10 Tekenen dat je verslaafd bent aan kamperen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Ben jij verslaafd aan kamperen? Of sta je op het punt verslaafd te raken aan kamperen? Als je je in drie of meer van de onderstaande verslavingsverschijnselen herkent is het tijd om je verslaving ‘serieus’ te gaan nemen.

De auto past niet meer in de garage

Je kunt  je auto niet meer in je garage of schuurtje kwijt want het staat vol met je caravan, camper of gewoon dozen vol met kampeerspullen. Wij hebben geen garage en het schuurtje staat al tot de nok vol met gereedschap. Daarom is bij ons de kelder en de zolder de plek waar je door de campingspullen je kont niet meer kunt keren.

Je hebt de ANWB campinggids 2001 in de kast staan

Je hebt minimaal twee boekenplanken of een halve e-reader vol met reis- en kampeergidsen staan. Uhm guilty. We hebben nogal wat reisgidsen in huis, waar we waarschijnlijk al jaren niet meer in gekeken hebben. Wegdoen kan ik ze echter ook nog niet, want dan gooi ik ook een beetje mijn vakantie weg.

Foto: David

Foto: David

Je noemt je caravan ‘Kippetje’

Je hebt een koosnaampje voor je tent, caravan of camper. Koosnaampjes kunnen uiteenlopen van ‘Lekker ding’ tot ‘Lieve lidy’ of  van ‘Stormvogeltje’ tot ‘Kippetje’. En je bent pas echt verslaafd wanneer je jouw caravan vaker bij haar koosnaam noemt dan je partner. Onze tent heeft nog geen koosnaam maar suggesties zijn altijd welkom.

Uhm is hier wel ruimte om de tent te drogen?

Je hebt bij het kopen van je huis rekening gehouden met ruimte om je tent te drogen of caravan te parkeren. ‘Hmmm in deze schuur kan onze voortent prima drogen én is er nog steeds ruimte voor de caravan.’ of ‘Om hier in de tuin onze tent te laten drogen moeten we wel die struiken verplaatsen’ Als je één van deze opmerkingen gemaakt hebt bij het kopen van jullie huis ben je zeker verslaafd.

Een Bohemian bruiloft op badslippers

Je hebt je slippers of sandalen aangehouden voor een bruiloft of feestje. Uhmm ze lopen heerlijk, zijn superpraktisch voor onder de douche maar een feestje? Nee, ookal is het thema van de bruiloft  Bohemian sandalen of slippers horen er echt niet thuis.

Hangmat in je huiskamer

Je hebt een hangmat in je woonkamer hangen. Bij ons past dat helaas niet maar als puber had ik er één op mijn slaapkamer. Een heerlijke plek om weg te dromen en je even in kampeersferen te voelen. Zelfs midden in de winter fleurt het je huis en humeur op.

Lees ook:  1 april: Zo had je kunnen weten dat gasflessen mogen blijven

Je kookt thuis op de skottelbraai

Ook thuis barbecue je meer buiten op je skottelbraai dan binnen achter het fornuis. Lekker barbecueën, of een vuurtje stoken in je achtertuin.  Op de één of andere manier vind ik barbecueën thuis vaak te veel gedoe en onze buitenhaard mag ook echt wel wat vaker aan. Wat dat betreft ben ik dus nog niet verslaafd.

Tijdens de huwelijksreis sliep je in een tent

Bij jullie eerste vakantie als stel of zelfs jullie huwelijksreis kwam een tent of caravan kijken. Onze eerste vakantie samen was een rondreis door Zuid Spanje en Marokko met op onze rug uiteraard een rugzak met daarin een tent, primus en alle andere campingtroep. Dus ja, ik ben verslaafd aan kamperen. Moet ik nu naar de AK? De Anonieme Kampeerders?

Jullie gezinsuitje is een dagje kampeerwinkel

Het gezinsuitje in het weekend gaat niet naar de speeltuin of het bos maar naar de Kampeerwinkel.  Ik krijg altijd een heerlijke zin in kamperen van een rondje door de kampeerwinkel. Even kijken wat voor handige nieuwe snufjes er weer zijn. Mijn vriendin en kinderen gaan dan braaf mee hoewel de uitjes naar de speeltuin voorlopig nog in de meerderheid zijn.

Als je dit leest ben je verslaafd aan kamperen

Je leest deze lijst om te kijken of je jouw verslavingsverschijnselen er tussen kunt vinden. Én?  Ben je verslaafd of staan jouw verslavingsverschijnselen er niet bij?

Like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte van de laatste kampeerinspiratie en kampeer- en campingtips.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

  • Guilty! Laatst waren we een dagje naar Antwerpen. Druilerig weer. Niets aan om door de wind en regen te wandelen. Laten we naar de Decathlon gaan. Ja! Dat bleek het hoogtepunt van ons dagje uit. Toen deze superzaak om 20 uur sloot, werden we er uit gegooid, anders hadden we ons nog wel een uurtje (of 2) vermaakt 🙂

Laat jouw reactie achter

Sending