Yes! We zijn er bijna 2018 begint weer! Ga je ook kijken?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Het was even spannend of We zijn er bijna 2018 er zou komen.  Maar eerder melde ik jullie al dat We zijn er bijna 2018 er echt ging komen.  Nu is de kogel echt door de kerk en binnenkort kunnen we weer genieten van: Grijze kopjes, heerlijke burgerlijkheid, mooie landschappen, bakken vol met levenservaring en en stuk of 20 campers of caravans die dit jaar naar Italië trekken.

We zijn er bijna?

In dit kampeerprogramma maken zo’n 20 caravans en campers en hun karakteristieke kampeerders als groep een reis door Europa.  Ze trekken een week of vijf / zes gezamenlijk op.

Trekken van camping naar camping met hun eigen camper of caravan en bekijken het land. In de afgelopen seizoenen was het een ANWB reis die gevolgd werd. Dit jaar is het een groep van ACSI die gevolgd wordt naar de hak van Italië.

We zijn er bijna is ook in 2018 lekker burgerlijk

‘We zijn er bijna’ is een beetje burgerlijk. Burgerlijkheid, het heeft een beetje een slechte bijklank. Maar man wat is die burgerlijkheid toch fantastisch. Het is toch heerlijk om te zien hoe mensen die al eeuwen bij elkaar zijn, de patronen die er in die jaren ingeslepen zijn ook op vakantie gewoon lekker vasthouden.

Of ze nu in Griekenland, Bulgarije of Spanje zijn om vijf uur beginnen de dames allemaal met koken en om zes uur zit de hele camping aan de aardappeltjes met bloemkool, pasta penne of zelfs de uit Nederland meegebrachte slavinken.

Caravan soppen

Is er een dagje geen programma of is er een kwartiertje vrij op de camping dan wordt de caravan gesopt en hangen de dekbedden over de campingstoelen te luchten. Er wordt nog snel een waslijntje gespannen  en de kleren van gisteren worden snel nog even gewassen.  Ik vind het heerlijk om te zien hoe deze kampeerders zo ontzettend op elkaar ingespeeld zijn en hun eigen dagritme ook op vakantie gewoon lekker vasthouden.

Foto: Youtube.com

Foto: Youtube.com

Slow TV dat is wat ‘We zijn er bijna’ is

Wie heeft er nog mindfulness nodig als “We zijn er bijna” weer op de buis is. Omdat ze op vakantie zijn, voornamelijk 55+ zijn en het programma rustig voortkabbelt is bij mij al na vijf minuten alle stress uit mijn lijf. Echt heerlijk vind ik dat geen intriges, geen grote snauw partijen of ander groot drama.

Lees ook:  Nederlandse campings minimaal 3% duurder in 2019

Iedere caravan heeft zijn kruisje, ook Frits

Langzaamaan begin je de kampeerders te kennen door de persoonlijke verhalen die Martine van Os ze op luchtige wijze laat vertellen. Iedere caravan lijkt zijn kruisje te hebben. Er zijn ieder jaar een paar van de kampeerders die ze gedurende de toch intensiever volgen.

Vorig jaar in Ierland had ik niet zoveel met de groep maar twee jaar geleden was dat Frits. Frits had  in Spanje en Portugal al vanaf de eerste aflevering mijn hart gestolen. Zijn vrouw was overleden en dit was zijn eerste reis alleen met zijn nieuwe camper. Het raakte me enorm om te zien hoe hij heel hard probeerde om de draad weer op te pakken en zichzelf daarin echt pushte. Aan de andere kant was het verlies van zijn vrouw zo duidelijk aanwezig. Stoer hoe deze man probeert door te gaan maar ook zijn kwetsbare kant laat zien.  Ik ben nu al benieuwd wie de held van ‘We zijn er bijna 2018’ gaat worden.

Ierland vond ik niks

Ze kiezen meestal mooie plaatsen en landen uit voor de ‘We zijn er bijna route’. Vooral in het seizoen in Griekenland en Bulgarije maar ook in Portugal heb ik genoten van de schitterende landschappen waar ze doorheen reden met de “We zijn er bijna” karavaan.

Vorig jaar waren ze in Ierland. Ik weet niet of het aan de groep lag of vooral aan het regenachtige weer en de bewolkte landschappen maar bekoren konden ze mij niet echt. Ik hoop dat we zijn er bijna 2018 in Italië dat anders gaat doen.

We gaan naar Italië in 2018!

Dit jaar start de reis in het Noorden van Italië bij de stad Bologna en ze dalen dan af langs de Adriatische kust naar de uiterste hak van Italië.  Dit gebied hebben jullie op Kampeermeneer al een voorproefje van gehad want mijn ‘kampeerzus’ heeft de afgelopen twee maanden eenzelfde soort route afgelegd.

Het is een nog minder ontdekt gebied en een wat rauwer en authentieker Italië met wederom schitterende landschappen. Ik krijg daar echt zin in en het weer en de humeuren zijn dan vast beter dan in Ierland.

We zijn er bijna! begint weer op 23 juli 2018

Op 23 juli om 21:25 op NPO1 ga ik de eerste aflevering zien maar de afleveringen daarna ga ik waarschijnlijk missen. Jammer dat ze dit jaar zo midden in de zomervakantie beginnen. Ik kijk op de camping geen TV dus zal de afleveringen bij thuiskomst gaan binge watchen. Kijk jij vanaf volgende maandag 23 juli ook weer iedere week “We zijn er bijna” editie 2018 op NPO 1 of uitzendinggemist?

Lees ook:  De favoriete blogs van Kampeermeneer lezers

Lees ook:
Waarom ik zo’n fan van ‘We zijn er bijna’ ben!
– Doe mee en download de ‘We zijn er bijna’ bingo!
– Goed nieuws want na een jaar zonder komt  We zijn er bijna  in 2021 terug. 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending