Er is een leuk boek uit over de jaren 80 en 90, Wonderjaren. Weet je nog hoe je op vakantie ging in de jaren 80? Met je walkman achterin zonder gordels, 10 keer fout rijden want vaders hield de kaart op de kop en iedereen had hetzelfde oranje campingservies. Ik schreef ooit een blog over hoe kamperen in de jaren 80 was en het leuke is dat een deel daarvan in het boek is opgenomen. Ik ben dus een beetje medeauteur van Wonderjaren. Het boek staat vol met ontzettend herkenbare situaties uit het gewone leven van toen die mij een beetje nostalgisch maken.

Wonderjaren zoooooo herkenbaar

Mijn eigen herinneringen aan de jaren 80 zijn enkel opgenomen in het hoofdstuk Campingrituelen maar er staan zoveel meer herkenbare herinneringen aan.  Mijn wekelijkse bezoekjes aan de videotheek, briefwisselingen met een penvriend, de posters uit de Popfoto, de dikke telefoonboeken en wow wat waren wij trots op onze eerste telefoon met druktoetsen. Voor mij is Wonderjaren van kaft tot kaft een trip down Memory Lane.

Wist je dat Netflix eind jaren ’80 al begon?

Terwijl ik het doorlees realiseer ik me hoeveel trends, hypes en rages er zijn gekomen en gegaan maar ook hoe ontwikkelingen eigenlijk al lang geleden zijn begonnen. In de jaren 80 begin jaren 90 kwam er in veel huizen bijvoorbeeld een 2e, 3e, 4e TV. Eigenlijk was dat al het begin van iedereen zijn eigen scherm, zijn eigen device, zijn eigen telefoon, zijn eigen Netflix. Er komen ook veel dingen aan bod die kwamen en gingen zoals de fax of wat dacht je van de Buzzer.  Of wat is er bijvoorbeeld gebeurd met WordPerfect?

Leuk om cadeau te krijgen of te geven

Wat mij betreft is Wonderjaren een heerlijk feel good boek waar je blij van wordt. Je wordt enerzijds bevestigd in het vroeger was alles fijner. Anderzijds laat het je ook zien dat er toch ook wel veel veranderd is in de laatste tientallen jaren waar we erg dankbaar voor mogen zijn. Een heerlijk boek om cadeau te geven of krijgen en prima leesvoer om een glimlach op je gezicht te toveren. Te koop in de boekhandel of online voor €20,-

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handge kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

 

De winactie is inmiddels afgelopen. De winnaars zijn geïnformeerd.

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en af en toe dus een winactie.

No votes yet.
Please wait...
Deel dit artikel:

Over de schrijver

Tjerk Romkema

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Laat jouw reactie achter