De Vakantiebeurs 2019 is weer in aantocht. Ook in 2019 kunnen kampeerders hun hart ophalen op de Vakantiebeurs. Kamperen en actieve vakanties winnen weer aan populariteit in Nederland en dat is op de Vakantiebeurs dit jaar terug te zien. Ik ga er begin 2019 in ieder geval het nieuwe kampeerseizoen inluiden, want dit is er allemaal te doen voor kampeerders.

Vakantiebeurs 2019 heeft als thema “Kamperen aan de kust”

Op de Vakantiebeurs kun je dit jaar kamperen aan de kust! Bijna een hele hal speciaal voor kampeerders. De hal is in 2019 helemaal in kustsferen gebracht inclusief schelpenpaadjes, zandduinen, kitesufers en een eigen strandtent.

Natuurlijk kun je hier ook meteen kennis maken met leuke kampeertrends Je kunt er de nieuwste campers en caravans uitproberen, eens kijken hoe het ligt in een daktent en vooral al lekker dat kampeergevoel voor het kampeerseizoen van 2019 pakken.

KAMPEERPRAAT  Vakantiebeurs 2019, dit is er te doen en zo krijg je korting

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Meer campings dan op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

De Vakantiebeurs is voor campinginspiratie misschien wel een betere plek dan de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Daar zijn het toch vooral de kampeertrends en heel veel caravans en campers die je treft.

Omdat de Vakantiebeurs natuurlijk meer is dan alleen de kampeerhal zijn hier alles bij elkaar meer campings vertegenwoordigd dan op de KCJ. Op de Vakantiebeurs 2019 staan vaak de eigenaren zelf in de stands waardoor je een goed gevoel kunt krijgen van hoe gastvrij je ontvangen wordt. Daarnaast kennen zij hun campings natuurlijk het beste zodat je uitgebreide informatie ontvangt.

Naast campings staan er ook veel verkeers- en regiobureaus op de Vakantiebeurs. Deze kunnen je adviseren over welke regio in hun land het beste bij jouw vakantiewensen past. Daarnaast hebben ze vaak ook veel campingtips voor hun eigen regio.

KAMPEERPRAAT  Vakantiebeurs 2019, dit is er te doen en zo krijg je korting

De Vakantiebeurs 2019 is voor kinderen (en volwassenen) een outdoor paradijs

Dat actieve vakanties steeds populairder worden is op de Vakantiebeurs dit jaar duidelijk. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of je kunt die outdoor sport zelf uitproberen.

Er is een wand om te kunnen abseilen, een simulator om te leren kitesurfen, Daarnaast zijn er grote waterbakken waar je zelf eens kunt oefenen hoe gebalanceerd je op een surfplank kunt suppen of iets veiliger een kano kunt uitproberen.

KAMPEERPRAAT  Vakantiebeurs 2019, dit is er te doen en zo krijg je korting

Kinderen tot en met 16 jaar gratis

Speciaal voor de kinderen is er een kidsroute over de Vakantiebeurs. Deze leidt je niet alleen langs de bovenstaande activiteiten. (Misschien handig om droge kleren voor de kids mee te nemen).

De Vakantiebeurs kidsroute bestaat namelijk ook nog uit een minidisco, een verse kruidenquiz en broodjes bakken boven het kampvuur.  Ik denk dat mijn kinderen meteen weer naar de camping willen na ons beursbezoek. Kinderen tot en met 16 jaar hoeven ook nog eens geen  entree te betalen. 

KAMPEERPRAAT  Vakantiebeurs 2019, dit is er te doen en zo krijg je korting

Nieuw op de Vakantiebeurs 2019: Speciale fiets- en wandelroute

Wandel- en fietsvakanties in eigen land zijn al jaren populair. Steeds meer mensen willen zo’n fiets- of wandelvakantie ook in het buitenland doen. Dit jaar zijn er meer dan 12 aanbieders die speciaal dit soort reizen aanbieden. Voor wandelaars en fietsers is er daarom een route op de Vakantiebeurs uitgezet zodat je deze aanbieders niet zult missen.

Zelf heb ik een aantal jaren geleden een schitterende fietsvakantie van Lissabon langs de Portugese kust naar de Algarve gemaakt. Een fantastische ervaring en ik vond het toen erg fijn dat we gewoon konden vliegen zonder fietsen en daar ter plekke goede fietsen konden huren die we op het eindpunt van onze reis konden achterlaten waar ze weer werden opgehaald. Op de Vakantiebeurs vind je hier volop tips voor.

Bestel voor 26 december en bespaar €5 per persoon

Dagtickets
Vroegboek (t/m 26 december) – €10,00
Regulier (vanaf 27 december) – €12,00
Last Minute (vanaf 10 januari) – €14,00
Kassa  – €15,00

Middagtickets, te gebruiken vanaf 13.00 uur
Vroegboek ticket (t/m 26 december) – €8,00
Regulier ticket (vanaf 27 december) – €9,00
Last Minute ticket (vanaf 10 januari) – €11,00
Ticket aan de kassa  – €12,00

Avondtickets, te gebruiken zaterdag vanaf 16.00 uur
Online ticket – €8,00
Ticket aan de kassa – €9,00

Kinderen t/m 16 onder begeleiding van een volwassene gratis

De Vakantiebeurs 2019 wordt gehouden van 10 tot en met 13 januari 2019. Kaarten zijn nu al online te bestellen en daar kun je tot €5 per persoon mee besparen. Een gewone dagkaart kost aan de kassa namelijk €15. In de voorverkoop zijn ze tot 26 december €10 in de twee weken daarna krijg je nog steeds korting maar deze loopt terug. Naast de reguliere dagkaarten zijn er ook nog speciale middag en avondkaarten welke een klein voordeel opleveren.

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en de laatste info over Oostenrijkse vignetten.

Rating: 4.5/5. From 13 votes.
Please wait...

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter