Deze kaart geeft 30% korting op campings in Engeland

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een kortingskaart voor campings in Engeland, Wales en Schotland. Eerder deed ik al een uitgebreide review van campingkortingskaarten, maar op de Vakantiebeurs maakte ik kennis met de dames van de The Camping and Caravanning Club die ook een speciale kortingskaart hebben voor campings in Groot-Brittannië. Die kende ik nog niet. Als je echter  deze zomer een paar weken naar Groot-Brittannië gaat, dan kan deze kaart een goede keuze zijn en veel voordeel opleveren. Ik ben er eens ingedoken wat deze campingkortingskaart kan opleveren.

Korting op campings in Engeland, Schotland en Wales

Uit mijn test van camping kortingskaarten bleek al dat in sommige landen weinig campings met korting te vinden zijn. De ANWB-Kampeerkaart en CCI-kaart hebben beide wel een aantal campings in Groot-Brittannië, maar het voordeel in het hoogseizoen is beperkt.

Het Temporary Overseas Membership, zoals de kortingskaart van The Camping and Caravanning Club heet, geeft juist ook in het hoogseizoen behoorlijke kortingen op ongeveer 120 campings. Dat maakt deze kortingskaart dus interessant voor kamperen in Engeland.

natuurcampings engeland

Wat is The Camping and Caravanning Club?

The Camping and Caravanning Club is eigenlijk de Engelse variant van de Nederlandse NCC. Een non-profitclub die al sinds 1901 kamperen met tent – en inmiddels ook met caravan en camper – promoot. Ze zijn in Groot-Brittannië echter een stuk groter en professioneler geworden dan in Nederland. Daar hebben ze inmiddels ruim 120 eigen websites en dan nog meer dan 1000 campings die door hen gecertificeerd worden. De korting geldt echter alleen voor de 120 eigen campings.

Tijdelijk lidmaatschap Camping and Caravanning Club

Voor kampeerders van buiten Groot-Brittannië is er een speciaal tijdelijk lidmaatschap. Dit heet het Temporary Overseas Membership. Dit is een kaart en een boekje op A5-formaat met daarin een overzicht van de campings waar de korting geldig is.

1 jaar lang tot 30% korting

Maar hoeveel korting krijg je dan? Eigenlijk is het heel simpel. Er zijn twee soorten campings, zogenaamde ‘Club’-campings en ‘Camping in the Forest’-campings. Op de ‘Club’-campings krijg je gedurende een jaar lang 30% korting op een campingplaats. Op de ‘Forest’-campings krijg je met de kortingskaart 15% korting op een campingplaats.

Lees ook:  Een camper huren om te kijken of het bevalt, kan de caravan de deur uit?

De korting is geldig voor een campingplaats inclusief caravan, grote familietent, vouwwagen of camper met maximaal 1 klein bijzettentje. Elektriciteit en andere extra’s vallen buiten het kortingspercentage. 

kortingskaart campings schotland

Extra kortingen voor gezinnen, 60+ en …

Op ‘Club’-campings zijn kinderen tot 6 jaar gratis en op ‘Forest’-campings geldt dat voor kinderen tot 5 jaar. Voor de ‘Club’-campings zijn er gedurende de zomermaanden naast de 30% korting ook nog extra aanbiedingen beschikbaar. Deze verschillen per camping, maar betekenen vaak nog meer korting als je in het voor- of middenseizoen kampeert, geen kampeerplek met harde ondergrond nodig hebt of tot de 60-plussers behoort.

Rekenvoorbeeld

De kosten van de kaart inclusief verzendkosten zijn £45. Hieronder een voorbeeld van welke korting je daarmee kunt krijgen. Bij de berekening is uitgegaan van een standaard caravan op een plek met gras en elektriciteit, twee volwassenen, één kind onder de 6 en één kind boven de 6. Voor een week in het hoogseizoen kost zo’n plek op de ‘Club’-camping in Dartmouth voor zeven nachten Member: £260.05 met korting en £324.10 zonder korting. Een besparing van £64.05, waarmee de kaart zich binnen een halve week terug heeft verdiend.

korting ferry engeland

Ook korting ferry overtocht met én zonder aanhanger

Naast de korting op de campings geeft The Camping and Caravanning-kortingskaart ook extra korting op de overtocht met de veerboot naar Groot-Brittannië. Dit geldt eigenlijk voor bijna alle overtochten vanuit Nederland, België en Frankrijk. De kortingen zijn 10% op de meeste overtochten voor personen en auto’s en gratis of 50% op de overtocht voor een caravan of aanhanger, afhankelijk van op welke dagen je vertrekt.

camping caravanning club groot brittannie

Club camping

camping kortingskaart engeland

Camping in the Forest

Op wat voor soort campings krijg je korting?

The Camping and Caravanning Club-campings zijn over het algemeen geen grote campings. Ze hebben tussen de 40 en 240 plaatsen en op The Camping and Caravanning Club-website kun je precies zien welke faciliteiten er zijn. Verwacht geen zwembaden en uitgebreide animatieteams, maar wel rust, ruimte, een kleine speeltuin en prima sanitair. Van dit soort campings zijn er ruim 100.

Van de ‘Camping in the Forest’-campings zijn er 26 verspreid over het land, waarvan de meeste in Zuidwest- en Oost-Engeland liggen. Deze campings liggen in een natuurlijke omgeving en zijn erg basic. Ze hebben weinig faciliteiten, soms is er zelfs alleen een poepdoos.  

temporary overseas membership

Campings van Zuid-Engeland tot Schotland

De 120 campings liggen verspreid door heel Groot-Brittannië, dus van Devon en Cronwall in het zuidwesten tot aan Schotland in het noorden. In Noord-Ierland ligt maar één camping. Je kunt dus prima rondtrekken van de ene Camping and Caravanning Club-camping naar de andere. Er ligt er eigenlijk altijd een volgende binnen anderhalf uur rijden.

Lees ook:  Je camper verhuren met Goboony, Mirte en Mart doen het voor Wakibi

Boeken van een camping gaat op vertrouwen

Het boeken van een camping is nog wel een dingetje en dat is eigenlijk het enige wat een beetje jammer is aan deze kortingskaart. Je kunt een groot deel van de campings gewoon online of telefonisch reserveren. Als je online boekt, dan krijg je ook te zien hoeveel korting je krijgt, maar op de factuur staat de prijs zonder korting. Hier doe je dan een aanbetaling op en de korting wordt verrekend bij betaling van het restant ter plaatse op vertoning van je kortingspas.

Waar is het tijdelijke lidmaatschap te koop?

De kortingspas kost inclusief verzending en campinggids £45,- en is te koop op de deelnemende campings of te bestellen, telefonisch of via de website van VisitBritain

Is het Temporary Overseas Membership qua korting de moeite waard?

Met het tijdelijke lidmaatschap van The Camping and Caravanning Club  kun je behoorlijk besparen op je vakantie in Groot-Brittannië. Hij is niet geldig op alle campings maar met ruim 120 campings is er altijd één dichtbij. De kortingen van 15 en 30 procent kunnen behoorlijk oplopen als je bijvoorbeeld drie weken door Engeland, Wales en Schotland gaat rondtrekken, ook omdat je korting krijgt op de overtocht en tijdens het hoogseizoen. De investering van £45 heb je eigenlijk dus al binnen een nacht of drie en de overtocht terugverdiend.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met The Camping and Caravanning Club. Zoals je van ons gewend bent, zijn de meningen en ervaringen van onszelf. 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

6 reacties

 • Duur verlengt van de CCC pas
  Hi Tjerk,
  Ben naar de CCC kaart aan het kijken; volgens mij is deze echter nu per jaar geldig(ipv 3 maanden).
  Dus nog aantrekkelijker:)

 • Onaantrekkelijk
  Helaas, waarschijnlijk nasleep corona, weinig zinvol deze kaart. Spontaan boeken bijna niet mogelijk omdat de ‘mooi’ gelegen campings door de Engelsen al tijden van tevoren zijn volgeboekt!
  Dus als je rondreist en niet tijden van tevoren hebt gereserveerd…. niet doen!

 • Op fiets en toch vreselijk veel geld per overnachting.
  ik reis per fiets en tentje. In Engeland moet ik (als ik toegelaten wordt) tussen 22 en 32 euro betalen. ik kom aan om 17.00 uur . Eet.,slaap en ben
  ‘s morgens om 08.00 uur weer weg. ik verslaap dus 1.50 per uur . absurd. Hoe kan ik goedkoper overnachten. Bernard

Laat jouw reactie achter