‘We zijn er bijna!’ 2023? Waar en wanneer?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Komt er ook in 2023 een nieuw seizoen van ‘We zijn er bijna!’? Omroep Max, die dit fantastische tv-programma met gepensioneerde echtparen maakt, doet altijd een beetje mysterieus over of er een nieuw seizoen komt. Maar voor 2023 staat eigenlijk wel vast dat Martine van Os er weer met een bonte verzameling Nederlanders met totaal verschillende achtergronden op uit gaat trekken. De vraag is altijd weer: wat wordt de ‘We zijn er bijna’-route in 2023 én wanneer wordt het uitgezonden?

Ken je ‘We zijn er bijna!’ niet?

Dat kan eigenlijk niet toch? Iedereen kent het ‘We zijn er bijna’- kampeer tv-programma waarbij de veelal gepensioneerde echtparen in hun eigen caravan of camper dwars door Europa trekken. We volgen ze tijdens de georganiseerde groepsreis.

Beste slow-tv van 2023

Bij ‘We zijn er bijna’ kun je eigenlijk ieder seizoen meteen bij de eerste aflevering je bingokaart erbij pakken: een wasje hier, aardappels schillen en dan koken. Lekker je ritme van thuis ook volhouden

Of ze nu in Griekenland, Bulgarije of Spanje zijn, om vijf uur beginnen de dames allemaal met koken en om zes uur zit de hele camping aan de aardappeltjes met bloemkool, pasta penne of uit Nederland meegebrachte slavinken. Echt geëmancipeerd gaat het er nog niet aan toe.

route We zijn er bijna

Waar gaan ze dit jaar naartoe?

Waar gaan ze in 2023 naartoe?

Waar het seizoen ‘We zijn er bijna!’ 2023 opgenomen gaat worden, is nu nog een raadsel. Meestal wordt dit pas aan het begin van de lente bepaald op basis van de inschrijvingen van de Kampeergroepsreizen van ACSI.

Wanneer ‘We zijn er bijna!’ dan wordt opgenomen, blijft dan ook veelal geheim gehouden. Meestal is dit in mei. Gelukkig heeft Kampeermeneer ‘spionnen’ op veel campings en horen we het vaak al snel waar ze zijn gespot. We houden je hier op de hoogte als we meer weten.

In 2012, 2016 én 2022 in Spanje

Grote kans dat ‘We zijn er bijna!’ dit jaar niet naar Spanje gaat. Afgelopen jaar en in 2012 en in 2016 bezochten ze dit mooie land al. Mijn gok is dat ze dit jaar weer zullen kiezen voor een Balkanland of misschien wel richting Marokko gaan.

Aanmelden We zijn er bijna

Je opgeven voor ‘We zijn er bijna!’ kan niet!

Aanmelden voor ‘We zijn er bijna!’? 

Aanmelden of opgeven voor ‘We zijn er bijna!’ is er niet bij. De deelnemers van het programma worden door Omroep Max zelf uitgekozen. Reisorganisatie ACSI Kampeerreizen organiseert de georganiseerde kampeerrondreizen. Omroep Max selecteert samen met ACSI welke kampeerrondreis ze gaan volgen.

Lees ook:  Kamperen bij de boer, alles wat je moet weten

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Ergens in februari of maart worden de deelnemers die zich voor die reis hebben opgegeven benaderd of ze als kampeerders gefilmd willen worden. Wil je dat liever niet, dan wordt gevraagd om om te boeken naar een andere reis.

Wat kost het om mee te doen aan ‘We zijn er bijna!’?

Het zijn vooral de reizen van tussen de 30 en 35 dagen die in aanmerking komen. Dus zoek maar uit.  Ook de ANWB, die tot een paar jaar geleden de reizen van ‘We zijn er bijna!’ met Max organiseerde, heeft nog steeds georganiseerde kampeerrondreizen.  We interviewden eerder Cobi en Gerard die op verschillende kampeerreizen met zowel ACSI als ANWB zijn geweest. 

De kosten om mee te doen aan ‘We zijn er bijna!’ zijn dus de gewoonlijke kosten van de reis. Deze variëren per reis en zijn vooral afhankelijk van de bestemming. De meeste reizen kosten €1500 tot €2500 per persoon inclusief campings, begeleiding en excursies.

Wie zijn de deelnemers van We zijn er bijna 2023?

Gepensioneerd en genietend van het leven

Wie zijn de deelnemers van ‘We zijn er bijna!’?

Dat is ieder jaar een verrassing, maar omdat het programma meestal in ruim een maand in het vroege voorjaar wordt opgenomen, gaat het eigenlijk altijd om gepensioneerde echtparen. Er zijn ook altijd een aantal deelnemers die alleen reizen met hun eigen caravan of camper. Het leuke vind ik dat het echte kampeerders zijn en dat alle lagen van de samenleving samen vakantie vieren.

Hoe oud zijn de deelnemers?

Hoewel Omroep Max het heel netjes over 50-plussers heeft, is het merendeel van de deelnemers al een tijdje met pensioen en eerder 70-plusser. Ook uit ons interview met Cobi en Gerard bleek dat juist op deze langere reizen buiten het vakantieseizoen vooral pensionado’s mee gaan.

Hoeveel seizoenen zijn er?

‘We zijn er bijna!’ gaat in 2023 alweer hun twaalfde seizoen tegemoet.

Wanneer komt ‘We zijn er bijna!’ in 2023 op tv?

Op de eerste aflevering van het nieuwe seizoen moeten we nog even wachten. Afgelopen jaar startte die in de derde week van augustus, maar de jaren daarvoor was het veelal al in juli dat de eerste aflevering te zien was op de NPO1.

Op welke dag komt het?

Afgelopen jaar werd het tv-programma uitgezonden op de late dinsdagavond op NPO1. Voorgaande jaren was het vaak op dezelfde dag van de week, maar of dat in 2023 ook zo gaat, laten we je weten zo snel als we het weten.

Voorlopig moeten we het doen met herhalingen

Voor wie toch al een beetje in de stemming wil komen: de oude uitzendingen van ‘We zijn er bijna!’ zijn te zien op Uitzending Gemist. En, oh ja, vergeet niet om ook bij de herhalingen mijn ‘We zijn er bijna!’-Bingo‘ te spelen!

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending