Is een Tipi Glamping? Renske zocht het uit

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Glamping, Renske houdt er wel van. Eerder ging ze voor Kampeermeneer al glampen in een Yurt . Deze keer slaapt ze een paar nachten in een tipi! Renske houdt nogal van bijzondere overnachtingen en komt op menig glamping. Dus vroeg ik haar hoe is dat? Slapen in een tipi?

limburg glamping

Pocahontas op een echte Ranche

Ik voelde me heel even Pocahontas tijdens mijn verblijf op de Spirit Ranche. Samen met een vriendin overnachtte ik hier drie nachten in een tipi. De tipi is een stuk ruimer dan gedacht en voorzien van een kacheltje. De tipi staat op een weiland achter het huis van de eigenaar dat een stuk verderop staat. Naast de tipi staan twee ezeltjes in de wei en kijk je uit op een uitgestrekt graslandschap.

Wanneer we aankomen is het donker en regent het. Esther, de eigenaresse van de tipi, ontvangt ons vriendelijk en wijst ons de weg. De tipi is verlicht met kaarsen en het is aangenaam warm door het kleine straalkacheltje. We kruipen onder de wol en luisteren naar het geluid van de krekels, kikkers en de vogeltjes.

Roermond is dat leuk? Uhhh JA!

Wanneer we wakker worden is het droog. Ontbijten en op naar Roermond! Wat een leuke stad is dat. Absoluut een aanrader om eens heen te gaan. Gezellig straatjes en leuke tentjes om te eten. Loop eens langs bij Tutto Puro en zoek een plekje in de serre achterin of gezellig aan de straatkant. Ze schenken er heerlijke wijn en hebben een ruime keuze aan lekkere hapjes.

Worstjes roosteren boven het kampvuur

Eenmaal terug bij de tipi steken we het kampvuur aan. We roosteren worstjes met brood en wachten tot het goed donker is om naar de vallende sterren te kijken. Deze avond is het namelijk dè avond om vallende sterren te zien. De meteorenzwerm Perseïden bereikt zijn maximum. We leggen de ligbedden plat en kijken tot we er beiden één zien. Heel bijzonder om eens mee te maken!

glamping limburg

Én is overnachten in een tipi glamping?

De volgende ochtend is het lekker weer en gaan we het bos in. We maken een flinke wandeling en relaxen de rest van de dag bij de tipi. Tijdens het ‘glamperen’ ben je van alle gemakken voorzien. In de tipi zelf staat een tweepersoonsbed, twee stoeltjes en een kacheltje. Ongeveer 50 meter verderop is onze badkamer. Voorzien van een douche, wastafel en toilet. Het ziet er allemaal heel netjes en schoon uit. Naast de badkamer is een keukentje waar we gebruik van mogen maken. In de keuken staat een koelkast met kleine vriezer, een kast met servies, een waterkoker en er is een wasbak waar we water kunnen pakken. Ideaal dus!

Lees ook:  Campingtip: Camping Hoeve Krekelberg Limburg

Goed om te weten:

  • Het is mogelijk om bij Esther een ontbijt te bestellen. Zelf hebben we hier geen gebruik van gemaakt.
  • Paper candele light bags maken de avond nóg gezelliger. Ze zijn niet vlambaar dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Doe er citronella kaarsjes in en je bent gelijk van de muggen af.
  • Het is op de Spirit Ranche mogelijk om met je paarden te kamperen. Er is een ruime wei waar de paarden kunnen grazen.

tipi limburg

Lijkt het je ook leuk om in deze tipi te overnachten? Dat kan op de Spirit Ranch. Neem ook een kijkje op Renske haar blog en instagram voor nog meer reisinspiratie in een oranje kever.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending