‘We zijn er bijna!’ 2024? Dit is waarheen en wanneer!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Komt er ook in 2024 een nieuw seizoen van ‘We zijn er bijna!’? Omroep Max, die dit fantastische tv-programma met gepensioneerde echtparen maakt, doet altijd een beetje mysterieus over of er een nieuw seizoen komt. Maar voor 2024 staat nu wel vast dat Martine van Os er weer met een bonte verzameling Nederlanders met totaal verschillende achtergronden op uit gaat trekken. De vraag is altijd weer: wat wordt de ‘We zijn er bijna’-route in 2024 én wanneer wordt het uitgezonden? 

Ken je ‘We zijn er bijna!’ niet?

Dat kan eigenlijk niet toch? Iedereen kent het ‘We zijn er bijna’- kampeer tv-programma waarbij de veelal gepensioneerde echtparen in hun eigen caravan of camper dwars door Europa trekken. We volgen ze tijdens de georganiseerde groepsreis.

Beste slow-tv van 2024

Bij ‘We zijn er bijna’ kun je eigenlijk ieder seizoen meteen bij de eerste aflevering je bingokaart erbij pakken: een wasje hier, aardappels schillen en dan koken. Lekker je ritme van thuis ook volhouden

Of ze nu in Griekenland, Bulgarije of Spanje zijn, om vijf uur beginnen de dames allemaal met koken en om zes uur zit de hele camping aan de aardappeltjes met bloemkool, pasta penne of uit Nederland meegebrachte slavinken. Echt geëmancipeerd gaat het er nog niet aan toe.

route We zijn er bijna

Waar gaan ze dit jaar naartoe?

Waar gaan ze in 2024 naartoe?

Waar het seizoen ‘We zijn er bijna!’ 2024 opgenomen gaat worden is ieder jaar weer een verrassing. Ze doen er altijd een beetje geheimzinnig over. Wel weten we dat het altijd een ACSI Kampeerreis is die rond de 30 dagen duurt en dat de opnames ergens in Mei plaatsvinden. In 2023 was het de ACSI Corsica en Sardinië reis dus die zal het dit jaar niet zijn. 

In 2022 dezen ze de Grand Tour Spanje, en daarvoor in Nederland en de Balkan dus dat wordt het vast ook niet. Daarom verwacht ik dat de “We zijn er bijna! reis van ACSI in 2024 óf naar IJsland óf naar Lapland & Lofoten óf naar Oost-Duitsland & Polen gaat. Vooral IJsland en de Lofoten zou ik erg mooi vinden. Zulke mooie landschappen daar, maar in mei is het daar nog wel fris dus ik hoop dat ze genoeg 60 plussers kunnen vinden die dat aandurven. 

Aanmelden We zijn er bijna

Je opgeven voor ‘We zijn er bijna!’ kan niet!

 ‘We zijn er bijna!’ gaat in 2024 naar Turkije

Aanmelden of opgeven voor ‘We zijn er bijna!’ is er niet bij. De deelnemers van het programma worden door Omroep Max zelf uitgekozen. Reisorganisatie ACSI Kampeerreizen organiseert de georganiseerde kampeerrondreizen. Omroep Max selecteert samen met ACSI welke kampeerrondreis ze gaan volgen.

Lees ook:  Zo kun je veilig internetten op de camping wifi

Door een oplettende lezer weten wij inmiddels welke ACSI reis dé ‘We zijn er bijna 2024!’ reis gaat worden. Tromgeroffel…. Op de website van ACSI is inmiddels te lezen dat de crew van ‘We zijn er bijna!’ mee zal reizen met de 47-daagse rondreis met campers en caravans door Turkije! 

route we zijn er bijna 2024

Foto:© ACSI Kampeerreizen

De reis begint in Zagreb, Kroatië, gaat dan verder soor Servië, Noord Macedonië en Griekenland naar Turkije waarna men ruim een maand door het mooie Turkije trekt en dan weer terug richting de Balkan vertrekt. Een schitterende reis volgens mij en als ik een camper had gehad en een jaar of 60 was had ik het wel geweten. 

Aanmelden kan nog!

Heeft het je altijd fantastisch geleken om aan We zijn er bijna’ mee te doen, dan is dit je kans, want voor de Turkije reis zijn op het moment van dit schrijven nog 11 plaatsen beschikbaar. Maak je dromen en TV-ambities waar en dit mooie land en haar cultuur ontdekken want de reis lijkt niet alleen langs de toeristische hoogtepunten te gaan. 

Wat kost het om mee te doen aan ‘We zijn er bijna!’?

Het zijn vooral de reizen van tussen de 30 en 35 dagen die in aanmerking komen. Dus zoek maar uit. Ook de ANWB, die tot een paar jaar geleden de reizen van ‘We zijn er bijna!’ met Max organiseerde, heeft nog steeds georganiseerde kampeerrondreizen. We interviewden eerder Cobi en Gerard die op verschillende kampeerreizen met zowel ACSI als ANWB zijn geweest.

De kosten om mee te doen aan ‘We zijn er bijna!’ zijn dus de gewoonlijke kosten van de reis. Deze variëren per reis en zijn vooral afhankelijk van de bestemming. De Turkije reis van 2024 kost vanaf €2599,-, op de website van ACSI lees je welke kosten inclusief en exclusief zijn. 

Wie zijn de deelnemers van We zijn er bijna 2023?

Gepensioneerd en genietend van het leven

Wie zijn de deelnemers van ‘We zijn er bijna!’?

Dat is ieder jaar een verrassing, maar omdat het programma meestal in ruim een maand in het vroege voorjaar wordt opgenomen, gaat het eigenlijk altijd om gepensioneerde echtparen. Er zijn ook altijd een aantal deelnemers die alleen reizen met hun eigen caravan of camper. Het leuke vind ik dat het echte kampeerders zijn en dat alle lagen van de samenleving samen vakantie vieren.

Hoe oud zijn de deelnemers?

Hoewel Omroep Max het heel netjes over 50-plussers heeft, is het merendeel van de deelnemers al een tijdje met pensioen en eerder 70-plusser. Ook uit ons interview met Cobi en Gerard bleek dat juist op deze langere reizen buiten het vakantieseizoen vooral pensionado’s mee gaan.

Lees ook:  Tol op Autobahn Duitsland vanaf 2020

Hoeveel seizoenen zijn er?

‘We zijn er bijna!’ gaat in 2024 alweer hun dertiende seizoen tegemoet.

 • Seizoen 1 (2011): Corsica en Sardinië
 • Seizoen 2 (2012): Spanje
 • Seizoen 3 (2013): Balkan
 • Seizoen 4 (2014): Italië
 • Seizoen 5 (2015): Griekenland
 • Seizoen 6 (2016): Spanje en Portugal
 • Seizoen 7 (2017): Ierland
 • Seizoen 8 (2018): Italië
 • Seizoen 9 (2019): Balkan
 • Seizoen 10 (2021): Nederland
 • Seizoen 11 (2022): Spanje
 • Seizoen 12 (2023): Frankrijk en Italië
 • Seizoen 13 (2024)  Turkije

Wanneer komt ‘We zijn er bijna!’ in 2024 op tv?

Op de eerste aflevering van het nieuwe seizoen moeten we nog even wachten. Meestal maakt Omroep Max in juli bekend wanneer het nieuwe seizoen van “We zijn er bijna!’ begint. Meestal is dat al begin augustus zodat veel kampeerders nog op vakantie zijn maar afgelopen jaar werd de eerste aflevering van ‘We zijn er bijna!” op de derde dinsdag van augustus op de NPO1 uitgezonden. Of dat dit jaar ook zo is, moeten we nog even afwachten.

Op welke dag komt het?

Net als afgelopen jaar wordt het tv-programma uitgezonden op de dinsdagavond op NPO1. Voorgaande jaren was het vaak op dezelfde dinsdag.

Voorlopig moeten we het doen met herhalingen

Voor wie toch al een beetje in de stemming wil komen: de oude uitzendingen van ‘We zijn er bijna!’ zijn te zien op Uitzending Gemist en vanaf 3 juli dagelijks om 19:10 op NPO1 Seizoen 10. En, oh ja, vergeet niet om ook bij de herhalingen mijn ‘We zijn er bijna!’-Bingo‘ te spelen!

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

16 reacties

 • Geweldige TV

  • 10.0
   Algemeen
  • 10.0
   Gebruiksgemak
  • 10.0
   Pakmaat
  • 10.0
   Kwaliteit

  Ik ben er ook bijna
  Ik ben nog onderweg.Vanaf half Mei door Europa met kleine KIP caravan.Probeer toch zoveel mogelijk het NL nieuws te volgen.
  Ik er maar uit ,,we zijn er bijna,,heerlijke slow TV met aandacht voor de natuur,de mens en alles wat erbij komt kijken onderweg.Dit alles op gepaste wijze weergegeven.
  Dank aan MAX en crew

 • ANWB REIZEN
  1 reis met acsi gedaan en 9 met ANWB .Geweldige reizen , mensen en bijzondere dingen gezien en meegemaakt . Dankbaar en gelukkig ervan .

 • Hoe kan ik in aanmerking komen
  Ik ben alleenstaande vrouw rij in eenoldtimer camper van nu35 jaar oud ben zelf55 afgekeurd vrachtwagen chauffeuse reis met mijn 3 hondjes en zou het geweldig vinden om een kee4 mee gemogen rijden met we zijn er bijna heb geen voorkeur land dus plant mij er maar tussen
  Ik ben zeer reactief teken graag maar dan realisaties vrachtwagens en dieren soms mensen ben zelf erg handig en wil al heellang graag mee doen aan we zijn er bijna

 • We zijn er bijna 2024
  We zijn er bijna 2024 gaat naar Turkije.
  Zie website Acsi kampeerreizen, Turkeijereis. Er zijn nog 11 plaatsen vrij (dec 23) dus je kunt er bij zijn.

 • Live camping
  Ik en mijn man camperen al heel lang.
  Kijken ieder jaar naar het programma we zijn er bijna.
  Wij willen ook wel mee doen.
  Maar Wil vooral de ca. Peergids ontvangen

 • ACSI-reizen geweldig, maar..........?

  • 8.0
   Algemeen
  • 8.0
   Gebruiksgemak
  • 8.0
   Pakmaat
  • 10.0
   Kwaliteit

  hebben 9 reizen gemaakt met ACSI maar zijn gestopt aangezien het niet meer betaalbaar was voor ons. Een gemiddelde ACSI-reis kost al gauw tussen de € 2000 en 2500 per persoon! Dat is dus uitsluitend de reis + campings en excursies. Voor een reis van 30 dagen komt daar minimaal nog € 2000 bij voor eten, benzine/diesel, inkopen doen enz. Heel erg jammer maar helaas voor ons financieel niet meer haalbaar.

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending