Start en route We zijn er bijna 2021 bekend, ga je kijken?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Het was even spannend of We zijn er bijna 2021 er zou komen.  Maar eerder melde ik jullie al dat We zijn er bijna 2021 er echt ging komen.  Nu is de kogel echt door de kerk en binnenkort kunnen we weer genieten van: Grijze kopjes, heerlijke burgerlijkheid, mooie landschappen, bakken vol met levenservaring en een stuk of 20 campers of caravans die dit jaar door Nederland trekken.

We zijn er bijna?

In dit kampeerprogramma maken zo’n 20 caravans en campers en hun karakteristieke kampeerders als groep een reis door Europa.  Ze trekken een week of vijf / zes gezamenlijk op.

We zijn er bijna is ook in 2021 lekker burgerlijk

‘We zijn er bijna’ is een beetje burgerlijk. Burgerlijkheid, het heeft een beetje een slechte bijklank. Maar man wat is die burgerlijkheid toch fantastisch. Het is toch heerlijk om te zien hoe mensen die al eeuwen bij elkaar zijn, de patronen die er in die jaren ingeslepen zijn ook op vakantie gewoon lekker vasthouden.

Of ze nu in Griekenland, Bulgarije of Spanje zijn om vijf uur beginnen de dames allemaal met koken en om zes uur zit de hele camping aan de aardappeltjes met bloemkool, pasta penne of zelfs de uit Nederland meegebrachte slavinken.  Dit jaar hoeft dat dus niet ze kunnen gewoon bij de Appie shoppen. Ben benieuwd of we nog leuke dialecten gaan horen. 

Caravan soppen

Is er een dagje geen programma of is er een kwartiertje vrij op de camping dan wordt de caravan gesopt en hangen de dekbedden over de campingstoelen te luchten. Er wordt nog snel een waslijntje gespannen  en de kleren van gisteren worden snel nog even gewassen.  Ik vind het heerlijk om te zien hoe deze kampeerders zo ontzettend op elkaar ingespeeld zijn en hun eigen dagritme ook op vakantie gewoon lekker vasthouden.

Foto: Youtube.com

Foto: Youtube.com

Slow TV dat is wat ‘We zijn er bijna’ is

Wie heeft er nog mindfulness nodig als “We zijn er bijna” weer op de buis is. Omdat ze op vakantie zijn, voornamelijk 55+ zijn en het programma rustig voortkabbelt is bij mij al na vijf minuten alle stress uit mijn lijf. Echt heerlijk vind ik dat geen intriges, geen grote snauw partijen of ander groot drama.

Lees ook:  1 miljoen meer kampeerders door Corona is teveel

we zijn er bijna 2016

Iedere caravan heeft zijn kruisje, ook Joop

Langzaamaan begin je de kampeerders te kennen door de persoonlijke verhalen die Martine van Os ze op luchtige wijze laat vertellen. Iedere caravan lijkt zijn kruisje te hebben. Er zijn ieder jaar een paar van de kampeerders die ze gedurende de toch intensiever volgen.

In het seizoen in Italië  in 2018 was Joop mijn favoriet. Joop had  in Italië al vanaf de eerste aflevering mijn hart gestolen. Zijn vrouw was overleden en dit was zijn eerste reis alleen met zijn camper. De eerste dag was meteen zijn eerste verjaardag alleen. Het raakte me enorm om te zien hoe hij heel hard probeerde om de draad weer op te pakken en zichzelf daarin echt pushte. Aan de andere kant was het verlies van zijn vrouw zo duidelijk aanwezig. Stoer hoe deze man probeert door te gaan, maar ook zijn kwetsbare kant laat zien.  Ik ben nu al benieuwd wie de held van ‘We zijn er bijna 2021’ gaat worden.

We gaan door Nederland in 2021!

Jan Slagter, de grote baas van Omroep Max versprak zich vorige maand. Hij verklapte in een radioprogramma dat ‘We zijn er bijna’ dit Corona jaar wel door zou gaan! Ook gaf hij meteen aan dat de enige mogelijke bestemming Nederland was. Dus dat is het ook geworden. Een caravan  karavaan door Nederland it is. 

We kregen van lezers al stiekeme foto’s van de karavaan en Martine van Os  toegestuurd.  Ze zijn in ieder geval in Groningen en Overijssel gespot. Ik ben zo benieuwd hoe ze dat hebben aangepakt hier in Nederland en wat ze precies gedaan en gezien hebben. Maar daar moeten we nog even op wachten. 

we zijn er bijna in2019

We zijn er bijna! begint weer op 10 augustus 

Op 10 augustus om 20:30 op NPO1 is  de eerste aflevering te zien, maar de eerste afleveringen ga ik waarschijnlijk missen omdat we zelf nog op de camping staan Jammer dat ze dit jaar weer zo midden in de zomervakantie beginnen. Ik kijk op de camping geen TV dus zal de afleveringen bij thuiskomst gaan binge watchen. Kijk jij vanaf 10 augustus ook weer iedere week “We zijn er bijna” editie 2018 op NPO 1 of uitzendinggemist?

Eerst herhalingen van Joop

Op de nieuwe afleveringen moeten we nog even wachten. Vanaf maandag 12  juli wordt er bij MAX wel dagelijks een aflevering van het vorige seizoen van We zijn er Bijna! in Italië met Joop  uitgezonden. Heerlijk ik zit voor de buis. 

Lees ook:  Campings per 1 juli weer open! Yes we mogen kamperen

Lees ook:

Waarom ik zo’n fan van ‘We zijn er bijna’ ben!
– Doe mee en download de ‘We zijn er bijna’ bingo

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending