‘We zijn er bijna’ 2022, route en tijd bekend!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Omroep Max doet altijd erg geheimzinnig over de opnames van ‘We Zijn Er Bijna’. Maar toen we Martine van Os een tijdje niet op TV zagen wisten we wel hoever het was. Er komt ook in 2022 een nieuwe serie van ‘We zijn er bijna’. Ik ben gaan graven en ben erachter gekomen waar ze naar toe gaan. 

Ken je “We zijn er bijna!”?

In dit kampeer TV-programma trekken zo’n 25 caravans en campers, maar vooral hun karakteristieke kampeerders in karavaan door Europa.  In een week of vijf á zes rijden ze een route door een Europees land, bezoeken toeristische trekpleisters en soms schitterende en soms iets minder schitterende campings

Inmiddels kijken we alweer uit naar het ‘We zijn er bijna!’ seizoen 2023. Ook daarvoor gaan we weer op zoek naar wie, wat waar en wanneer? 

We zijn er bijna is ook in 2022 lekkere slow TV

‘We zijn er bijna’ is een beetje burgerlijk en heerlijk sloom. Burgerlijkheid, het heeft een beetje een slechte bijklank, maar man wat is die burgerlijkheid toch fantastisch. Het is toch heerlijk om te zien hoe mensen die al eeuwen bij elkaar zijn, de patronen die er in die jaren ingeslepen zijn ook op vakantie gewoon lekker vasthouden. Een wasje hier, aardappels schillen  en dan koken waar in Europa je ook bent.

Of ze nu in Griekenland, Bulgarije of Spanje zijn om vijf uur beginnen de dames allemaal met koken en om zes uur zit de hele camping aan de aardappeltjes met bloemkool, pasta penne of uit Nederland meegebrachte slavinken.

Waar gaan ze naartoe in 2022?

In 2022 gaat het slow TV programma naar Spanje onthulde Martine van Os een paar weken geleden in de bovenstaande tweet bekend. Ook waar in Spanje ze zijn geweest hebben we deels weten te achterhalen door deze Spaanse krant. Weten we dat ze in ieder geval in het prachtige Salamanca zijn geweest. De rest van de reis moeten we voor gaan kijken.

Lees ook:  Campingreviews: wat zijn ze voor jou waard? - 7 tips

Eerder ga ik aan dat ik dacht dat  ze deze ACSI kampeerrondreis hebben gemaakt en nu heeft Omroep Max dat bevestigd: ‘In 33 dagen doen ze 13 campings aan, te beginnen aan de Costa Verde aan de noordkust. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine 3000 kilometer eindigt de vakantie aan de Middellandse Zee vlakbij Tarragona.”

In 2012 en 2016 ookal in Spanje

We zijn er bijna was al eerder in Spanje. in 2012 en in 2016 bezochten ze dit mooie land ook al. Ik heb een zwak voor Spanje en vooral de serie van Noord Spanje en Portugal in 2016 vond ik één van de betere. Dat was met Frits die al vanaf de eerste aflevering mijn hart had gestolen.

Zijn vrouw was overleden en dit was zijn eerste reis alleen met zijn nieuwe camper. Het raakte me enorm om te zien hoe hij heel hard probeerde om de draad weer op te pakken en zichzelf daarin echt pushte. Aan de andere kant was het verlies van zijn vrouw zo duidelijk aanwezig. Stoer hoe deze man probeert door te gaan, maar ook zijn kwetsbare kant laat zien.  Ik ben nu al benieuwd wie de held van ‘We zijn er bijna 2022’ gaat worden.

Zelf meedoen aan ‘We zijn er bijna’? 

Het is niet zo dat je je kunt opgeven voor deelname aan het programma  ‘We zijn er bijna!’ ACSI organiseert de georganiseerde kampeerrondreizen. Ieder jaar kiezen Omroep Max en ACSI samen welke reis ze gaan volgen. Vaak kun je dat in januari / februari ook op de ACSI website lezen, maar niet altijd en dan vragen ze achteraf toestemming. het zijn vooral de reizen van tussen de 30 en 35 dagen die in aanmerking komen. Dus zoek maar uit.  Ook de ANWB, die tot een paar jaar geleden de reizen van We zijn er bijna met Max organiseerde, heeft nog steeds georganiseerde kampeerrondreizen.  We interviewden eerder Cobi en Gerard die op verschillende kampeerreizen zijn geweest. 

Vanaf 16 augustus op TV

Op de nieuwe afleveringen moeten we nog even wachten. Vanaf 16 augustus worden er 6 afleveringen uitgezonden. Iedere dinsdagavond om 21:20 op NPO1. Eindelijk eens aan het einde van het kampeerseizoen zodat we zelf niet op de camping zitten en gewoon kunnen kijken. Yes! 

header we zijn er bijna bingo

Voorlopig moeten we het doen met herhalingen

Voor wie toch al een beetje in de stemming wil komen de oude uitzendingen van ‘We zijn er bijna!’ zijn te zien op Uitzending Gemist. En oh ja vergeet niet om ook bij de herhalingen mijn ‘We zijn er bijna Bingote spelen!

Lees ook:  Tadaahhh... dit zijn de nieuwe bloggers van Kampeermeneer

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

6 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending