5 wandelboeken waar wij echt wanderlust van krijgen!

1b9872d8fccdb4c52235befa738b8d40?s=55&d=mm&r=g Akke Wegduiken in een wandelboek, de wintermaanden zijn daar een goed moment voor! Onder de boom of op het heerlijk avondje mag een fijn wandelboek niet ontbreken. Wij zijn fan van heerlijke wandelboeken om even bij weg te dromen. Of je nu voor jezelf een beetje inspiratie zoekt of juist een cadeau. Daarom hebben we onze vijf favoriete wandelboeken voor jullie op een rijtje gezet.

Buitenluchtleven 2 1

Buitenluchtleven: wandelsuggesties in Nederland

In Buitenluchtleven worden allemaal tips voor wandelingen in Nederland gegeven. In de ondertitel gaat het niet voor niets over korte én lange wandelingen. In dit wandelboek heeft Petra de Hamer geprobeerd eerst te beschrijven wat een wandeling nu eigenlijk is. Ze heeft vrienden en bekenden gevraagd en kwam tot de conclusie dat een wandeling voor iedereen wat anders is. De een loopt met gemak een kilometer of twintig, terwijl de ander na vijf kilometer er al een hele wandeling op heeft zitten.

Naast de ontzettende hoeveelheid wandelsuggesties of tips om de natuur in de omgeving in te gaan, staat dit boek ook vol met prachtige foto’s. Net als in het boek Expeditie Achtertuin is er veel aandacht besteed aan de vormgeving van dit boek. Alleen van de plaatjes word ik al enthousiast.

Wanneer je graag geïnspireerd wilt worden in mooie omgevingen en daarna de route nog wilt opzoeken met de duidelijke aanwijzingen, dan is dit wandelboek zeker een aanrader. Daarnaast vind ik het tof dat er naast de bekendere routes ook onbekendere routes worden aangereikt. Ik denk ook dat je zowel bedreven wandelaars als mensen die graag een ommetje maken, enthousiast kunt krijgen om naar buiten te gaan met de suggesties uit dit boek. Ik vind het dus zeker een aanrader!

Wanderlust Europa 2

De Wanderlustserie: prachtige routes over heel de wereld

Corine en Akke zijn het er unaniem over eens dat deze serie op de lijst van toffe wandelboeken moet staan! Wanderlust, Wanderlust Europa en Wanderlust USA zijn alle drie aanraders.

Wanderlust: Wanderlust, de meest legendarische hiking trails ter wereld, zorgde aanvankelijk  voor wat scepsis, want wat maakt een trail legendarisch en wie bepaalt of een trail legendarisch (genoeg) is? In het geval van Wanderlust blijkt Cam Honan de selectie te hebben gemaakt. Honan is een enthousiaste hiker die de afgelopen 25 jaar al meer dan 90.000 kilometer liep. Hij werd door Backpacker Magazine uitgeroepen tot ‘meest bereisde hiker ter wereld’ en zal met zijn ervaring dus wel weten waar hij het over heeft. Dat Honan een gepassioneerd hiker is, blijkt ook uit een van de belangrijkste lessen uit zijn hikerscarrière. Hiken met alles wat je nodig hebt op je rug, is volgens hem de beste manier om de natuur van binnenuit te ervaren.

Lees ook:  Boekreview: Legendarische hiking trails vanuit je luie stoel

De indeling van de boeken is steeds hetzelfde: een overzichtskaart van de wereld waarop de locaties van de verschillende routes zijn aangegeven. Vervolgens worden de verschillende hiking trails per continent behandeld. In Wanderlust zijn dit hikes van over de hele wereld en de andere boeken gaan over Europa en Amerika.

Wanderlust USA: Wanderlust USA is voor de intercontinentale wandelaar. Mocht je nu wel al een hike in de Verenigde Staten van Amerika overwegen, dan is dit boek een uitstekende inspiratiebron. Want tjonge, wat zijn er veel en veel verschillende wandelroutes in dit enorme land te vinden. Bergwandelingen, meerdaagse trektochten, familievriendelijke rondwandelingen, ze zijn allemaal te vinden in Wanderlust USA.

Wanderlust Europa: Doordat de routes in Wanderlust Europa in Europa zijn, zijn ze ook niet onmogelijk. Natuurlijk zijn routes in USA interessant en leuk om bij weg te dromen, maar voor de meesten van ons zal dit bij dromen blijven. Bij de routes in dit boek hoef je niet een eind te vliegen of enorm te sparen om op het startpunt te komen. Met routes onder andere in België, Duitsland en Italië is dit niet een ver-van-mijn-bedshow. Je zou -getraind- morgen al een route kunnen lopen.

The great hikes

The Great Hikes: mythische trektochten om bij weg te dromen

Een kampeertrektocht, wandelend met je tentje op de rug door de ruige natuur van kampeerplek naar kampeerplek. Iedere dag wacht een nieuwe etappe, een nieuw avontuur. Bij zo’n avontuur weet je van tevoren nooit helemaal zeker of je bedachte kampeerplek ook daadwerkelijk geschikt is om een tentje op te zetten. Wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor nieuwe trektochten, leent het wandelboek  ‘The Great Hikes’ zich hier nu uitstekend voor!

Met ‘The Great Hikes’ van Rik Merchie kan iedere trektochtliefhebber zijn hart ophalen. De 12 mythische wandeltochten uit de titel van het boek bestaan uit interviews met hikers die verschillende tochten gemaakt hebben. Deze interviews worden telkens afgewisseld met reportages over wandelen en spreads met foto’s en quotes. Ook bevat het boek goede tips voor de (beginnende) wandelliefhebber.

Het boek bevat tien tips hoe je in verschillende stappen kunt toewerken naar een wandeltocht. Denk bijvoorbeeld aan voldoende beweging voor de aanvang van een tocht of het volgen van een bergsportcursus.

Rik Merchie wisselt de verschillende interviews en tips af met zijn eigen persoonlijke ervaringen. Zijn reportages zijn zowel humoristisch als serieus van opzet. Humoristisch wanneer hij samen met een vriend een poging waagt om Europa bekend te maken met trail magic en verkleed als engel op de Camino belandt. Trail magic is een term die op langeafstandspaden in Noord-Amerika al jaren een begrip is. 

Van welke wandelboeken word jij blij? 

Met Buitenluchtleven, Wanderlust, Wanderlust Europa, The Great Hikes en Wanderlust USA heb je vijf wandelboeken die iedere wandelaar zichzelf zou mogen gunnen of die je cadeau kunt vragen of geven. Eerder schreven we al over onze favoriete boeken voor outdoor liefhebbers en camperboeken.  Maar er zijn natuurlijk meer wandelboeken. Heb je een tip? Laat het ons weten. We zijn altijd op zoek naar lekker leesvoer. 

 

Auteur

Akke kampeert al haar hele leven. Ooit begonnen met haar ouders in een Vergrote Zilvermeeuw. Tegenwoordig wisselt ze haar eigen De Waard af met een lichtgewicht tent of een kampeerbusje. Samen met haar man Hans en hun zoontjes kampeert ze veel in Nederland, soms met en soms zonder hond. Ze houdt erg van Scandinavië en Afrikaanse landen en heeft een grote voorliefde voor IJsland. Leer Akke kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending