Eindelijk ‘We zijn er bijna!’ in 2021 weer op TV

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Jaaa! “We zijn err bijna!” mijn favoriete slow TV-programma komt weer terug op TV in 2021! We hebben het een jaar moeten missen door de Corona en ook dit jaar wordt ‘We zijn er bijna!’ anders dan anders maar, het goede nieuws is nu dat er ook in 2021 nieuwe afleveringen komen!

Ken je “We zijn er bijna!” niet?

In dit kampeer TV-programma trekken zo’n 20 caravans en campers, maar vooral hun karakteristieke kampeerders in karavaan door Europa.  In een week of vijf á zes rijden ze een route door een Europees land, bezoeken toeristische trekpleisters en soms schitterende en soms iets minder schitterende campings

we zijn er bijna 2019

we zijn er bijna 2016 Max

“We zijn er bijna!” gaat in 2021 door toch?

Het is ieder jaar weer even spannend of ze een campingreis organisator, maar ook de deelnemende kampeerders gek genoeg krijgen.  Nu met de Corona is het extra spannend en dacht Omroep Max dat ze een jaar moesten skippen net als in 2020.  Echter liet omroepbaas Jan Slagter in de Veronica middagshow gisteren weten dat er in 2021 een nieuw seizoen komt!  Jeuhhhhh, heerlijk weer die slow TV kijken op de camping.

2019 we zijn er bijna

we zijn er bijna in2019

we zijn er bijna kamperen

We zijn er bijna is ook in 2021 lekkere slow TV

‘We zijn er bijna’ is een beetje burgerlijk en heerlijk sloom. Burgerlijkheid, het heeft een beetje een slechte bijklank, maar man wat is die burgerlijkheid toch fantastisch. Het is toch heerlijk om te zien hoe mensen die al eeuwen bij elkaar zijn, de patronen die er in die jaren ingeslepen zijn ook op vakantie gewoon lekker vasthouden. Een wasje hier, aardappels schillen  en dan koken waar in Europa je ook bent.

Of ze nu in Griekenland, Bulgarije of Spanje zijn om vijf uur beginnen de dames allemaal met koken en om zes uur zit de hele camping aan de aardappeltjes met bloemkool, pasta penne of uit Nederland meegebrachte slavinken.

Waar gaan ze naartoe in 2021?

In het laatste seizoen in 2019 gingen ze naar de Balkan en hadden ze schitterende beelden in een supermooi gebied. In 2020 ging het dus niet door en in 2021 gaat “We zijn er bijna!” naar ……….. Hoe Coronaproof wil je het hebben: Nederland. Volgens Jan Slagter gaan ze van Zuid-Limburg tot aan Texel met een stoet caravans en campers heel Nederland doortrekken.  Klinkt misschien iets minder spannend, maar we weten inmiddels allemaal hoe mooi ons eigen landje is. En eerlijk is eerlijk  ‘We zijn er bijna!’ kijk je ook vooral voor de mensen. Inmiddels is ook de bestemming van We zijn er bijna 2022 bekend en wat wordt het in 2023

Lees ook:  Alternatieve kieswijzer voor kampeerders! Wie kies jij?

Zelf meedoen? 

Het is niet zo dat je je kunt opgeven voor ‘We zijn er bijna!’ ACSI organiseert de kampeerrondreizen en pas nadat iedereen zich ingeschreven heef kiezen Omroep Max en ACSI samen de reis die het gaat worden. Vooral de langere reizen van meer dan 30 dagen worden uigekozen dus zoek maar uit.  Ook de ANWB, die de eerste seizoenen van We zijn er bijna met Max organiseerde, heeft nog steeds kampeerrondreizen.  We interviewden ook Cobi en Gerard die op beide verschillende georganiseerde kampeerreizen hebben gemaakt.  

Wanneer blijft nog een verrassing

Op de nieuwe afleveringen moeten we nog even wachten. Wanneer ze worden uitgezonden blijft nog even een verrassing, maar ik zou Omroep Max willen adviseren om het nu eens een keer vlak voor of juist vlak ná het kampeerseizoen te doen. Zelf kamperen wij meestal als ze het midden in de zomer uitzenden en dan blijft er niets anders over van het bingewatchen bij thuiskomst. 

 

header we zijn er bijna bingo

Voorlopig moeten we het doen met herhalingen

Voor wie toch al een beetje in de stemming wil komen de oude uitzendingen van ‘We zijn er bijna!’ zijn te zien op Uitzending Gemist. En oh ja vergeet niet om ook bij de herhalingen mijn ‘We zijn er bijna Bingote spelen hé!

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending