Vuurtjes stoken, ik ben er gek op! Maar een goed kampvuur bouwen of koken op een kampvuur is soms best lastig. Daarom hebben ze op het mooie natuurkampeerterrein Zegenoord ( tussen Apeldoorn en Arnhem) een weekend vol met workshops en natuurlijk kampvuurtjes stoken.

3 dagen lang lekker fikkie stoken

Tijdens het stookweekend staat Zegenoord drie dagen in het teken van vuur maken. Hoe doen je dit op een effectieve manier? Welke branders kun je het beste gebruiken, bijvoorbeeld gas, benzine, spiritus, sprokkelhout of kolen? Na dit weekend is een vuurtje bouwen een eitje.

Deze stook workshops kun je volgen

Daarnaast zijn er ook verschillende workshops om het stoken nog leuker en makkelijker te maken:

  • Koken op houtvuur met een Dutch oven
  • Bijlonderhoud
  • Kookvuur bouwen
  • Brandhout voorbereiden
  • Vuur maken met een slagijzer en vuursteen
  • en meer……

En natuurlijk een vuurtje voor de tent

Tijdens het themaweekend mag je natuurlijk ook zelf een vuur maken voor je tent op een zelf meegebrachte vuurschaal. Wel zelf de vuurschaal en het brandhout meenemen dus.

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handge kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Dus wil je het kampeerseizoen lekker warm beginnen  dan is het stookweekend op Zegenoord van 20 tot en met 22 april de place to be.  Dus pak je vuurschaal, drietant en Dutch oven maar vast in.

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en goede kampvuur campings.

Rating: 4.5/5. From 2 votes.
Please wait...
Deel dit artikel:

Over de schrijver

Tjerk Romkema

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Laat jouw reactie achter