Dit zie je dus met de camper langs de tulpenroute in Noord-Holland

954dc0784751598477e9c465a063bc70?s=55&d=mm&r=g Gast Wat is nu een betere manier om het voorjaar te vieren dan een camperroute rijden langs de bloembollen? Overal schieten tulpen, narcissen en sneeuwklokjes weer uit de grond. Heel de Keukenhof stroomt vol met tulpentoeristen. Wil je echter in alle rust van die kleurenzee genieten dan is de kop van Noord Holland de place to be werd mij verteld. Dus voor onze allereerste keer kamperen met de camper reden wij afgelopen weekend de bloembollen camperroute en wow wat is Nederland dan mooi.

Nederland is op zijn mooist in het voorjaar

Hoewel ieder seizoen zijn charme heeft hebben de lente en herfst toch echt mijn voorkeur. In de lente zie je in no time de natuur ontluiken. Toen ik schuchter eens bekende dat ik wel een keer naar de Keukenhof wilde om al die mooie kleuren te zien zei een vriendin: “Moet je niet doen joh, kom gewoon eens in april of mei bij ons in de kop van Noord-Holland langs”.  Volgens haar waren de uitgestrekte zeeën van bollenvelden nog overweldigender dan die mooie toeristentuin en misschien nog wel het belangrijkste je wordt er gelukkig niet onder de voet gelopen door Chinezen.

camperroute bollenroute

Toen ontdekte ik de bloembollen camperroute

Een tulpenroute, of bloembollenroute zoals hij officieel heet, voor de camper. Ik had er nog nooit van gehoord, maar toen we besloten voor het eerst met een camper te gaan kamperen kwam ik het in mijn zoektocht tegen en leek het me een prima weekendtrip.

De route loopt vanaf Camping de Gouwe stek bij Enkhuizen via Slootdorp en Julianadorp naar Castricum. Langs de hele route zijn bollenvelden en kassen te vinden met tulpen waar ook andere bolgewassen te vinden zijn. Ik ben zelf helemaal verliefd op de pioenrozen. Via de NKC Camper Contact app zijn veel camperplaatsen te vinden. 

Trotse bollentelers langs de bollenroute

Je kunt langs de hele bollenroute met je camper kamperen op een camping of camperplaats bij de bollentelers op het bedrijf. Ze geven je graag en vooral vol trots een rondleiding en vertellen je alles over het kweken van de bollen.

Zo vertelde één teler die we tegenkwamen bijvoorbeeld dat een groot deel van zijn bollen naar China wordt verscheept. Oh en dat ze er dus geen echt blauwe tulpen bestaan. Mij was het nog nooit opgevallen. Hij vertelde ons ook dat het een soort van wedstrijd is om de eerst blauwe tulp te kweken maar dat een paarse tulp er vooralsnog het dichtste bij in de buurt komt.

Lees ook:  Zelf je Camper verhuren, alles wat je moet weten!

bollenvelden camper

tulpenroute camper

Wij hebben er onze eigen tulpenroute van gemaakt.

Pas de bollen camperroute aan naar je eigen voorkeuren. De bloembollenroute is er vooral zodat je weet waar de mooie bollenvelden te vinden zijn en waar je echt tussen de tulpen kunt kamperen. Wij hebben hem bijvoorbeeld in twee etappes gereden én in omgekeerde volgorde.

Het was heerlijk weer dus we zijn begonnen met twee dagen op camping Geversduin bij Castricum. Hoewel de camping best groot is voelde het door de opzet en veldjes eigenlijk best knus. Lekker spelen in de speeltuin, fietsen door de duinen en naar het strand. Vanaf de fiets hadden we de eerste bollenvelden al gespot.

Vanaf Castricum zijn we langs de kust naar Julianadorp en verder naar Slootdorp gereden. We merkten dat we steeds langzamer gingen rijden, omdat overal om ons heen strepen met felgekleurde tulpen opdoken. “Mama, kijk roze mijn lievelingskleur!” Werd er vanaf de achterbank geroepen!  Mijn andere dochter zag in een ander tulpenveld: “De regenboog van K3!”, een testveld met verschillende rassen wist een teler ons later uit te leggen.  Ook op Toeristen Informatie Nederland vind je veel informatie over dit gebied in Noord Holland, erg handig. 

tulpenroute camper 2

camper met kind

Het Bos Roept in Slootdorp

In Slootdorp hebben we de camper voor twee dagen geparkeerd op camping Het bos roept! Een heerlijke plek in het groen maar zonder uitzicht op bollenvelden. Wel hebben we er in de kas genoten van ons biologische ontbijtje op paaszondag en konden de kinderen los in de speeltuin.

Een bewuste keuze trouwens om voor campings te kiezen in plaats van camperplaatsen. Enerzijds omdat de eerste keer kamperen met de camper al spannend genoeg was anderzijds, omdat er dan net wat meer voorzieningen zijn voor de kinderen.

De laatste rit van Slootdorp naar Enkhuizen

Het laatste stuk van de bloembollenroute leidt van Slootdorp naar Enkhuizen. Deze keer gaan zelfs we zo langzaam rijden dat we uiteindelijk de camper maar langs de kant van de weg zetten om even van dit o zo Nederlandse uitzicht te genieten ;). Tijd voor een lunch tussen de tulpen. Met uitzicht op een grote rode bloemenzee.

Eigenlijk wilden we onze camperroute actief afsluiten. Voor het Eco klimbos waren onze kids nog te klein wat we wel jammer vonden want het leek zo gaaf, het Gouwe voeten blotevoetenpad leek ons geschikter maar onze jongste is in slaap gevallen dus we rijden door. We hijsen haar over in de buggy en maken er een stadswandeling door de fotogenieke staatjes van Enkhuizen van.

Lees ook:  Camper schorsen, hier moet je op letten!

enkhuizen

Noord holland tulpenroute e1556413481905

Wow, wat is de Nederlandse lente toch mooi

Het was echt een heerlijk kleurrijk, warm en gezellig weekend. We hebben echt genoten en wij zouden echt iedereen aanraden om een weekendje of weekje door Noord- Holland te rijden met de camper. Hoewel het rijden met de camper eerst nog wel een beetje spannend was. De kinderen hebben genoten van het rijden in de camper, de tulpenvelden, maar vooral ook alle stops op de kampeerplaatsen. Allemaal in onze nopjes, een zeer geslaagde vakantie in eigen land.

Nooit geweten dat het in de kop van Noord Holland zo ontzettend mooi is. Het gevoel van vrijheid van op pad zijn met de camper, rijdend door en langs de tulpenvelden is echt grandioos. Als je ook nog van de bollenroute wilt genieten moet je snel zijn. De tulpen staan vanaf begin april tot halverwege mei in bloei, de camperroute langs de tulpen is er anders ook volgend jaar weer. En de Keukenhof? We zijn blij dat we die overgeslagen hebben want die bleken het bezoekersrecord in datzelfde weekend verbroken te hebben.

Auteur

Dit artikel is een bijdrage van een gastblogger op Kampeermeneer.

reageer

Laat jouw reactie achter