Het was even spannend of We zijn er bijna 2019 er zou komen.  Maar eerder melde ik jullie al dat We zijn er bijna 2019 er echt ging komen.  Nu is de kogel echt door de kerk en binnenkort kunnen we weer genieten van: Grijze kopjes, heerlijke burgerlijkheid, mooie landschappen, bakken vol met levenservaring en en stuk of 20 campers of caravans die dit jaar naar Italië trekken.

We zijn er bijna?

In dit kampeerprogramma maken zo’n 20 caravans en campers en hun karakteristieke kampeerders als groep een reis door Europa.  Ze trekken een week of vijf / zes gezamenlijk op.

We zijn er bijna is ook in 2019 lekker burgerlijk

‘We zijn er bijna’ is een beetje burgerlijk. Burgerlijkheid, het heeft een beetje een slechte bijklank. Maar man wat is die burgerlijkheid toch fantastisch. Het is toch heerlijk om te zien hoe mensen die al eeuwen bij elkaar zijn, de patronen die er in die jaren ingeslepen zijn ook op vakantie gewoon lekker vasthouden.

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Of ze nu in Griekenland, Bulgarije of Spanje zijn om vijf uur beginnen de dames allemaal met koken en om zes uur zit de hele camping aan de aardappeltjes met bloemkool, pasta penne of zelfs de uit Nederland meegebrachte slavinken.

Caravan soppen

Is er een dagje geen programma of is er een kwartiertje vrij op de camping dan wordt de caravan gesopt en hangen de dekbedden over de campingstoelen te luchten. Er wordt nog snel een waslijntje gespannen  en de kleren van gisteren worden snel nog even gewassen.  Ik vind het heerlijk om te zien hoe deze kampeerders zo ontzettend op elkaar ingespeeld zijn en hun eigen dagritme ook op vakantie gewoon lekker vasthouden.

Foto: Youtube.com

Foto: Youtube.com

Slow TV dat is wat ‘We zijn er bijna’ is

Wie heeft er nog mindfulness nodig als “We zijn er bijna” weer op de buis is. Omdat ze op vakantie zijn, voornamelijk 55+ zijn en het programma rustig voortkabbelt is bij mij al na vijf minuten alle stress uit mijn lijf. Echt heerlijk vind ik dat geen intriges, geen grote snauw partijen of ander groot drama.

Iedere caravan heeft zijn kruisje, ook Frits

Langzaamaan begin je de kampeerders te kennen door de persoonlijke verhalen die Martine van Os ze op luchtige wijze laat vertellen. Iedere caravan lijkt zijn kruisje te hebben. Er zijn ieder jaar een paar van de kampeerders die ze gedurende de toch intensiever volgen.

Drie seizoenen geleden was dat Frits mijn favoriet. Frits had  in Spanje en Portugal al vanaf de eerste aflevering mijn hart gestolen. Zijn vrouw was overleden en dit was zijn eerste reis alleen met zijn nieuwe camper. Het raakte me enorm om te zien hoe hij heel hard probeerde om de draad weer op te pakken en zichzelf daarin echt pushte. Aan de andere kant was het verlies van zijn vrouw zo duidelijk aanwezig. Stoer hoe deze man probeert door te gaan maar ook zijn kwetsbare kant laat zien.  Ik ben nu al benieuwd wie de held van ‘We zijn er bijna 2019’ gaat worden.

Ierland vond ik niks

Ze kiezen meestal mooie plaatsen en landen uit voor de ‘We zijn er bijna route’. Vooral in het seizoen in Griekenland en Bulgarije maar ook in Portugal heb ik genoten van de schitterende landschappen waar ze doorheen reden met de “We zijn er bijna” karavaan.

Twee  jaar geleden waren ze in Ierland. Ik weet niet of het aan de groep lag of vooral aan het regenachtige weer en de bewolkte landschappen maar bekoren konden ze mij niet echt. Ik hoop dat we zijn er bijna 2019 dat anders gaat doen.

We gaan naar de Balkan in 2019!

Een lezer tipte mij dat hij achterhaald had wat de route van We zijn er bijna in 2019 gaat worden. De opnames worden namelijk gemaakt tijdens een ACSI kampeerreis. Op hun website staat dan ook bij de reis naar Bosnië, Montenegro en Albanië netjes vermeld “Tijdens deze reis worden er opnames gemaakt voor het programma ‘We zijn er bijna’ van Omroep Max.”

Dit jaar gaat de reis van “We zijn er bijna” dus  door Bosnië, Montenegro en Albanië. Dit zijn schitterende Balkanlanden. Zelf heb ik er nog nooit gekampeerd. Ik kan echter niet wachten om de uitstapjes naar schitterende steden als Sarajevo en Zagreb voorbij te zien komen. 

Daarnaast is de natuur in dit stuk van Europa echt verbluffend mooi en ongerept. Dat worden vast ontzettend veel tussenstoppen met koffie en een campingstoel in de berm om te genieten van het uitzicht. 

We zijn er bijna! begint weer op 22 juli 2019

Op 23 juli om 21:05 op NPO1 ga ik de eerste aflevering zien maar de afleveringen daarna ga ik waarschijnlijk missen. Jammer dat ze dit jaar weer zo midden in de zomervakantie beginnen. Ik kijk op de camping geen TV dus zal de afleveringen bij thuiskomst gaan binge watchen. Kijk jij vanaf volgende maandag 22 juli ook weer iedere week “We zijn er bijna” editie 2018 op NPO 1 of uitzendinggemist?

Eerst herhalingen

Op de nieuwe afleveringen moeten we nog even wachten. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 mei wordt er bij MAX wel dagelijks een aflevering van het vorige seizoen van We zijn er Bijna! uitgezonden.

De afleveringen van het vorige seizoen van We zijn er Bijna! door dat o zo mooie Italië zijn dan om 17.10 uur op NPO 1 te zien.

Lees ook:
Waarom ik zo’n fan van ‘We zijn er bijna’ ben!
– Doe mee en download de ‘We zijn er bijna’ bingo

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter