Thuis en weer terug uit Valbonnais, Frankrijk - Kampeermeneer.nl

Thuis en weer terug uit Valbonnais, Frankrijk

Thuis en weer terug uit Valbonnais, Frankrijk
Thuis en weer terug uit Valbonnais, Frankrijk
Waardeer dit blog

In deze eerste editie van Thuis en weer terug van de camping. Volgen we Leon, Esther, Jelmer en Dapper.  Ze gingen dit jaar zoals altijd naar Frankrijk maar ruilden voor het eerst hun De Waard tent in voor een Holtkamper vouwwagen. Lees wat hun verwachtingen waren en of deze zijn uitgekomen.

Wie: Leon (52), Esther (50), Jelmer (17) en de hond Dapper (4)
Waar: Valbonnais, Frankrijk
Kamperen sinds: ze elkaar hebben leren kennen
Hoe lang: 21 dagen
Kampeermiddel: Voor het eerst met onze Holtkamper Cocoon
Budget: Geen

Bijna op de camping

Waar ga je naartoe?
Zoals gewoonlijk gaan we weer naar Frankrijk. We zijn rasechte francofielen. Het eerste gedeelte van de vakantie gaan we altijd wandelen in de Alpen. Dit jaar hebben we een camping gevonden in Valbonnais, aan de rand van het kleine meer. Dit ligt aan de grens van de Ecrin, een prachtig natuurgebied. De tweede helft van de vakantie gaan we naar de Drome/ Haute Provence.

Waarom hebben jullie voor deze camping en/of dit land/deze streek gekozen?
We kiezen elk jaar voor de Alpen omdat we gek zijn op de prachtige bergen en genieten van de wandelingen die je er kunt maken. De tweede camping wordt al jaren gekozen door onze kinderen. Zij gaan met vrolijke tegenzin mee de bergen in,  omdat ze weten dat de tweede helft van de vakantie helemaal voldoet aan hun keuze.

Hoelang kamperen jullie al?
Leon en ik kamperen al vanaf onze eerste vakantie samen. We hebben een paar uitstapjes gemaakt, we gingen toen wat verder weg en we hebben twee keer een gite gehuurd. Toch komt de teller al op zo’n 26 kampeervakanties.

Hoe lang gaan jullie weg?
We proberen altijd drie weken te gaan, soms hebben we geluk en lukt het ons om er een paar dagen extra aan vast te plakken. We kiezen er bewust voor om altijd op donderdag te vertrekken, dat scheelt enorm in de drukte op de weg.

Met wat voor kampeermiddel gaan jullie kamperen?
We hebben we altijd met de tent gekampeerd ( de Waard), maar dit jaar gaan we voor het eerst met een vouwwagen, een Holtkamper Cocoon. Nadat ik een paar jaar geleden mijn rug heb gebroken, ben ik  toch op zoek naar meer slaapcomfort om een fijne vakantie te kunnen hebben. Bij het slapen op de grond in de tent, strompelde ik iedere morgen gebroken, kreunend en steunend naar de douche, hopend dat die heet genoeg was om me weer soepel te maken. Vandaar de welbewuste overstap naar de vouwwagen.

Wat is het budget voor jullie kampeervakantie én gaat dat lukken?We hebben eerlijk gezegd geen budget. We gaan niet naar hele dure campings volgens mij.  We zijn in totaal aan stageld voor 22 dagen nog geen 750,00 kwijt.

Wat neem je absoluut mee en waarom?
Dit jaar neem ik voor het eerst een luxe keuken mee! En ik ben van plan er heel erg van te gaan genieten. Nouja luxe, ik kook nog steeds op 2 kleine pitjes, een met gas en de andere een coleman op benzine, maar de keuken hebben we zelf gebouwd en hij is zo leuk geworden! En sinds een paar jaar nemen we ook onze Cobb mee… ideaal!

Wat hebben jullie aan voorbereiding gedaan?
De meeste voorbereiding is altijd het uitzoeken van de camping. Sinds we een keer bijna een camping boekten naast een vuilnisbelt, kijken we altijd even met Google maps hoe de camping ligt. Dit jaar hebben we de meeste tijd gestoken in onze nieuwe keuken. Hier hebben we met veel plezier avondenlang in de werkplaats aan gewerkt!

Hoe wordt het weer?
In de Alpen worden koele nachten en warme dagen voorspeld, maar de temperatuur maakt ons daar niet uit, als het maar droog is!

Wat gaan jullie doen en waarom?
Op onze eerste camping, gaan we om de dag een flinke tocht lopen. Op de tweede camping gaan we met vrienden en veel pubers in ieder geval een Vide-grenier, een rommelmarkt, bezoeken.  En heel veel luieren,  lezen en lekker eten. Genieten dus!

Waar kijk je naar uit en waarom?
Leon en ik kijken het meeste uit naar de Alpen, maar zoals jullie wel begrijpen, kijkt Jelmer uit naar de tweede camping, dat is de plek waar hij zijn vrienden ontmoet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weer terug van de camping

Hoe was het?
We hebben natuurlijk weer een heerlijke vakantie gehad! Even weg van de sleur en verplichtingen thuis, dat is vakantie. En waar we dan zitten is eigenlijk bijzaak. Zonnestralen op je neus als je van je ontbijt zit te genieten, dat is wel mijn favoriete begin van de dag!

We hebben onze eerste helft van de vakantie in Valbonnais gevierd. We stonden op een prachtige camping aan de rand van de Ecrin. Een grote ruime camping, natuurlijk opgezet met beekjes, liggend aan de rand van een klein meertje.

Voor de tweede helft van onze vakantie zijn we naar het zuiden gereisd. Op ons piepkleine geheime (sorry!) campingparadijsje komen we dan bij van flinke wandeltochten in de Alpen.

Onze jongste zoon ontmoet daar al jaren vrienden. En als de puber happy is, zijn pa en ma het ook!

Zijn jullie nog van de bestemming afgeweken?
Nee, we zijn niet van de bestemming afgeweken. Het was te mooi om te verkassen!

Hoe lang zijn jullie uiteindelijk weggeweest?
We zijn heel luxe 23 dagen weg geweest. We zijn een dag langer gebleven dan gepland omdat we gewoon niet naar huis wilden!

Hoe was het weer?
In de Alpen was het weer zoals we in de zuidelijke Alpen gewend zijn.  Koele,  soms frisse nachten en warme dagen. De ochtenden begonnen fris, maar zodra de zon er was, werd het warmer.

Natuurlijk hebben we ook een prachtige heftige onweersbui gehad! Woeste zwarte luchten rolden langzaam over de bergen richting onze camping. De vorige dag waren ze het andere dal in gegleden maar nu mochten wij genieten! Wat een oerkrachten komen er dan los! In de verte ver voorbij het meer zagen we de regen aankomen. De eerste windvlagen lieten de luifel klapperen en de eerste klappen rolden over de bergen. De flitsen volgden elkaar onafgebroken. De volgende dag bleek wel hoe heftig deze onweersbui was geweest. Toen ik onze hond uit ging laten, zag ik dat op 300 m van onze tent de bliksem in een boom was geslagen.

Onze vouwwagen, waar we dit jaar voor het eerst mee kampeerden, heeft de test overleefd. De volgende dag trokken we verder, dus waren we wel blij dat we niet meer met onze De Waard tent kampeerden. Een natte De Waard tent is loodzwaar!

Wat was het hoogtepunt?
Een hoogtepunt? Oei, voor ons is de vakantie een aaneenschakeling van feest. Oke, als ik een ding moet noemen: dat ik vloekend en tierend ( in mezelf natuurlijk) de laatste honderd meter( klimmend) van de bergtocht aflegde was geen hoogtepunt.  De aankomst bij het prachtige bergmeer natuurlijk weer wel!

Wat ik ook echt geweldig vond was het dorpsfeest in de Provence. In een klein dorpje is een groep bewoners al jaren bezig  het historische oude dorp te renoveren. Iedere zomer vieren ze dat door in de oude dorpsoven brood te bakken en dit ’s avond tijdens het feest te serveren. Wij komen met een kleine groep vrienden al jaren in dit dorp en hebben dit jaar meegegeten.
Dit was zo geweldig, daar kan ik nog wel veel meer over vertellen!

Hoe ging het met het budget?
Wij hebben geen budget. Dat betekent niet dat we geld te veel hebben, maar op vakantie doen we gewoon wat we willen. Natuurlijk scheelt het dat we geen dure mega campings kiezen, ik een enorme fan van koken ben en we het liefst de natuur in gaan.

Onze grootste uitgave dit jaar was de aanschaf van de Holtkamper Cocoon, wel een tweedehands! Omdat ik een paar jaar geleden mijn rug heb gebroken, was kamperen met een tent en dus slapen op de grond niet zo’n succes meer.

Wat was een tegenvaller?
De enige tegenvaller was dat de vakantie zo snel voorbij was! Ieder jaar hoop ik dat het dit jaar langzamer zal gaan. De eerste week lijkt dat te lukken, maar dan in die tweede week gebeurt er voor ons gevoel iets geks: dan vliegt opeens de tijd, komen we tijd te kort en ineens zit je alweer op je laatste avond van de laatste zonsondergang te genieten. 

Wat is jullie vakantietip?
De camping in Valbonnais is een aanrader. Voor ouders met pubers maar ook voor ouders met jonge kinderen. ‘s Avond organiseert de jeugd zelf leuke voetbalwedstrijden, soms met teams van gemengde nationaliteiten maar soms ook de Fransen tegen de rest! De kleinere kinderen bouwen dammen in de beekjes die over de camping stromen. In de omgeving zijn prachtige wandelingen te maken, zware en minder zware.

In La Morte, een klein bergdorpje kun je een waanzinnige mooie wandeling maken naar Lac Fourchou. Eet dan zeker Tarte Myrtilles in de gite, aan het begin van de wandeling. En vraag dan aan de eigenaar, die de taart zelf bakt, of je zijn keuken mag zien. Je waant je terug in de tijd. Als je dan ook even de tijd neemt om met hem een praatje te maken heb je er een fantastische herinnering bij!

En een tip voor iedereen die gek is op Vide greniers (rommelmarkten) en de pubers daar niet zo makkelijk mee naar toe krijgt. Wij gaan met nog 2 gezinnen en hun kinderen naar een leuk Frans marktje. De pubers krijgen ieder 2,00 en een opdracht. Koop iets geks. Dit jaar hadden ze zelfs een thema: liefde. Wat dit jaar o.a. door hen gekocht werd:

  • Een oud bakelieten lichtknopje ( knipperlicht relatie in de liefde)
  • Een koperen kogel ( je liefde schiet recht door mijn hart)
  • Koelkastmagneetjes van fruit en aubergine ( fruit de passoin)

De winnaar kreeg een “Coupe… Toutes les Goutes” , een bord vol bolletjes ijs met alle smaken die er op de camping te krijgen zijn. Dit jaar 26 bolletjes! Natuurlijk krijgt de winnaar er 6 lepels bij!

Meedoen met Bijna op…. en weer thuis van de camping?

Of je lang of kort gaat ver weg of dicht bij dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. Het gaat om jouw verhaal.  Ga je deze zomer ook op camping of glampingvakantie en lijkt het je leuk om jouw verwachtingen en uiteindelijke ervaringen  te delen met de Kampeermeneer lezers?  Vul dan onderstaand formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Voornaam:(verplicht)

E-mail (verplicht)

Waar ga je kamperen?

Met wie ga je kamperen?

Wanneer vertrek je?

Hoe lang gaan jullie weg?

Wat voor vakantie gaan jullie vieren?

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en mooie campings.

Share

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *