Renske sliep in een Yurt in Renkum

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Op mijn kampeer bucketlist staat nog steeds ‘Overnachten in een Yurt’. Nadat ik ooit een stel op TV zag in ‘Ik vertrek’ die een camping in de Franse alpen runden en zelfs in de winter in een Yurt sliepen, wilde ik ook in een zo’n nomadentent slapen. Het is er alleen nog nooit van gekomen. Dus vroeg ik Renske van renskeontdektdewereld.nl hoe slapen in een Yurt nu eigenlijk is? Zij houdt nogal van bijzondere overnachtingen, waar ze in haar coole oranje kever naartoe rijdt. Ze overnachtte pas geleden in een Yurt in Renkum.

Een Yurt zonder keuken, douche of badkamer

Op het prachtige natuur-kampeerterrein van landgoed Quadenoord kun je een Yurt huren of (Ger) voor de échte buitenmens. Je moet het namelijk zonder keuken, douche of badkamer stellen! Maar dat is voor de ware kampeerliefhebber natuurlijk no big deal. Bij de tent staat een waterpomp, het water kun je vervolgens op de houtkachel koken. Een stukje verderop staat een eco-toilet. Een normaal toilet dat je zelf met een emmer water door moet spoelen. De Yurt zelf staat op een rustige open plek midden in het bos. Omgeven door dennenbomen en veel groen!

2014-02-06-23-36-39-1024x575

Onze Yurt ruikt naar houtkachel en schoon beddengoed

Wanneer ik mijn oranje kever naast de Yurt parkeer, krijg ik al kriebels in mijn buik. Wat ziet dit er prachtig uit! Bij het openen van de houten deur komt de geur van de houtkachel en het schone beddengoed ons tegemoet. De Yurt is knus ingericht met een tweepersoonsbed in het midden, een grote zitzak, twee kleurrijk beschilderde kastjes en een bank/eenpersoonsbed in de hoek van de Yurt. En niet te vergeten de houtkachel met daarnaast een flinke voorraad houtblokken.

img_20160509_071047-1-1024x576

Een magisch gezicht

Omdat de Yurt niet over elektriciteit beschikt staat  deze vol met kaarsen. Wanneer de zon onder is en het buiten te fris wordt, steken we alle kaarsen aan en kruipen we onder de wol. Het is een magisch gezicht.

‘S Ochtends worden we wakker van de opkomende zon. We hebben heerlijk geslapen en zetten de zitzak en de krukjes buiten om aan het ontbijt te beginnen. Een gekookt eitje met broodjes en een kop thee. Prima start van een mooie dag in de bossen! Bij de waterpomp frissen we ons op en genieten van het zonnetje dat door de dennenbomen steeds meer tevoorschijn komt. In de middag rijden we in de kever naar Elst. Het is rond de 27 graden en we gaan op zoek naar verkoeling. Net buiten Elst vind je de Rijkerswoerdse plassen. Hier kun je zwemmen, zonnen in het zand of op het gras en bij het gezellige restaurantje wat eten of drinken. De ijscoupes vallen bij ons goed in de smaak! Aan het einde van de middag keren we weer terug naar de verkoeling van het bos. De BBQ gaat aan en we genieten nog lang van een zwoele zomeravond in Nederland. Op de terugweg de volgende dag stoppen we 10 km verderop nog voor een wandeling op de Utrechtse heuvelrug

Tips om slapen in een Yurt iets comfortabeler te maken:

  • Vind je het te veel werk om de houtkachel aan te maken? Neem dan een gasfles mee zodat je hier je eten op kunt bereiden. (aanrader voor in de zomer, de Yurt zelf warmt ook flink op)
  • Wil je toch graag even douchen? Ongeveer 500 meter verderop staat een douchegebouw waar je met warm water kunt douchen.
  • Neem extra batterijen mee voor bijvoorbeeld je fototoestel. Een powerbank is ook erg handig om apparaten op te laden wanneer er geen stroom aanwezig is.

img_20160508_200849-1024x768

Wil je net als Renske ook in deze Yurt overnachten? Reserveer hem dan nu op GerBnB. Neem ook een kijkje op Renske haar blog en instagram voor nog meer reisinspiratie in een oranje kever.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter