‘We zijn er bijna!’ 2023? Waar en wanneer?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Komt er ook in 2023 een nieuw seizoen van ‘We zijn er bijna!’? Omroep Max, die dit fantastische tv-programma met gepensioneerde echtparen maakt, doet altijd een beetje mysterieus over of er een nieuw seizoen komt. Maar voor 2023 staat eigenlijk wel vast dat Martine van Os er weer met een bonte verzameling Nederlanders met totaal verschillende achtergronden op uit gaat trekken. De vraag is altijd weer: wat wordt de ‘We zijn er bijna’-route in 2023 én wanneer wordt het uitgezonden?

Ken je ‘We zijn er bijna!’ niet?

Dat kan eigenlijk niet toch? Iedereen kent het ‘We zijn er bijna’- kampeer tv-programma waarbij de veelal gepensioneerde echtparen in hun eigen caravan of camper dwars door Europa trekken. We volgen ze tijdens de georganiseerde groepsreis.

Beste slow-tv van 2023

Bij ‘We zijn er bijna’ kun je eigenlijk ieder seizoen meteen bij de eerste aflevering je bingokaart erbij pakken: een wasje hier, aardappels schillen en dan koken. Lekker je ritme van thuis ook volhouden

Of ze nu in Griekenland, Bulgarije of Spanje zijn, om vijf uur beginnen de dames allemaal met koken en om zes uur zit de hele camping aan de aardappeltjes met bloemkool, pasta penne of uit Nederland meegebrachte slavinken. Echt geëmancipeerd gaat het er nog niet aan toe.

route We zijn er bijna

Waar gaan ze dit jaar naartoe?

Waar gaan ze in 2023 naartoe?

Waar het seizoen ‘We zijn er bijna!’ 2023 opgenomen gaat worden is inmiddels door Martine van Os bekend gemaakt.In 2023 gaat We Zijn Er Bijna naar Corsica en Sardinië. Een supergave omgeving. Zeker in de laatste weken van mei en begin juli als alles in bloei staat. Ik ben nu al benieuwd naar de beelden.

Omdat we weten dat het altijd een ACSI Kampeerreis is weten we inmiddels ook welke route het gaat worden. Het is namelijk de ACSI Corsica en Sardinië reis. Die begint in Livorno, Italië, gaat dan naar Corsica, daarna een rondje Sardinië en daarna weer naar Livorno. De reis duurt 33 dagen en ze vertrekken 14 mei met 23 caravans en campers. Mocht je ze onderweg spotten laat het ons dan vooral weten. 

Lees ook:  Best gelezen kampeertips van 2018

Terug naar de roots!

Corsica is Frankrijk en Sardinië in Italië, dus ze bezoeken twee landen dit jaar.  Dat is eigenlijk terug naar de roots want ook de allereerste reis van “We zijn er bijna” in 2011 ging naar Corsica en Sardinië. Die afleveringen kun je trouwens nog terugkijken. Sindsdien zijn ze nooit terug geweest in Frankrijk, maar waren ze wel ook in 2014 en 2018 in Italië. 

Aanmelden We zijn er bijna

Je opgeven voor ‘We zijn er bijna!’ kan niet!

Aanmelden voor ‘We zijn er bijna!’?

Aanmelden of opgeven voor ‘We zijn er bijna!’ is er niet bij. De deelnemers van het programma worden door Omroep Max zelf uitgekozen. Reisorganisatie ACSI Kampeerreizen organiseert de georganiseerde kampeerrondreizen. Omroep Max selecteert samen met ACSI welke kampeerrondreis ze gaan volgen.

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Ergens in februari of maart worden de deelnemers die zich voor die reis hebben opgegeven benaderd of ze als kampeerders gefilmd willen worden. Wil je dat liever niet, dan wordt gevraagd om om te boeken naar een andere reis. De reis naar Corsica en Sardinië zit al vol dus je kunt je niet meer opgeven. 

Wat kost het om mee te doen aan ‘We zijn er bijna!’?

Het zijn vooral de reizen van tussen de 30 en 35 dagen die in aanmerking komen. Dus zoek maar uit. Ook de ANWB, die tot een paar jaar geleden de reizen van ‘We zijn er bijna!’ met Max organiseerde, heeft nog steeds georganiseerde kampeerrondreizen. We interviewden eerder Cobi en Gerard die op verschillende kampeerreizen met zowel ACSI als ANWB zijn geweest.

De kosten om mee te doen aan ‘We zijn er bijna!’ zijn dus de gewoonlijke kosten van de reis. Deze variëren per reis en zijn vooral afhankelijk van de bestemming. De meeste reizen kosten €1500 tot €2500 per persoon inclusief campings, begeleiding en excursies.

Wie zijn de deelnemers van We zijn er bijna 2023?

Gepensioneerd en genietend van het leven

Wie zijn de deelnemers van ‘We zijn er bijna!’?

Dat is ieder jaar een verrassing, maar omdat het programma meestal in ruim een maand in het vroege voorjaar wordt opgenomen, gaat het eigenlijk altijd om gepensioneerde echtparen. Er zijn ook altijd een aantal deelnemers die alleen reizen met hun eigen caravan of camper. Het leuke vind ik dat het echte kampeerders zijn en dat alle lagen van de samenleving samen vakantie vieren.

Lees ook:  Ben ik een ontaarde vader als ik mijn zoon van 7 een zakmes geef?

Hoe oud zijn de deelnemers?

Hoewel Omroep Max het heel netjes over 50-plussers heeft, is het merendeel van de deelnemers al een tijdje met pensioen en eerder 70-plusser. Ook uit ons interview met Cobi en Gerard bleek dat juist op deze langere reizen buiten het vakantieseizoen vooral pensionado’s mee gaan.

Hoeveel seizoenen zijn er?

‘We zijn er bijna!’ gaat in 2023 alweer hun twaalfde seizoen tegemoet.

 • Seizoen 1 (2011): Corsica en Sardinië
 • Seizoen 2 (2012): Spanje
 • Seizoen 3 (2013): Balkan
 • Seizoen 4 (2014): Italië
 • Seizoen 5 (2015): Griekenland
 • Seizoen 6 (2016): Spanje en Portugal
 • Seizoen 7 (2017): Ierland
 • Seizoen 8 (2018): Italië
 • Seizoen 9 (2019): Balkan
 • Seizoen 10 (2021): Nederland
 • Seizoen 11 (2022): Spanje
 • Seizoen 12 (2023): Frankrijk en Italië

Wanneer komt ‘We zijn er bijna!’ in 2023 op tv?

Op de eerste aflevering van het nieuwe seizoen moeten we nog even wachten. De eerste aflevering van ‘We zijn er bijna!” 2023 komt op 15 augustus op NPO1, daarna is het wekelijk te zien en te volgen. 

Op welke dag komt het?

Net als afgelopen jaar wordt het tv-programma uitgezonden op de dinsdagavond op NPO1. Voorgaande jaren was het vaak op dezelfde dinsdag.

Voorlopig moeten we het doen met herhalingen

Voor wie toch al een beetje in de stemming wil komen: de oude uitzendingen van ‘We zijn er bijna!’ zijn te zien op Uitzending Gemist en vanaf 3 juli dagelijks om 19:10 op NPO1 Seizoen 10.  En, oh ja, vergeet niet om ook bij de herhalingen mijn ‘We zijn er bijna!’-Bingo‘ te spelen!

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

7 reacties

 • Geweldige TV

  • 10.0
   Algemeen
  • 10.0
   Gebruiksgemak
  • 10.0
   Pakmaat
  • 10.0
   Kwaliteit

  Ik ben er ook bijna
  Ik ben nog onderweg.Vanaf half Mei door Europa met kleine KIP caravan.Probeer toch zoveel mogelijk het NL nieuws te volgen.
  Ik er maar uit ,,we zijn er bijna,,heerlijke slow TV met aandacht voor de natuur,de mens en alles wat erbij komt kijken onderweg.Dit alles op gepaste wijze weergegeven.
  Dank aan MAX en crew

 • ANWB REIZEN
  1 reis met acsi gedaan en 9 met ANWB .Geweldige reizen , mensen en bijzondere dingen gezien en meegemaakt . Dankbaar en gelukkig ervan .

 • Hoe kan ik in aanmerking komen
  Ik ben alleenstaande vrouw rij in eenoldtimer camper van nu35 jaar oud ben zelf55 afgekeurd vrachtwagen chauffeuse reis met mijn 3 hondjes en zou het geweldig vinden om een kee4 mee gemogen rijden met we zijn er bijna heb geen voorkeur land dus plant mij er maar tussen
  Ik ben zeer reactief teken graag maar dan realisaties vrachtwagens en dieren soms mensen ben zelf erg handig en wil al heellang graag mee doen aan we zijn er bijna

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending