Toiletgebouwen op campings mogen eerder open

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een opluchting voor kampeerders en campingeigenaren. De douches en toiletten in toiletgebouwen in Nederland mogen eerder open dan gepland. Dat blijkt uit navraag van de NOS bij het kabinet. Dat betekent dat veel campings en kampeerterreinen twee weken eerder weer op gewone wijze gasten mogen ontvangen.

 

Openstelling grenzen is de aanleiding

Oorspronkelijk zouden de toiletgebouwen op campings par op 1 juli worden geopend. De kritiek op deze maatregel nam de afgelopen maand toe nadat toiletten bij tankstations, in de horeca en bij dagrecreatie organisaties open gingen en we per 15 juni ook naar andere landen mogen reizen.

 

Volgens de NOS is de openstelling van de grenzen vanaf 15 juni voor buitenlandse toeristen de aanleiding voor de maatregel. Volgens het kabinet valt het openstellen van de toiletgebouwen daar dan logisch mee samen. Wel moet het voorgenomen besluit nog worden goedgekeurd door het Outbreak Management Team.

 

Veiligheidsregio’s lopen op de maatregel vooruit

Vooruitlopend op deze maatregel kozen verschillende veiligheidsregio’s er afgelopen weekend al voor om organisaties met dagrecreatie, waaronder campings met dagrecreatie, toe te staan de toiletten te openen van 8:00 ’s ochtends tot 20:00 ’s avonds.

 

Zelfvoorzienend kamperen en privé sanitair een trend?

Door de virus maatregelen van de afgelopen maanden werden kampeerders gedwongen anders te kamperen. Zelfvoorzienend kamperen met Porta Potti en campingdouche bleek voor velen een prima oplossing. Campings met privé sanitair hadden het druk en veel campings stampten in no time nieuwe mogelijkheden voor privë sanitair uit de grond. Dit gaan we in de kampeertrends voor 2021 waarschijnlijk terugzien.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending