Best gelezen kampeertips van 2018

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kampeertips, in 2018 heb ik er weer heel wat met jullie gedeeld. Van camping tips voor een mooie natuurcamping tot een slaapmatten test. Zo aan het einde van het jaar is het tijd om terug te kijken. Wat zijn de tips over kamperen geweest die jullie het meest gelezen hebben? Ik heb de 9 meest gelezen kampeertips op een rij gezet. 

Tip 8. Een natuurcamping in België? Het verhaal van Ben en Annelies die er één openden

beau reve7 e1517433148337

Ja een natuurcamping in België! In Nederland zijn we qua natuurcampings verwend met natuurkampeerterreinen en de ene na de andere charme camping. In België zijn de natuurcampings echt dun gezaaid. Maar in de Ardennen heb ik er nu één gevonden met ruime plaatsen, geen stacaravans, autovrij, je mag er een kampvuur stoken én met eekhoorntjes en bevers in overvloed. Ben en Annelies namen in 2014 een verwaarloosde camping nabij La Roche en Ardennes over en maakten van Beau Reve een echte natuurcamping van.

Tip 7. Winterkamperen: Deze 190 campings zijn het hele jaar open

winter kamperen foto Mitch Borrie CC BY
Winterkamperen in Nederland? Inderdaad, steeds meer campings blijven ook in de winter open en steeds meer kampeerders willen ook in alle rust kamperen in de winter! De vraag is vaak waar kun je winterkamperen in Nederland? Maar van de bijna 3000 campings in Nederland zijn er nog geen 10% het hele jaar open. Wil jij ook lekker in de gure stille natuur kamperen deze winter? Haal dan je lekkere warme Noorse herentrui of Scandinavische trui voor dames uit de kast en kies een van  deze 190 winter campings kan het wel!

Tip 6. Welk campingkoffiezetapparaat? 10 x koffie zetten op de camping getest

cafetiere camping

Foto: madame.furie

Koffie is voor veel mensen een eerste levensbehoefte. Maar hoe zet je nu lekkere koffie op de camping met of zonder stroom? Je kunt een camping koffiezetapparaat gebruiken of een cafetiere maar er zijn nog veel meer koffiezet manieren te verzinnen. Ik zet de 10 handigste en lekkerste manieren om koffie te zetten op de camping voor je op een rij.

Lees ook:  Kamperen met baby. Wel of niet doen? + tips

Tip 5. Paalkamperen: Wat is het en waar kan het? 

goedkope camping
Paalkamperen? Ja inderdaad kamperen niet op maar rondom een paal in de natuur. Verspreid over Nederland zijn een kleine 50 paalkampeerplaatsen. Een camping waar je gratis mag overnachten in of aan de rand van een natuurgebied. Paalkamperen is niet heel bekend in Nederland maar is eigenlijk de enige manier van ‘wildkamperen’ die legaal is in Nederland. Maar waar vind je deze paalkampeer locaties én wat moet je ongeveer van paalkamperen verwachten?

Tip 4. Review Quechua Fresh &  Black extra donkere en koele pop up tent

quechua fresh en black pop up

De pop up tent van Quechua, wie kent hem niet? De Decathlon tent is opgevouwen helemaal plat en staan binnen 2 minuten. De nieuwe lijn van de Quechua tenten heet Fresh & Black. het idee is dat een polyester bijzettent vaak erg warm wordt en erg veel daglicht doorlaat waardoor slapen lastiger is. Vooral als je hem als festivaltent of kindertent gebruikt zijn dat belangrijke aspecten. Tijd voor een review om te kijken of de Quechua Fresh & Black ook echt zo donker en fris is als wordt beweerd.

Tip 3. Yes We zijn er bijna komt terug op TV

we zijn er bijna max 1

Zoals jullie weten ben ik een grote fan van het slow-TV programma van Max ‘We zijn er bijna!” Ik kan mijn geluk dan ook niet op! Vorig jaar hoorden we nog dat de ANWB de zogenoemde campingstekker er uitgetrokken had en het programma zou stoppen. Gelukkig is er nu goed nieuws want “We zijn er bijna!” komt terug, of eigenlijk is al terug!

Tip 2. Maximum snelheid op Franse autoweg omlaag

snelheid frankrijk caravan

De maximum snelheid, het aantal milieuzones er verandert het één en ander op de autowegen in Frankrijk in 2018. Per 1 juli aanstaande, net voordat de meeste vakantiegangers vertrekken, verlagen ze ze maximum snelheid op de Franse autowegen.

Tip 1. Slaapmatten test: Welke slaapmat slaapt het lekkerste op de camping? 

test slaapmatten facebook

Tijd voor een slaapmatten test. De slaapmat van 10 centimeter dik, in een box model heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Geen wonder, want ze slapen comfortabel, isoleren goed en maken dat je uitgerust wakker wordt op de camping. Er zijn er inmiddels velen op de markt en ik testte er 7 van bekende merken en huismerken. Benieuwd welke slaapmat als beste uit de test kwam?

1 april grap. Gasflessen verboden op Europese campings vanaf 2019

gasflessenverboden

Na de huizen in Nederland moeten ook Europese kampeerders afscheid nemen van het gas. Zolang ik kampeer horen de blauwe, groene en grijze gasflessen op campings thuis. Zio begon de 1 april grap van 2018. Het werd meteen de best gelezen blog van 2018. Gelukkig is er natuurlijk niets van waar en kun je gewoon in 2019 je gasflessen meenemen naar de camping. 

Lees ook:  17 handige websites voor microcampings in Europa

In 2019 kampeer ik verder jij ook?

In 2019 blijf ik natuurlijk kamperen en ook bloggen op kampeermeneer.nl ook volgend jaar zullen er dus nog veel tips volgen.Als jij ook volgend jaar weer gaat kamperen  dan wens ik je alvast een top kampeerseizoen toe. 

Heb jij een leuke kampeertip die je met andere kampeerders wilt delen of wil je juist dat ik iets voor je uitzoek of ga testen?  Laat dan hieronder een reactie achter.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending