Vouwwagen huren? 16 toffe klapkarren om te proberen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een vouwwagen huren? Doen! Kamperen met een vouwwagen is zo fijn! Ik ben fan! Je hebt veel (opberg)ruimte, een stuk meer comfort dan in een tent, maar je slaapt nog wel onder tentdoek. Als je bovendien de juiste vouwwagen huurt, dan staat deze ook nog eens binnen 20 minuten. We hebben onze favorieten geselecteerd.  

Waarom een vouwwagen huren

Kamperen in een vouwwagen is een mooi compromis tussen het comfort van een caravan of camper én het kampeergevoel en slapen onder tentdoek van een tent. Wij zijn dan ook erg blij met onze Holtcamper Cocoon. Maar een juiste vouwwagen vinden voor jouw gezinssamenstelling en manier van kamperen is niet altijd even makkelijk. Daarom  zou ik sowieso eerst een keer een vouwwagen huren voordat je er één koopt. Ook een caravan huren of een camper huren is echt een goed idee voordat je er één koopt. Je weet dan gewoon beter wat je echt wil. 

Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat het bezit van een vouwwagen natuurlijk ook kosten en gedoe met zich meebrengt: verzekering, stalling en onderhoud. Alles bij elkaar in ons geval toch al snel zo’n €500,- per jaar. Als je maar één of twee weken per jaar wilt kamperen met een vouwwagen, kan het huren van een vouwwagen je dus geld en sores besparen.  Afhankelijk van je wensen is huren soms goedkoper dan kopen. Een Trigano huur je bijvoorbeeld al vanaf €18 per nacht.

Huren bij een particulier of bij een verhuurbedrijf?

Bij de meeste vouwwagen-verhuurbedrijven kun je een vouwwagen alleen huren per week.  Je betaalt daar ongeveer tussen de €350 en €900 per week voor, afhankelijk van het type vouwwagen en de afspraken.  Bij particulieren via Marktplaats en via een verhuurplatform als PaulCamper kun je een vouwwagen ook per nacht of weekend huren, vaak inclusief inboedel, wat flexibeler en vaak goedkoper is.

Kijk wel altijd goed naar wat de afspraken zijn over verzekering, eigen risico en schade. Bij een verhuurbedrijf worden deze vaak duidelijk gecommuniceerd, op marktplaats vaak niet (dus vraag ernaar) en bij PaulCamper staat het bij iedere vouwwagen aangegeven.

Lees ook:  Wat kost een vouwwagen per jaar nu echt? + berekeningen

Update: Camptoo geen vouwwagens meer

Veel van de onderstaande vouwwagens werden via Camptoo verhuurd. Dit platform is failliet gegaan. Een deel van de vouwwagens is nu te huur via Paulcamper, maar lang niet allemaam. 

Welke vouwwagen huren?

Voor een fijne vakantie maakt het nogal uit welke vouwwagen je huurt. Niet alle vouwwagens staan inderdaad binnen een half uur. Vooral de oudere types worden nog weleens ‘bouwwagen’ genoemd omdat je er twee uur mee aan het opbouwen bent. Dat hoeft echt niet. Modernere vouwwagens zoals die van Holtkamper, Campooz, Campwerk staan echt snel en het opzetproces is intuïtief. Hoewel het zeker helpt om vooraf op Youtube even een opzetfilmpje te bekijken. De meest populaire ‘snelklappers’ die te huur zijn, hebben we op een rij gezet.

Holtkamper caravan uit 2017

Holtkamper vouwwagen huren

Holtkamper is het Nederlandse premiummerk onder de vouwwagens. Ze zijn staan snel, liggen fijn achter je auto  en in de verhuur zijn er verschillende types te krijgen: de Holtkamper Flyer met  zitje, de iets compactere Holtkamper Spacer, de Holtkamper Cocoon, onze eigen favoriet en de mooie en erg ruime Holtkamper Kyte met schitterende keuken.  

Campooz caravan uit 2021

Campooz vouwwagen huren

Campooz is een stoer Nederlands, redelijk nieuw merk vouwwagen. Ze zien er stoer uit, hebben verschillende mogelijkheden voor uitbreidingen en staan relatief snel. Je kunt de Fat Freddy voor 2 tot 6 personen huren met gave luifel of de grotere Lazy Jack die geschikter is voor gezinnen van 2 tot 6 personen.

vouwwagen huren Combi camp

Combi Camp vouwwagen Huren

Combi Camp is een Deens vouwwagenmerk met een iets degelijker uiterlijk, maar wel met uitgebreide keukens en relatief grote voortenten, die je wel of niet kiest op te zetten. Zonder voortent staan ze nog verrassend snel. Wil je een Combi Camp huren, dan zijn zowel de Combi Camp Venezia als de Combi Camp Country in de verhuur te vinden.

vouwwagen huren

Trigano vouwwagen huren

Trigano is een Frans vouwwagenmerk met naar mijn mening niet de mooiste vouwwagens en de oudere modellen zijn ook echte bouwwagens. De nieuwere modellen waaronder de Trigano Odyssee, die ook te huur is,  staan een stuk sneller en zien er ook al beter uit. Wel staat de keuken altijd los, wat iets meer tijd kost.  

Camp-let caravan uit 1987

Camplet vouwwagen huren

De Camplet vouwwagens hebben meestal eenzelfde indeling als de Trigano Odyssee met ruimte voor 4 of 6 personen. Ze zijn echter wat compacter en de keuken zit standaard vast aan de achterkant. Minder flexibel, maar wel sneller klaar. Er zijn niet heel veel Camplet vouwwagens te huur maar wij vonden toch nog deze Camplet Apollo.

Lees ook:  Review: De Holtkamper Cocoon is er! Zo was onze eerste keer

vouwwagen huren cabanon

Cabanon vouwwagen huren

Cabanon is een Frans vouwwagenmerk met over het algemeen veel dubbelklappers. Vouwwagens die naar twee kanten open klappen. Ze hebben een mooi rond design, maar zijn van de hier genoemde vouwwagens wel het minst snel opgezet. Daar staat tegenover dat je wel heel veel ruimte krijgt voor 4, 6 of zelfs 8 personen. Te huur zijn onder andere de Cabanon Monaco en de Cabanon Malawi.

vouwwagen huren aart kok

Aart Kok vouwwagen huren

Aart Kok is het andere premium Nederlandse vouwwagenmerk. Ze hebben een stoer uiterlijk, vaak erg fijne bedden en zitten vernuftig in elkaar. Een Aart Kok staat relatief snel, maar kent wat meer haringen en scheerlijnen dan andere snelklap-vouwwagens.  De Aart Kok Kavango familie vouwwagen voor 4 tot 6 personen is te huur en ook de Aart Kok Zambezi voor 2 personen kun je huren.

Cabanon caravan uit 2020

Smitveld vouwwagen huren

Nog zo’n mooi Nederlands vouwwagenmerk: de Smitveld. Dit zijn de vouwwagens die nog het dichtste bij het tentkamperen zijn gebleven. Van buitenaf zie je amper dat het een vouwwagen is! Toch hebben ze veel ruimte, een goed bed en vaak een losse uitklapbare keuken. Te huur zijn de Smitveld Violist met slaapruimte voor 4 personen en de grotere Smitveld Beauvist voor tot 6 personen of De Smitveld Ruebist.

Aart kok caravan uit 2018

Campwerk vouwwagen huren

Campwerk is een Duits vouwwagenmerk en komt qua systeem en stoer outdoor-uiterlijk een beetje overeen met Campooz.  Je slaapt op de hoge bak met veel ruimte en met even uitklappen staat de vouwwagen binnen 20 minuten. Een ander vouwwagenmerk dat eenzelfde systeem heeft, was voorheen 3DOG, maar dat is inmiddels samengegaan met Campwerk.  Te huur is  de Campwerk Economy Off Road voor 4 personen met uitschuifbare keuken en de Campwerk

Genoeg vouwwagens te huur

Zoals je ziet, zijn er flink wat vouwwagens die je kunt huren.  Een prima optie als je eerst een keer een vouwwagen wilt uitproberen voordat je er één koopt. Of gewoon omdat je niet wilt zitten met de sores van het bezit en onderhoud. Wat mij betreft, is kamperen met een vouwwagen nog altijd één van de fijnste manieren van kamperen. 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

 • inhakend: ik twijfel om mijn super fijne Holtkamper Spacer te verkopen.
  Ik overweeg mijn super fijne Holtkamper Spacer weg te doen. Moet nog een beschrijving en een overzicht vd inventaris doen, maar ik zou hem graag met allerlei tips overdragen aan een tevreden nieuwe eigenaar. Dus dat is ook een mogelijkheid om kennis te maken. Verschil Spacer en Cocoon is dat de Spacer wat ruimer is van binnen, diverse open en gesloten luifelmogelijkheden biedt, en dus goed tot zijn recht komt als je een kampeerder bent die niet steeds wil rondtrekken. Het is echt een fijn huisje voor een gezin met kinderen. Ouders op de dubbele lattenbodem, 2 kinderen in de ruimte daarnaast op de deksel. Maar je kan ook slapers of logees kwijt in de ruime voortent of met een bijzettentje. Ben er zuinig op geweest en alles is in prima staat.

  Alternatief is dat ik hem opzet op een groene minicamping in de buurt van Utrecht en hem per week verhuur met inventaris. Daarna kan je hem ev alsnog overnemen. Interesse?
  Konijnenhok apenstaartje freedom.nl

 • Leuk dat onze Trigano Odyssee hier voorbij komt. En gelukkig zijn wij heel blij met hem en vinden wij dit echt een hele mooie vouwwagen. Smaken verschillen 😉

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending