We zijn er bijna 2017 begint! Ga je ook weer kijken?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk ‘We zijn er bijna’ 2017 staat in de startblokken om te gaan beginnen. Nog een paar nachten slapen en we mogen weer. Natuurlijk ga ik ook dit jaar weer kijken. Grijze kopjes, heerlijke burgerlijkheid, mooie landschappen, bakken vol met levenservaring en een stuk of 20 campers of caravans. Dat zijn de ingrediënten van ‘We zijn er bijna’. Ik hoor dan misschien niet tot de doelgroep van Omroep Max, ik ga genieten van de versie van 2017 en wel hierom.

We zijn er bijna?

In dit kampeerprogramma maken zo’n 20 caravans en campers en hun karakteristieke kampeerders als groep een reis door Europa.  Ze trekken een week of vijf / zes gezamenlijk op. Trekken van camping naar camping met hun eigen camper of caravan en bekijken het land.

We zijn er bijna is ook in 2017 lekker burgerlijk

‘We zijn er bijna’ is een beetje burgerlijk. Burgerlijkheid, het heeft een beetje een slechte bijklank. Maar man wat is die burgerlijkheid toch fantastisch. Het is toch heerlijk om te zien hoe mensen die al eeuwen bij elkaar zijn, de patronen die er in die jaren ingeslepen zijn ook op vakantie gewoon lekker vasthouden. Of ze nu in Griekenland, Bulgarije of Spanje zijn om vijf uur beginnen de dames allemaal met koken en om zes uur zit de hele camping aan de aardappeltjes met bloemkool, pasta penne of uit Nederland meegebrachte slavinken.

Caravan soppen

Is er een dagje geen programma of is er een kwartiertje vrij op de camping dan wordt de caravan gesopt en hangen de dekbedden over de campingstoelen te luchten. Er wordt nog snel een waslijntje gespannen  en de kleren van gisteren worden snel nog even gewassen.  Ik vind het heerlijk om te zien hoe deze kampeerders zo ontzettend op elkaar ingespeeld zijn en hun eigen dagritme ook op vakantie gewoon lekker vasthouden.

Foto: Youtube.com

Foto: Youtube.com

Slow TV dat is wat ‘We zijn er bijna’ is

Wie heeft er nog mindfulness nodig als “We zijn er bijna” weer op de buis is. Omdat ze op vakantie zijn, voornamelijk 55+ zijn en het programma rustig voortkabbelt is bij mij al na vijf minuten alle stress uit mijn lijf. Echt heerlijk vind ik dat geen intriges, geen grote snauw partijen of ander groot drama.

Lees ook:  Campingreviews: wat zijn ze voor jou waard? - 7 tips

Iedere caravan heeft zijn kruisje, ook Frits

Langzaamaan begin je de kampeerders te kennen door de persoonlijke verhalen die Martine van Os ze op luchtige wijze laat vertellen. Iedere caravan lijkt zijn kruisje te hebben. Er zijn ieder jaar een paar van de kampeerders die ze gedurende de toch intensiever volgen. Vorig jaar was dat Frits. Frits had vorig jaar in Spanje en Portugal al vanaf de eerste aflevering mijn hart gestolen. Zijn vrouw was overleden en dit was zijn eerste reis alleen met zijn nieuwe camper. Het raakte me enorm om te zien hoe hij heel hard probeerde om de draad weer op te pakken en zichzelf daarin echt pushte. Aan de andere kant was het verlies van zijn vrouw zo duidelijk aanwezig. Stoer hoe deze man probeert door te gaan maar ook zijn kwetsbare kant laat zien.  Ik ben nu al benieuwd wie de held van ‘We zijn er bijna 2017’ gaat worden.

Hoe vinden ze die ‘We zijn er bijna’ plekjes?

Ze kiezen met het programma meestal niet voor de standaard vakantielanden. In de afgelopen vijf seizoenen deden ze onder andere Roemenië, Sicilië, Griekenland en Spanje/Portugal aan. De routes zijn vaak echt adembenemend. Dat is nog eens iets anders dan de tolwegen door Frankrijk Daar kunnen wij nog wel wat van leren. Want met mindful rijden begint de vakantie al bij het sluiten van de voordeur.

We gaan naar Ierland!

Ook dit jaar hebben ze weer een niet voor de hand liggende kampeerbestemming weten te vinden. Ierland it is. Wat lijkt me dat gaaf. Ik ben er nog nooit geweest, laat staan dat ik er gekampeerd heb. Ik weet wel dat je daar schitterende ruige landschappen, wilde kliffen en gezellig pubs hebt.  Ik durf te wedden dat we dat allemaal te zien gaan krijgen deze zomer. Ik kan niet wachten voordat het ‘We zijn er bijna 2017’ seizoen weer start.

We zijn er bijna! begint weer op 31 juli 2017

Op 31 juli om 21:25 ga ik de eerste aflevering, en waarschijnlijk ook de twee daarop volgende echter missen. Jammer dat ze dit jaar zo midden in de zomervakantie beginnen. Ik kijk op de camping geen TV dus zal de afleveringen bij thuiskomst gaan binchwatchen. Kijk jij vanaf volgende maandag ook weer iedere week “We zijn er bijna” editie 2016 op NPO 1 of uitzendinggemist?

Like de Kampeermeneer op facebook en blijf op de ho1gte van het laatste kampeernieuws, de handigste kampeertips en mooiste campings.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending