De maximum snelheid, het aantal milieuzones er verandert het één en ander op de autowegen in Frankrijk in 2018. Per 1 juli aanstaande, net voordat de meeste vakantiegangers vertrekken, verlagen ze ze maximum snelheid op de Franse autowegen.

Eerder informeerde ik jullie al over de gewijzigde milieuzones in Frankrijk  en de plannen voor de tolpoorten dit jaar.  Er zijn er een behoorlijk aantal bijgekomen waardoor het toch wel slim is om een milieusticker aan te schaffen om niet voor vervelende verrassingen te komen te staan.

Nu is bekend geworden dat ook de maximum snelheid op autowegen wordt verlaagd.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Maximum snelheid Frankrijk voor auto, aanhanger, caravan, vouwwagen omlaag

In januari werd er in het parlement al gezegd dat deze verlaging van de snelheid er aan zat te komen. Le Figaro meldt nu dat hij ook daadwerkelijk per 1 juli wordt ingevoerd.

De maximum snelheid voor auto’s met of zonder caravan, vouwwagen of aanhanger gaat omlaag van 90 kilometer per uur naar 80 kilometer per uur. Deze wijziging wordt ingevoerd per 1 juli 2018 en moet er toe leiden dat het aantal verkeersdoden in Frankrijk naar beneden gaat.

Welke snelheid mag ik dan op de autoweg en snelweg?

Hieronder zie je een overzicht met de maximum snelheid per soort weg in Frankrijk per 1 julie 2018:

 Bebouwde komAutowegSnelweg
Frankrijk5080130
– bij regen5080110
–combinatie >3500 kg508090
Monaco5070
Andorra5090
Spanje508090
–caravan >750 kg508080
Portugal5080100

Wat is een autoweg?

De nieuwe maximum snelheid gaat gelden voor auto’s met en zonder caravan of andere aanhanger zowel bij droog als regenachtig weer. Onder een autoweg wordt in Frankrijk  een tweerichtingsweg zonder middenberm afscheiding. Hieronder worden de zogenamde routes nationales en routes départementales verstaan.  Even oppassen dus als je deze zomer met de caravan naar Frankrijk gaat.

Dit vind je misschien ook interessant:
– Alles wat je moet weten over de verplichte milieusticker Frankrijk
– Alles plaatsen waar je in Duitsland de verplichte Umweltsticker nodig hebt
– De tolpoorten in Frankrijk gaan verdwijnen. Yes!
– Dit moet je weten over het tol vignet Oostenrijk
Maximum snelheid met caravan of aanhanger in Europa per land

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en veranderingen in de maximum snelheid voor vouwwagen, aanhanger en caravan in Frankrijk.

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

3 reacties