Kampeerblogger Erik

Ik ben Erik, 43 jaar. Ik woon in Nijmegen, samen met mijn vrouw Loes en mijn twee meiden van 6 (bijna 7 hoor!) en 9 jaar. Ik hou van kamperen oude-stijl en fietts- en wandelvakanties. In de weekenden trek ik er vaak op uit om te wandelen of te fietsen. Meestal met mijn gewone fiets, maar soms ook met mijn speed-pedelec, die ik voor woon-werkverkeer heb.

Zo gauw het eerste lentezonnetje doorbreekt, krijg ik kampeerkriebels en dan begin ik met het maken van kampeerplannen, meestal meer dan dat ik kan uitvoeren. Da’s niet erg: zo hou ik altijd een bucket-list over.

In de rest van mijn vrije tijd ben ik actief bij Scouting Paul Kruger, de leukste scoutinggroep van Nijmegen. Je kunt wel zeggen dat ik daar mijn passie voor kamperen heb gekregen.

erik

Ik ben een kampeerder oude-stijl

Ik ben een kampeerder “oude-stijl”, zo zou je kunnen zeggen.  Mensen die in witte klapstoelen voor hun caravan zitten en zeggen dat ze aan het kamperen zijn, moeten bij mij niet aankomen. Voor mij is kamperen echt iets met een tent. En dan het liefst op wat ruigere campings, “bamping”, noemen ze dat tegenwoordig, back-to-basic camping.

Zo’n aangeharkte  camping met van die heggetjes en vakjes, da’s niks voor mij. Echt heel ver weg hoef je niet voor dat soort plekken. Er zijn veel mooie campings in Duitsland en Frankrijk, maar ook in Nederland zitten er soms pareltjes tussen. Van die campings, die niet te druk zijn, veel ruimte hebben en ongecompliceerdheid uitstralen.

Mijn favoriete camping is…. maar niet doorvertellen hoor!

Het is voor mij altijd een uitdaging om mooie campings te vinden. Voor onze fiets- en wandelvakanties speur ik dan ook heel wat sites op Internet af. De voorbereiding is de helft van de lol!

Soms kom je dan van die plekken tegen die je eigenlijk het liefst voor jezelf wilt houden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de hele wereld opeens op mijn favoriete camping staat. Mijn all-time favourite  onder de campings is tocht wel camping Massingmühle in Etgert (Dld).

Eerst via een lang, smal grindweggetje een dal in, en via een bruggetje de camping op. Je treft er gigantisch grote plekken. Alles aan de plaats is basic. Er is een schuilhutje, kampvuurplek en een wat stugge beheerder die na verloop van tijd toch heel aardig blijkt te zijn. Douchen kan gratis bij een solar-douche, of je wisselt je euro’s om voor ouderwetse Deutsche Marken die als douchemunt voor de warme douche fungeren. Dit soort gerommel in de marge, heerlijk!

Hier schrijf ik over…

Je kunt van mij blogs over simpel kamperen verwachten. Iets met katoenen tenten, kampvuurtjes en tips over bijzondere kleine plekken om te overnachten. Ook vind ik het leuk om nieuwe dingen uit te testen, dus je zult ook regelmatig stukken van me lezen waarin ik mijn mening over producten of activiteiten geef. En tot slot ben ik een fietskampeerder, dus reken er maar op dat ik dat er fietsvakantietips en verhalen komen. 

kampeerblogger erik

Dé kampeertip van Erik

Mijn beste tip voor kampeerders is: Maak je niet te druk. Zeker als je in Nederland en de buurlanden bent, moet je je niet al te veel zorgen maken dat je iets vergeet of dat er wat mis gaat. En als er dan toch wat mis gaat, dan moet je improviseren. Je zult merken dat als er echt iets is, heel veel mensen bereid zijn om te helpen.

lees blogs erik 1