunnen vallen. We hebben de buitenlamp, uhhh campingverlichting, ’s nachts gewoon aan gelaten, maar je kunt ze natuurlijk ook een zaklamp geven. Durft je kind het nog niet aan, ga gewoon mee kamperen in de tuin en zorg voor een zaklamp en een lekker bedje. De volgende ochtend bij het wakker worden was het eerste wat Teun zei: ‘Nu durf ik de volgende keer op de camping ook wel alleen in de tent en o ja zullen we nu ook ontbijten in de tent? ‘ Hij had het duidelijk naar zijn zin gehad en van de tent nog de hele dag gebruik gemaakt.

Voor de kinderen is kamperen in de tuin echt een feestje en zelf vond ik het ook erg gezellig. Dus als de kampeerkriebels komen en een camping is even geen optie, dan is kamperen in de tuin een super alternatief. Wist je trouwens dat je ook bij andere particulieren in de tuin kunt kamperen? Ook op het balkon kun je natuurlijk prima kamperen. Gebruik dan in plaats van haringen stenen om je tent vast te zetten. Heb jij het aangedurfd? We zien graag de foto’s!

Like de facebookpagina van Kampeermeneer en blijf op de hoogte van de laatste kampeertips en coole campings.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

5 reacties

Laat jouw reactie achter

Sending