Zo populair waren campers en caravans op Marktplaats in 2019!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Regelmatig hoor ik van mensen die ik vertel dat ik een kampeerwebsite heb. “Kamperen dat is inmiddels toch wel echt een ouderwetse manier van vakantie vieren.” Als ik om me heen kijk op de camping ben ik het daar echt niet mee eens. Marktplaats maakte deze week de meest gezochte zoektermen voor 2019 bekend en daaruit blijkt dat kamperen nog steeds populair is.

Meest gezochte woord op marktplaat al 20 jaar hetzelfde

Marktplaats bestaat dit jaar 20 jaar en ieder jaar maken ze bekend wat de meest gezochte zoektermen zijn op hun website. De eerste plaats van die lijst met zoektermen wordt al 20 jaar aangevoerd door hetzelfde woord. Het woord ‘gratis’! Hoe kan het ook anders, we blijven Nederlanders. 

Maar kampeerders zijn ook fervente marktplaats fans.

Mijn vouwwagen komt van marktplaats. Akke, ook blogster bij Kampeermeneer,  kocht al verschillende tenten op marktplaats. We zijn niet de enige kampeerders die onze kampeerspullen bij elkaar zoeken op deze website want ook in 2019 werd er veel gezocht op kampeermiddelen op marktplaats.

Campers en caravans nog populairder

In 2018 stonden campers op de 3e plaats en caravans op de 5e plaats van meest gezochte spullen op marktplaats. In 2019 zijn ze beiden een plaats gestegen naar de 2e en 4e plaats. Een goede deal voor een camper of caravan scoor je dus op marktplaats.

De gehele top 10

 1. Gratis
  2. Camper
  3. iets
  4. Caravan
  5. (Hoek)bank
  6. Scooter
  7. Auto
  8. Kast
  9. Elektrische fiets
  10. Eettafel

Wat voor kampeerspullen heb jij op marktplaats gekocht?

Blijven kampeerspullen, campers en caravan veel gezochte items op Marktplaats in 2020? Ik denk het wel want wat mij betreft is kamperen juist weer aan een opmars bezig. Dat in combinatie met het besef dat het hergebruiken van spullen niet alleen goedkoop is maar ook duurzaam, net als kamperen,  zou toch juist voor een enorme toename moeten zorgen? Welke kampeerspullen heb jij ooit op Marktplaats gekocht?

Lees ook: 
– Een tweedehands tent kopen op marktplaats. 5 tips!
Hoe duurzaam is kamperen eigenlijk? 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending