Alle tijdschriften over kamperen. Welke moet je lezen?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Welk kampeertijdschrift is de beste? Een tijdschrift over kamperen is dat niet een beetje ouderwets? Kan zijn, maar als ik weer een stapeltje kampeer tijdschriften op de mat vind word ik altijd erg blij! Vooral in de herfst en winter vind ik het fijn om lekker in de kampeer magazines te duiken. Dan kan ik als ik niet ga winterkamperen toch een beetje kamperen in mijn warme luie stoel. Er zijn inmiddels meer kampeertijdschriften op de markt dan je denkt dus ik heb ze allemaal, maar eens goed bestudeerd.

KampeerKampioen (KCK)

kck tijdschrift kamperen

De KampeerKampioen, voorheen de Kampeer & Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB is misschien wel het bekendste tijdschrift over kamperen van Nederland.  Het ziet er met de glossy omslag en vele mooie foto’s goed uit. Is vaak behoorlijk dik met zijn 100 pagina’s en probeert zowel aandacht aan camper, caravan én tent kampeerders te besteden, maar de eerste twee groepen komen wel het meest aan bod in het tijdschrift. Er staan vaak goede testen in dit kampeer magazine én tips voor campings of regio’s.

De Kampeer & Caravan kampioen komt 11 keer per jaar uit en een abonnement kost normaal €69,95 voor ANWB-leden en €82,50 voor niet-leden.

ACSI FreeLife

acsi productshot freelife editie2 2021

Het kampeertijdschrift ACSI FreeLife is een kampeermagazine van de campinggidsen uitgever ACSI. Het glossy tijdschrift richt zicht net als de KCK vooral op campers en caravans hoewel in de ACSI Freelife iets meer aandacht voor tent kampeerders lijkt te zijn in bijvoorbeeld reviews van kampeerartikelen. Wat mij vooral erg aanspreekt in dit tijdschrift over kamperen zijn de technische tests en vele handige tips die gegeven worden.

ACSI Freelife verschijnt 8 keer per jaar. Een abonnement kost € 36,95 voor niet leden en (€ 34,50 voor ACSI Club ID-leden. Een proefabonnement voor 4 nummers kost: €19,95. Voor ACSI leden liggen de tarieven lager. Ook kun je via de webshop oude nummers individueel bestellen.

Caravannen!

caravannen kampeermagazineVoor echte caravankampeerders is er het caravan tijdschrift Caravannen!. Alleen van de naam krijg je al zin om er op uit te trekken. Het glossy tijdschrift heeft naast tips voor campings en regio’s vooral veel informatie over de nieuwste noviteiten en gadgets op caravangebied. Erg leuk tijdschrift als je houd van kamperen met een eigentijdse caravan.

Het caravan tijdschrift Caravannen komt 4 keer per jaar uit. Een abonnement inclusief ‘minicampingcard gids’ kost normaal €34,90. Een proefabonnement van 4 nummers kost €14,95

Lees ook:  Boekreview: Wildkamperen: inspiratie voor kamperen 2.0

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Campinglife Magazine

campinglife kampeer magazineDit tijdschrift over kamperen is gelieerd aan het wel bekende RTL TV-programma campinglife. Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik door de reclame die er wel heel dik bovenop ligt geen fan van dit programma en om dezelfde reden ook niet van het magazine. Gezegd moet worden dat het glossy kampeertijdschrift er wel mooi en eigentijds uitziet, maar de inhoud is mij te oppervlakkig en commercieel.

Het kampeertijdschrift Campinglife Magazine komt 5 keer per jaar uit. Een abonnement kost normaal €22,50,- per jaar. 

Camper tijdschriften

Voor camperaars is er nog een heel aanbod aan kampeer tijdschriften dat zich speciaal richt op de camper kampeerder. Door de opkomst van de camper zijn deze tijdschriften ook als paddenstoelen uit de grond omhoog geschoten.  Omdat ik geen camper kampeerder ben slechts een opsomming:

Kampeerauto is het kampeer tijdschrift voor camper bezitters van de Kampeerauto Club NKC. Het blad komt 9 keer per jaar uit en is gratis voor leden. Een lidmaatschap kost €68,- per jaar

Camperkriebels is het camper tijdschrift voor leden van Camper Club Nederland. Het kampeertijdschrift Camperkriebels komt 8 keer per jaar uit.  Leden ontvangen het blad gratis. Een lidmaatschap kost €40,- per jaar

Buitenlandse kampeer tijdschriften

Wat van ver komt is lekker maar soms ook gewoon erg goed. Er zijn daarom een paar buitenlandse kampeer tijdschriften die ik wel ook nog even wil bespreken. Deze tijdschriften kun je ook gewoon in Nederland ontvangen hoewel dat voor een aantal wel kostbaar is.

Bushcraft & Survival Skills

bushcraft tijdschriftHet Engelse kampeer tijdschrift Bushcraft & Survival Skills Magazine is voor echte basic kampeerders en bushcrafters een echte aanrader. Een dergelijk Nederlands tijdschrift is er nog niet. Dit bushcraft tijdschrift staat boordevol survivaltips, bushcraft ervaringen en materiaaltips. Dit kampeer tijdschrift is een aanrader voor iedere bushcrafter.

Goedkoop is het helaas niet. Een jaarabonnement voor 6 nummers per jaar inclusief bezorging in Nederland kost €94,95.

Kampeerwereld

tijdschrift kampeerwereldEen Belgisch kampeerblad in het Nederlands met een grote focus op campers en caravans hoewel er af en toe ook tenten en vouwwagens voorbij komen. Mooi vormgegeven in glossy en kleur en met iets meer informatie en minder foto’s dan we van de Nederlandse bladen gewend zijn.  Onderwerpen zijn veel technische informatie, praktijktesten, testen van kampeerartikelen en camperplaatsen en campings.

Lees ook:  Charme campings van de ANWB, mijn favorieten

Het camper tijdschrift Kampeerwereld komt 4 keer per jaar uit. Een abonnement kost zowel in Nederland als in België €15,-.

Camping, Cars und Caravans

CCC duits kampeer tijdschriftEen erg goed Duits kampeer tijdschrift voor met name weer caravan en camper kampeerders is. Camping, Cars und Caravans. Het magazine staat vol met veel praktische en technische informatie opgeschreven met een Duitse degelijkheid. Wie op zoek is naar grondige testen en veel details kan met Camping, Cars und Caravans zijn hart ophalen. Dit kampeer magazine is ook gewoon in Nederland als abonnement te ontvangen.

Het kampeerblad Camping, Cars und Caravans verschijnt 12 keer per jaar. Een abonnement inclusief verzending naar Nederland kost €43,-.

Genoeg kampeertijdschriften om te lezen dus. Welk tijdschrift over kamperen het beste bij je past, is grotendeels afhankelijk jouw manier van kamperen. Mijn favoriete  kampeertijdschrift blijft toch Oppad. Ookal kampeer ik lang niet altijd zo avontuurlijk ik leer er het meeste van. Wat is jouw favoriete kampeermagazine?

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

4 reacties

  • Kampeerwereld
    Hallo, ik dacht probeer eens iets anders, maar helaas Kampeerwereld bestaat niet meer in papieren vorm.

    De tijd staat niet stil en de digitale transformatie is niet meer weg te denken. Na 18 jaar, werd aanvang 2023, besloten om de papieren versie van het magazine Kampeerwereld stop te zetten. Vanuit onze expertise die we gedurende bijna twee decennia hebben opgebouwd, zetten we nu de berichtgeving online verder. Welkom op onze site.

    Nu zal ik toch ook het Kampeermeneer Magazine proberen. 😉

Laat jouw reactie achter