Yes! We zijn er bijna terug op TV in 2018

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Zoals jullie weten ben ik een grote fan van het slow-TV programma van Max ‘We zijn er bijna!” Ik kan mijn geluk dan ook niet op! Vorig jaar hoorden we nog dat de ANWB de zogenoemde  campingstekker er uitgetrokken had en het programma zou stoppen. Gelukkig is er nu goed nieuws want “We zijn er bijna!” komt terug, of eigenlijk is al terug!

We zijn er bijna?

In dit kampeerprogramma maken zo’n 20 caravans en campers en hun karakteristieke kampeerders als groep een reis door Europa.  Ze trekken een week of vijf / zes gezamenlijk op. Trekken van camping naar camping met hun eigen camper of caravan en bekijken het land.

we zijn er bijna 2016 Max

We zijn er bijna stopt toch niet in 2018?

Eerlijk is eerlijk, wat mij betreft was het afgelopen seizoen in Ierland en Engeland niet één van de besten. Ik weet niet of het aan het weer lag of aan de groep maar echt boeien konden ze mij afgelopen jaar niet.

Toch was ik verbaasd om te horen dat de ANWB na 2017 stopte met het programma.  Omroep Max gaf toen aan dat ze op zoek gingen naar een nieuwe partner maar nog niet wisten of dat ging lukken.  Nu hebben ze bekend gemaakt dat er ook in 2018 een nieuw seizoen ‘We zijn er bijna’ zal komen. Yes, yes, yes!

We zijn er bijna is ook in 2018 lekker burgerlijk

We zijn er bijna’ is een beetje burgerlijk. Burgerlijkheid, het heeft een beetje een slechte bijklank. Maar man wat is die burgerlijkheid toch fantastisch. Het is toch heerlijk om te zien hoe mensen die al eeuwen bij elkaar zijn, de patronen die er in die jaren ingeslepen zijn ook op vakantie gewoon lekker vasthouden.

Of ze nu in Griekenland, Bulgarije of Spanje zijn om vijf uur beginnen de dames allemaal met koken en om zes uur zit de hele camping aan de aardappeltjes met bloemkool, pasta penne of uit Nederland meegebrachte slavinken.

Van 12 tot 26 april dagelijks We zijn er bijna op TV

Het was mij totaal ontschoten tot ik er toevallig langszapte maar de komende maand is er iedere dag een herhaling van een aflevering van We zijn er bijna op TV. Omroep Max startte 12 april met de memorabele kampeerreis door de Balkan. Eén van mijn favoriete seizoenen met Wil, Riet en Tiny door de Bulgaarse bergen. Ik geniet alweer volop.

Lees ook:  Zo populair waren campers en caravans op Marktplaats in 2019!

Op 18 april zit de reis door de Balkan erop en komt het seizoen met de reis door Griekenland op de buis.  Ook een top reis met vooral ook hele mooie omgevingsbeelden. Iedere werkdag om 17:05 op NPO1 en iedere ochtend om 10:00 de herhaling van de vorige dag.

header we zijn er bijna bingo

Wanneer komt het nieuwe seizoen?

Op 26 april komt er helaas een einde aan de herhalingen van We zijn er bijna! Omroep Max heeft bevestigd dat er daarna ook nog een nieuw seizoen We zijn er bijna komt maar wanneer dat precies is blijft nog even onduidelijk. Zodra ik het weet zal ik het met jullie delen.

En oh ja vergeet niet om ook bij de herhalingen mijn ‘We zijn er bijna Bingote spelen hé!

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en mooie kampeer aanbiedingen.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

 • ANWB trekt zich terug als sponsor, maar maakt nog wel gebruik van het succes van de serie. Ze vermelden namelijk bij een te boeken reis “zoals deze reis gemaakt is met MAX” in het programma We zijn er bijna” hoe hypocriet wil je het hebben.Zeggen dat je stopt op het hoogtepunt en wel meeliften op het programma wat denk ik nog wel een paar jaartjes mee kan. Nokken bij die ANWB!!!

 • De Ierland reis was juist mijn favoriet en nog steeds, en de Balkan de minst favoriete. Smaken verschillen. Hopelijk blijven ze nog lang dit programma maken. Ben een groot fan!

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending