Leuke spellen voor 2 personen zijn soms lastig te vinden. Wanneer ik mijn tas pak voor de vakantie doe ik er altijd spelletjes in. Het maakt eigenlijk niet uit of het een weekendje weg is of een paar weken. Niets is gezelliger dan samen een spelletje doen. Nadeel is dat veel bordspellen en gezelschapsspellen vaak niet voor 2 spelers geschikt zijn. Het goede nieuws is: “Leuke spelletjes voor 2 spelers bestaan wel!” Je moet het alleen even weten.

De favoriete spelletjes voor 2 spelers van Akke en Saskia

Bijna alle reisedities van bordspellen zijn goed met twee personen te doen. Favorieten zijn Triominos, Kolonisten en Rummikub. Daarnaast zijn de kaartspellen Skip Bo, Set en Uno ook erg leuk. Veel spellen zijn alleen niet heel geschikt om met z’n tweeën te spelen, daarom bekeken Saskia en Akke welke spellen wel leuk zijn met twee spelers.

Dit zijn echte spellen voor 2 personen

Veel spellen zijn geschikt voor 2 personen, maar niet altijd ook het leukst met 2 personen. Wanneer je kiest voor een echt spel voor 2 spelers dat dus speciaal gemaakt is voor 2 personen dan weet je zeker dat je goed zit. De onderstaande spellen zijn allemaal echte spelletjes voor 2 spelers!

HANDIGE KAMPEERTIPS KAMPEREN MET KINDEREN  De 8 leukste spelletjes voor 2 personenSchotten Totten – 8 jaar – 30 minuten

Akke: “Het kaartspel Schotten Totten is wel één van mijn lievelingsspellen. Misschien omdat ik het bijna altijd win of omdat we het kregen net nadat we naar Schotland waren geweest. Het is een compact spel voor 2 personen en je neemt het dan ook zo mee.’’ 

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

HANDIGE KAMPEERTIPS KAMPEREN MET KINDEREN  De 8 leukste spelletjes voor 2 personenPatchwork – 8 jaar – 30 minuten

Ondanks de losse onderdelen is Patchwork wel een heel leuk spel om mee te nemen op reis. Het doel van het spel is om je bord met zoveel mogelijk ‘lapjes’ te vullen. Het zit in een compacte doos, maar je hebt wel echt een tafel nodig om het te spelen. Het leuke van dit spelletje voor 2 personen is dat de beste puzzelaar niet direct de winnaar hoeft te zijn. Er is nu ook de mogelijkheid om dit spel alleen te doen. Handig als er even geen vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes in de buurt zijn!

HANDIGE KAMPEERTIPS KAMPEREN MET KINDEREN  De 8 leukste spelletjes voor 2 personenKolonisten van Catan kaartspel – 10 jaar – 60 minuten

Saskia’s grote favoriet, Kolonisten voor 2 spelers is verslavend. Er zijn zomers dat we dit spel dagelijks spelen. Het kaartspel van Kolonisten lijkt op het bordspel, je bouwt een koninkrijk met kaarten door grondstoffen te verzamelen. Ondertussen probeer je je tegenspeler zoveel mogelijk te dwarsbomen. Uitbreidingen maken het spel nog leuker. Je hebt wel echt een tafel nodig en je moet zorgen dat je uit de wind zit. Het is ons al vaak overkomen dat een windvlaag een heel rijk omver blies! Als je het spel voor het eerst speelt, is het best ingewikkeld. Wat minder geschikt om met kinderen te doen. Er is ook een versie die Catan Duel heet die korter duurt. zo’n 30 minuten. 

Spellen geschikt voor twee personen

Sommige spellen kunnen ook gespeeld kunnen worden met meer personen, maar lenen zich goed als spelletje voor 2 spelers. Af en toe is er alleen wel een kleine aanpassing nodig.

HANDIGE KAMPEERTIPS KAMPEREN MET KINDEREN  De 8 leukste spelletjes voor 2 personenPort Royal – 2-5 spelers – 20 minuten

Dit kaartspel past echt in elke koffer en het is erg gemakkelijk. Laat je vooral niet tegenhouden door alle verschillende kaarten, want je hoeft het maar één keer te spelen en dan weet je al wat de belangrijkste kaarten zijn. Het fijne van spelletjes van 999 games is dat er meestal een filmpje is met speluitleg. Je hebt wel wat geluk nodig om het spel te winnen, maar tactiek en interactie zijn ook belangrijk. Akke: “Ik kan dit spel moeilijk winnen, omdat ik vaak te veel risico neem”. Belangrijkste is natuurlijk dat je dit ook prima met 2 spelers kunt spelen. 

HANDIGE KAMPEERTIPS KAMPEREN MET KINDEREN  De 8 leukste spelletjes voor 2 personenMachi Koro – 2-4 spelers – 30 minuten

Machi Koro is onder de reisspelen een iets groter formaat, maar het kan prima in een kleinere doos gestopt worden. Het is een iets meer tactisch spel uit Japan. Als burgemeester moet je met behulp van dobbelstenen een stad bouwen waar je tevreden bewoners hebt en genoeg inkomsten hebt om te blijven groeien. Echt een leuk spel wat ook prima als reisspel mee te nemen is. Met z’n tweeën is het niet echt nodig om de kaarten met een zes erop te gebruiken. Dit zijn kaarten waarbij je iets krijgt van een ander of iets af moet pakken. Wanneer je het maar met z’n tweeën speelt heeft dit niet zoveel toegevoegde waarde. Verder is het ook als spel voor 2 personen gewoon goed te spelen en net zo leuk. 

HANDIGE KAMPEERTIPS KAMPEREN MET KINDEREN  De 8 leukste spelletjes voor 2 personenStap Op – 2-6 spelers – 20 minuten

Dit spel is al zo oud als …, ja als wat eigenlijk. Sinds een paar jaar is er een remake op de markt maar Saskia speelt al 40 jaar de ouderwetse versie. Het leuke van dit spel is dat zelfs kleine kinderen het snel onder de knie hebben en dat het dan voor ouders toch ook leuk is. Het was één van de eerste serieuze spelletjes die Saskia met haar dochter speelde, op de camping. Stap Op is een kaartspel waarbij het de bedoeling is dat je fietstochten aflegt. Je maakt voor jezelf reeksen van 8-km-kaarten, 10-km- kaarten en 5- en 6- km kaarten. Elke fietstocht moet beginnen met een Stap-Op-kaart. Ondertussen zit je je medespeler zoveel mogelijk dwars met tegenwind, een verplichte stop bij een jeugdherberg of een lekke band. Je moet steeds bedenken of je je beurt besteed aan het zelf fietsen of je tegenspeler tegenhouden. Wie het eerst 100 km heeft gefietst, is de winnaar. Je kunt het met tot 6 spelers spelen maar ook leuk als spelletje voor 2 personen. 

HANDIGE KAMPEERTIPS KAMPEREN MET KINDEREN  De 8 leukste spelletjes voor 2 personenDobble – 2-8 spelers – 10 minuten

Dobble is een set van ronde kaarten met heel veel verschillende symbolen op elke kaart. Je speelt er mini-spelletjes mee die allemaal draaien om reactiesnelheid. Wie ziet het snelst of er op een kaart een symbool staat wat je zelf ook op je kaart hebt staan bijvoorbeeld. Lastiger dan je denkt en pas op, vooral ’s avonds wil dit nog wel eens tot geluidsoverlast leiden! Knutsel zelf kaartjes met de verschillende spelletjes, trek er dan steeds eentje. Na 10 minispelletjes maak je de stand op en degene die de meeste spelletjes heeft gewonnen is de winnaar van het hele spel.

HANDIGE KAMPEERTIPS KAMPEREN MET KINDEREN  De 8 leukste spelletjes voor 2 personenKakkerlakkenpoker – 2-6 spelers – 20 minuten

Een hilarisch pokerspel waarbij het de bedoeling is elkaar zoveel mogelijk kaarten aan te smeren. Wie kan het beste liegen? Uit je eigen handkaarten kies je een kaart die je gedekt naar de ander doorgeeft. Je zegt wat er volgens jou op de kaart staat, een stinkwants, een kakkerlak, een vleermuis, een rat etc. Of royale, dat is dier met een kroon. De tegenspeler geeft aan of hij denkt dat wat je zegt waar is of niet waar. Daarna draai je de kaart om. Als hij het goed heeft geef je de kaart terug, anders leg je hem voor je neer. Heb je een royale kaart fout dan krijg je een strafkaart die je ook voor je neerlegt. Het spel is afgelopen als een van de spelers 5 dezelfde kaarten voor zich heeft liggen.  Dit is een spel voor 2 volwassenen en/of kinderen. Vooral kleine kinderen blijken verbazingwekkend goed te kunnen bluffen!

Bonustip!

Nog een laatste tip: neem kaartenstandaards mee, ideaal voor kinderen! Bij ons zitten ze standaard bij onze kampeerspullen

HANDIGE KAMPEERTIPS KAMPEREN MET KINDEREN  De 8 leukste spelletjes voor 2 personen

De leukste spelletjes voor 2 personen? Wij kunnen niet kiezen!

Er zijn echt heel veel spelletjes voor 2 spelers en als wij in de winkel staan, dan zien we door de bomen het bos niet meer. We zijn dus altijd blij met tips van medekampeerders. Vaak kopen we een spel nadat we het op de camping bij anderen gespeeld hebben. Daarna het spelletje kopen is dan meteen een leuke herinnering aan een fijne vakantie! Wat zijn jouw favoriete spellen voor 2 personen? Laat het ons weten in een reactie hieronder. 

 

Rating: 4.8/5. From 5 votes.
Please wait...

Over de schrijver

Saskia

Saskia

Saskia kampeert al haar hele leven. Het liefst samen met haar man, dochter en hondje Ivy. Ze begon ooit met een barrel van een caravan, ruilde die in voor een luxere versie maar kampeert nu alweer een aantal jaar met hun vouwwagen op boerencampings en andere kleine campings in heel Europa. Leer Saskia kennen...

Laat jouw reactie achter