Geen We zijn er bijna in 2020?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Mijn favoriete programma van het jaar. We zijn er bijna! Heerlijke slow TV in de zomer. 20 tot 30 campers en caravans met de liefste pensionados van Nederland die samen Europa verkennen. In 2018 was het spannend of “We zijn er bijna” wel door zou gaang omdat de ANWB de stekker eruit trok. Toch ging het door maar het lijkt er nu op dat er in 2020 géén nieuwe afleveringen komen. 

Ken je “We zijn er bijna!” niet?

In dit kampeer TV programma trekken zo’n 20 caravans en campers maar vooral hun karakteristieke kampeerders in karavaan door Europa.  In een week of vijf á zes rijden ze een route door een Europees land, bezoeken toeristische trekpleisters en soms schitterende en soms iets minder schitterende campings.  Ik vertelde eerder al waarom ik dit een top programma vind. 

we zijn er bijna 2016 Max

“We zijn er bijna!” gaat in niet 2020 door

Het is ieder jaar weer even spannend of ze een campingreis organisator maar ook de deelnemende kampeerders gek genoeg krijgen. Gek genoeg om aan We zijn er bijna 2019 deel te nemen. Ik was verbaasd om te horen dat de ANWB na 2017 stopte met het programma. Maar gelukkig kwam er een editie 2018 en 2019 met een kampeerreis van ACSI. 

In mei zou er met omroep Max en Martine van Os een nieuwe reis beginnen. De bestemming was nog onbekend. Nu maakte Omroep Max vandaag echter bekend dat deze reis niet doorgaat vanwege de situatie in Europa op dit moment. 

Misschien later in 2020? 

Directeur Jan Slagter gaf aan het Algemeen Dagblad aan dat het nog niet duidelijk is af het om uitstel of afstel gaat. Als de situatie in Europa  het toestaat zou de reis aan het eind van de zomer nog kunnen plaatsvinden en later dit jaar worden uitgezonden. Dit is echter van veel factoren afhankelijk en daar kon hij nu nog geen uitspraken over doen. 

In 2020 is er uiteindelijk geen serie van Wij zijn er bijna gekomen, maar het goede nieuws is dat er wel een We zijn er bijna 2021 komt. Inmiddels is ook bekend dat We zijn er bijna 2023 er ook komt. 

We zijn er bijna in de winter is niet zo gek

Het is natuurlijk triest dat de opnames om deze reden uitgesteld moeten worden. Persoonlijk zou ik het echter niet zo erg vinden wanneer de opnames in september zijn en “We zijn er bijna” ergens in de winter uitgezonden zou worden.  In de zomer mis ik vaak een aantal afleveringen omdat ik zelf aan het kamperen ben. Nu zou het je mooi wat extra inspiratie kunnen geven om het kampeergevoel in de winter vast te kunnen houden. Wat vinden jullie? 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

11 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending