Campingtip: Tipi pop-up camping tussen bos en hei bij Nijmegen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een pop-up camping vol tipi’s en yurts verrijst deze zomer in de bossen bij Nijmegen. Festivals kunnen niet doorgaan deze zomer. Daarom heeft een aantal vrienden die normaal gesproken festivals aankleden, besloten hun tenten op te zetten tussen de mooie Hatertse en Overasseltse vennen om daar een lekker relaxte sfeer neer te zetten. Per 1 juli gaat tipi pop-up camping “De Wereld” open. Wij namen alvast een kijkje.

pop up camping nijmegen

Update: Voorlopig is Camping de Wereld gestopt

Voorlopig is Camping de Wereld na nog een seizoen op een nieuwe locatie er mee gestopt. Wij hopen natuurlijk dat het komend seizoen toch weer haar tenten kan opzetten! Dat zou tof zijn. Ben je op zoek naar een andere pop up camping? Dan hebben we hier nog een lijst met Pop-up campings.

Wat is een pop-up camping?

Pop-up campings zie je steeds meer in Nederland. Een tijdelijke camping die voor één seizoen wordt opgezet en na het seizoen weer wordt afgebroken. Op zo’n camping zijn alle faciliteiten aanwezig die je ook op een gewone camping verwacht, vaak zelfs nog sfeervol aangekleed ook. “Camping de Wereld” is zo’n pop-up camping met festivalsfeertje die deze zomer is neergestreken tussen Nijmegen en Grave.

tipi camping

pop up glamping

Op Camping de Wereld slaap je in een tipi of een yurt

Op Camping de Wereld kun je je eigen tent of caravan thuis laten. Er zijn alleen glamping accommodaties. Verspreid over het terrein staan een kleine 50 grote tipi’s en yurts met lekker veel ruimte eromheen. De tenten zijn helemaal ingericht en hebben stroom, een gasstelletje en koelkast, dus je hoeft zelf alleen wat proviand mee te nemen. Auto’s komen het terrein niet op, je bagage wordt met een karretje naar je tent gebracht. Iedere tent heeft zijn eigen toilet en douche. Deze staan echter niet bij de tent, maar bij het grote centrale veld.

chillplek camping

Een festivalsfeer met yoga in plaats van  muziek

Als je de pop-up camping oploopt, kom je door de grote tipi’s in het bos en door de aankleding met tarps meteen in een festivalsfeertje. Er zijn verschillende kleine veldjes en één groter centraal veld met in het midden een vennetje met daaromheen chillplekken met hangmatten.

Lees ook:  Eco-kamperen op minicamping Ter Drucht bij Den Bosch

Omdat je midden in het bos zit, mag je bij de tenten geen vuur stoken, maar er is een gemeenschappelijke kampvuurplek waar dit wel kan. Rondom het kampvuur kunnen kinderen een broodje of marshmallows roosteren en later op de avond is het een gezellige ontmoetingsplek. Iedere week gaan ze op Camping de Wereld een kampvuur-pubquiz organiseren en komen er singer-songwriters met hun gitaar aanschuiven bij het kampvuur om het festivalsfeertje compleet te maken!

Een foodtruck mag natuurlijk niet ontbreken

Een festival zonder foodtruck kan natuurlijk niet, dus is er in plaats van een restaurant iedere dag lunch en diner af te halen bij de foodtruck. Voor als je zelf geen zin hebt om te koken best lekker. Even verderop als je de camping uitloopt, struikel je bijna over het pannenkoekenrestaurant St. Waldrick, waar ook een speeltuin is, en ze een lekker terras hebben.

tipi slapen huren

Speelparadijs voor kids én ouders

Er is volop ruimte om te ballen en rennen en in de bosrand worden door de kinderen gave hutten gebouwd. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Daarbij nemen ze de kids mee het bos in voor bosspellen en leren ze een eigen boomhut bouwen. Terwijl de kids op pad zijn, kun je zelf natuurlijk even lekker een boekje lezen in de hangmat, maar als je iets actiever wilt relaxen, is hardlopen in de bossen supermooi of kun je meedoen met één van de yogalessen.

tipi huren

hatertse vennen camping

De Hatertse vennen hebben veel kleuren

Zodra je de snelweg afrijdt, besef je hoe mooi Nederland kan zijn. De Hatertse vennen is namelijk een gebied waar bos, kleine vennen met libellen en hei elkaar afwisselen. Je kunt er heerlijk wandelen, struinen en fietsen. Het verwondert mij iedere keer weer als ik hier loop, hoeveel verschillende kleuren de natuur kan hebben. Camping de Wereld ligt hier middenin op een aantal grasvelden in een bosachtig deel van dit gebied. Hierdoor voelt het als een natuurcamping.

picknick nijmegen

Foto: Bairro Alto

Wat is er te doen in de omgeving?

Als je even uitgekeken bent op bos en hei, is er in en rondom Nijmegen nog genoeg te beleven.  In het vennetje op de camping kun je niet zwemmen, maar op een klein kwartier fietsen van de camping ligt recreatieplas de Beerendonck met een strandje waar dat wel kan.

De Nijmeegse binnenstad is op de fiets in ongeveer 20 minuten te bereiken. De moeite waard zijn in ieder geval het Muzieum en Museum het Valkhof (beide ook leuk voor kinderen), een picknick in het park van Bairro Alto, zoek de verstopte muurschilderingen van Wally in de binnenstad of doe een drankje of lunch op het terras van stadsbrouwerij De Hemel.

Lees ook:  Boerencampings in Zeeland, dit zijn de 15 mooiste plekjes

Iets verder weg kun je met een fietswagen over het spoor van Duitsland naar Nederland rijden, geocachen bij de Duivelsberg of de kabouterroute door Beek wandelen met de kleintjes.

Camping de Wereld praktisch

Verse broodjes zijn iedere dag bij de receptie te bestellen. Op de camping is geen wifi, maar wel 4G-bereik. Omdat de omgeving het beste te voet of op de fiets te ontdekken is, zou ik zeker fietsen meenemen. Mocht dat niet lukken, dan worden bij de receptie ook fietsen verhuurd. Kampvuur is alleen toegestaan op de centrale kampvuurplek.

camping nijmegen festival

Camping de Wereld op een wereldse plek

De Hatertse vennen zijn voor mij als Nijmegenaar mijn achtertuin. Daar te kunnen kamperen is echt bijzonder, want het is een stukje Nederland dat werelds mooi is. De crisis dwingt deze vrienden om, nu de festivals gesloten zijn, hun spullen op een andere manier in te zetten. Gaaf dat ze dat door middel van een tipi pop-up camping doen en er meteen zo’n goede sfeer neerzetten. Ik ga zeker een kijkje nemen bij Camping de Wereld.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending