Vanuit je transparante tent sterren kijken

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Iedere zomer weer neem ik me voor om vaker sterren te gaan kijken. Thuis op het terras en natuurlijk ook op de camping. Zodat ik de sterrenbeelden ook daadwerkelijk een keer zal herkennen. Dat gevoel moeten meer mensen hebben gehad, want in Amerika is er nu een transparante tent op de markt! Je kunt in je doorzichtige tent dus de hele nacht de sterrenhemel aan je voorbij zien trekken. Maar of je dan nog wel slaapt?

doorzichtige-tent

De magie van het heelal

Slapen onder een blote sterrenhemel, ik heb het een aantal keren gedaan. Vanuit een zeilboot dobberend op het Hegermeer, in de woestijn van Rajastan in India en ook eens op het dak van een hotel in Mali. Meestal was de reden praktisch, te heet in de tent, omdat er geen tent was of gewoon omdat het kon.  Op dat soort momenten, maar ook gewoon op die donkere campingavonden word ik vaak overvallen door de magie en het ontastbare van het heelal. Veel verder dan de kleine en de grote beer kom ik na 36 jaar nog steeds niet. Hoewel het met de app, Google Sky Map, tegenwoordig een stuk makkelijker is geworden. Ik kan zo uren turen, maar uiteindelijk kruip ik toch mijn tent weer in.

Een helemaal doorzichtige tent

Maar hoe romantisch zou het toch zijn om gewoon met je lief vanaf je luchtbed in een warme tent samen nog even verder te dromen over verre planeten en het ongrijpbare van het universum?  Met de Bubble tent kan dat nu dus. Een tent die helemaal transparant is en waarmee je de hele nacht sterren kunt kijken. En dat niet alleen, want hoe gaaf is het om bijvoorbeeld ook eens een nachtje in zo’n tent tussen het wild op de Veluwe door te brengen. De tent is ook nog eens opblaasbaar en staat in 15 minuten, lekker makkelijk.. Er zijn zowel één- als tweepersoonstenten en ze zijn ook nog aan elkaar te koppelen. Zet er een stuk of zes bij elkaar en het lijkt alsof  je je eigen ruimtestation hebt.

tranparante-tent

De tenten zijn wel een beetje zwaar, dus vergeet geen karretje mee te nemen als je naar de Veluwe gaat. Daarnaast lijkt het mij, maar zeker ook mijn vriendin, lastig omkleden op de camping in zo’n transparante tent. Het voelt toch ook een beetje als een etalage. Daar hebben de preutse Amerikanen natuurlijk zelf ook aan gedacht.  Er zijn namelijk versies beschikbaar die enkel een transparant dak hebben. Wel sterren turen, maar geen glurende buren! Echt goedkoop zijn ze niet. De simpelste versie kost $750,- en de prijzen lopen snel op. Dus voorlopig kijk ik vanaf mijn luchtbed voor het slapen gaan gewoon nog even naar mijn Google Sky map app. Die vertelt me ook meteen wat ik zie. Niet zo romantisch maar wel zo informatief.

Lees ook:  Binnentent wassen en verven, dit is het resultaat

Waar zou jij deze doorzichtige tent wel voor een nacht willen neerzetten?

Like de Kampeermeneer facebookpagina en blijf op de hoogte van de laatste kampeertips, gave campings en geniet het hele jaar door van kampeerinspiratie.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

5 reacties

 • WAUW!! In deze tent wil ik wel een nachtje vertoeven, wat gaaf! Dat omkleden wordt inderdaad wel een dingetje.. maar ach, je kan niet alles hebben he! 😉 Wat een leuke en handige site is dit zeg, kom maar door met al die leuke kampeer tips & tricks Kampeermeneer!

 • Voor een nachtje lijkt me dit wel een hele gave ervaring! Zeker als je dan ook nog een mooie sterrenhemel te zien krijgt. Je hebt wel een goed punt, omkleden is wel een beetje lastig in zo’n tent! 🙂

  • Ja Sanne dat lijkt mij nu ook zo geweldig en voor het omkleden hebben ze dus ook tenten waar enkel het dak transparant is. Ze denken ook overal aan hé die preutse Amerikanen. 🙂

 • Bubble football to Ireland it! Bubble football is the upper body of participants was a huge bubble wrapped for a new soccer football tradition. It comes from Norway, has formed a very trendy sport in the United States, Europe, Asia and other places …

  Contact us wholesale or custom orders:sales@bubblefootballshop.ie or Call us UK& Ireland:+44 7470 016574(UK) & +353 89 2114313(IE)

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending