Tolpoorten in Frankrijk gaan eindelijk weg! Yes! - Kampeermeneer.nl

Tolpoorten in Frankrijk gaan eindelijk weg! Yes!

Tolpoorten in Frankrijk gaan eindelijk weg! Yes!
Tolpoorten in Frankrijk gaan eindelijk weg! Yes!
4.4 (87.27%) 11 votes

Tolpoorten in Frankrijk zijn voor velen ieder jaar weer een grote bron van ergernis. Onderweg naar de Cóte d’Azur of naar Spanje en Portugal moet je telkens weer stoppen, betalen en wachten voor de beruchte tolpoorten. De Fransen zelf zijn het nu ook zat en willen eindelijk van de tolpoorten af.

Waarom gaan de tolpoorten in Frankrijk weg?

Niet te snel juichen want in Frankrijk gaan ze de tolwegen niet afschaffen. Het zijn enkel de tolpoorten waar ze afstand van doen. Het is natuurlijk best vervelend dat je zo veel moet betalen om gewoon een weg te mogen gebruiken maar het vervelendste is eigenlijk nog wel dat je telkens moet wachten en afremmen als je niet over zo’n handig TelePéage kastje beschikt. De Franse overheid vindt nu ook dat de tolpoorten het verkeer te veel afremmen en willen ze in de ban doen.

KAMPEERTIPS ONDERWEG Tolpoorten in Frankrijk gaan eindelijk weg! Yes!

Geen tolpoorten maar wat dan wel?

\r\nDe tolwegen blijven maar de tolpoorten verdwijnen? Yep, eigenlijk is het enige dat verandert dat iedereen voortaan met een TelePéage kastje moet gaan betalen. Moet je na de verplichte milieusticker, de alcoholtest, het uitzetten van de flitsmeldingen op je navigatie voortaan dus ook denken aan het aanschaffen van een TelePéage kastje voordat je naar Frankrijk op vakantie gaat?

Lees ook:  Campingstoelen Test: Welke kampeerstoel zit nou het beste?

Geldt dit ook voor toeristen?

Nee gelukkig niet want de Franse overheid heeft voor toeristen een speciale afrekenmethode waarbij je online kunt betalen voor de passage van de tolweg. Door middel van Kentekenherkenning weet het systeem of je vooraf hebt betaald of geeft je in plaats daarvan de mogelijkheid om het achteraf te betalen.

KAMPEERTIPS ONDERWEG Tolpoorten in Frankrijk gaan eindelijk weg! Yes!

Op welke tolwegen verdwijnen de tolpoorten?

De tolpoorten verdwijnen niet meteen in heel Frankrijk. In eerste instantie wordt het op drie wegen ingevoerd waarna de andere tolwegen zullen volgen. De eerste tolwegen waar de tolpoorten verdwijnen en waar het nieuwe Free Flow Systeem, zoals het wordt genoemd, wordt ingevoerd zijn:

  • Ten oosten van Metz de A4 richting Straatsburg
  • De A837 bij Charente-Maritime
  • De A10 Parijs richting Tours
Lees ook:  Test: 9 bijzettenten en trekkerstenten

Hoge boete voor niet afrekenen?

Op dit moment is de boete voor het doorrijden bij een tolpoort in Frankrijk €35. Bij het Free Flow Systeem wordt deze boete aanzienlijk verhoogd naar €7500 of een half jaar gevangenisstraf.  Niet vergeten dus om of achteraf te betalen of om een TelePéage kastje aan te schaffen. Bij de ANWB is ook een tolbadge, vergelijkbar met het TelePéage kastje, te verkrijgen welke ook meteen voor Spanje en Portugal gebruikt kan worden.

Wanneer worden de tolpoorten in Frankrijk afgeschaft?

Dat is de grote vraag. Het gaat nu om plannen die echter al in een vergevorderd stadium zijn. Het is echter onduidelijk op welke termijn deze nieuwe manier om te betalen voor tolwegen zal ingaan en de eerste tolpoorten zullen verdwijnen. Ik zal dit echter blijven volgen en jullie hierover op de hoogte blijven houden.

Bron: Autogids.be

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en af en het laatste nieuws over het verdwijnen van de tolpoorten in Frankrijk.

Share

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Comments

 1. Ted van Daal Says: november 14, 2018 at 2:57 pm

  Bij de ANWB is ook een tolkastje te koop welke naast de 3 genoemde landen ook in Italië gebruikt kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *